Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Ταυτότητα


 

Ταυτότητα

Τα πρώτα χρόνια


Το 1981 ο ιδρυτής της εταιρείας, Αθανάσιος Σταμούλης, ξεκινάει την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας ένα βιβλιοπωλείο στον Πειραιά. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το 1983, ιδρύονται οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης με έδρα τον Πειραιά και κύριο στόχο την έκδοση και προώθηση επιστημονικών -πανεπιστημιακού κυρίως επιπέδου- βιβλίων. Οι πρώτες εκδόσεις έγιναν σε συνεργασία με καθηγητές της τότε Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και νυν Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνεχίστηκαν με καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), την Α.Β.Σ.Θ. (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), την Πάντειο, τo Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιώς, Πατρών και πολλών άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.


Μια νέα δραστηριότητα


Το 1995 μια νέα δραστηριότητα, αυτή της διακίνησης-πρακτόρευσης βιβλίων άλλων εκδοτών στις αντίστοιχες ειδικότητες, υλοποιείται, αξιοποιώντας το δίκτυο διανομής των Εκδόσεων Αθ. Σταμούλης. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει βιβλιοπωλεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος .


Πρωτοπορία


Το 1999 οι Εκδόσεις υλοποιούν ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα. Η παρουσία των Εκδόσεων Αθ. Σταμούλης στο Διαδίκτυο κρίθηκε απαραίτητη αφού διαπιστώθηκε σημαντικότατη έλλειψη πληροφόρησης πάνω στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία. Με τον τρόπο αυτό η ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία έγινε προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, καθώς δόθηκαν πολλαπλές δυνατότητες έρευνας με πρόσβαση ακόμη και στα περιεχόμενα των βιβλίων.


Εκδόσεις Άθως, Φανάριον και Άθως Παιδικά


Το 1999-2000 οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλη θέλοντας να ικανοποίησουν τις πνευματικές αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου κάνουν «στροφή» στο θεολογικό βιβλίο ιδρύοντας τις Εκδόσεις «Άθως» και «Φανάριον». Οι Εκδόσεις «Άθως Παιδικά» θα ακολουθήσουν ένα χρόνο αργότερα. Νέα, εγγυημένα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν βασισμένα στην Ορθόδοξη και Ελληνική Παράδοση. Με την πάροδο των χρόνων πολλές νέες θεματικές κατηγορίες προστίθενται στα ενδιαφέροντα του εκδοτικού οίκου.


Το μεγάλο άλμα


Το 2001, η επιχείρηση γίνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε.

 

Υπηρεσίες σχεδιασμού, εκτύπωσης, αναπαραγωγής με διεθνείς προδιαγραφές


 Το 2005 η εταιρία αναπτύσει ειδικό τμήμα (ατελιέ) σχεδιασμού εντύπων βιβλίων, οπτικοακουστικών παραγωγών, γραφιστικής επεξεργασίας, ψηφιοποίησης κ.λπ.


Επένδυση στις νέες τεχνολογίες


Το 2012 κάνει νέα επένδυση και δημιουργεί υποδομή για την παραγωγή ebooks, τόσο πανεπιστημιακών συγγραμμάτων όσο και λοιπών εκδόσεων ,για λογαρισμό της και για λογαριασμό τρίτων.  Επιπλέον δημιουργεί πλατφόρμα διακίνησης ebook και διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM). Μια πρωτοποριακή κίνηση καθώς ελάχιστοι εκδότες έχουν προβεί σε παρόμοια επένδυση. Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι στην εξειδίκευσή μας είμαστε οι μοναδικοί  με υλοποίηση πλατφόρμας DRM.


Οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης σήμερα

Σήμερα οι Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. απασχολούν εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου με πολύχρονη εμπειρία..
Έχουν σε κυκλοφορία πάνω από 1500 τίτλους με βασικές θεματικές ενότητες :

 • την οικονομία (χρηματοοικονομικά, μικρο-μακροοικονομία, διεθνή οικονομικά, οικονομετρία, Ευρωπαϊκή Ένωση)
 • τη διοίκηση (λογιστική, φοροτεχνικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις)
 • τις γεωτεχνικές επιστήμες (κηποτεχνία, δενδροκομία, εδαφολογία, ζωολογία, ιχθυολογία, τρόφιμα και ποτά),
 • τη θεολογία (εκδόσεις Άθως, Άθως παιδικά, και εκδόσεις Φανάριον)
 • τη ναυτιλία
 • τον τουρισμό
 • το περιβάλλον
 • και τις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, στατιστική, φυσική, χημεία, ιατρική κ.λπ.).
   

Παράλληλα, τα βιβλία των Εκδόσεων Σταμούλη διδάσκονται σε όλα τα  Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καθώς και σε πολλά ΙΕΚ - ΚΕΚ δημόσια και ιδιωτικά. Πολλά από αυτά έγιναν best seller έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες αναγνώστες, φοιτητές και μη.
Και στην ελεύθερη αγορά, θεωρούμαστε από τους σημαντικότερους εκδότες  στις θεματικές της Οικονομίας – Διοίκησης,  Θεολογίας, , γεωτεχνικών επιστημών, παιδικών βιβλίων.
Επιπλέον το δίκτυο διανομής έχει διευρυνθεί κατά πολύ, καθώς διακινούμε σε περισσότερους από 17.000 πελάτες, περισσότερα από 7.000 βιβλία από τους γνωστότερους εκδοτικούς οίκους. Πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό -στις αγορές των Η.Π.Α, Κύπρου, Καναδά, Ρωσίας, Ολλανδίας, Αυστραλίας, Βελγίου, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου κ.α.- εξάγοντας βιβλία, CD και DVD. Η ποιότητα των εκδόσεών μας και η άρτια γνώση του αντικειμένου μας, οδήγησε μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού στο να μας δώσουν τα δικαιώματα μετάφρασης παγκόσμια αναγνωρισμένων τίτλων, αλλά και στο να αγοράσουν τα εκδοτικά δικαιώματα δικών μας βιβλίων.
 

Η εταιρία απαρτίζεται από τα παρακάτω τμήματα:

 1. Κατάστημα λιανικής και έκθεση χονδρικής στην Αθήνα (Αβέρωφ 2).
 2. Πωλήσεις χονδρικής
 3. Αποθήκη - Logistics
 4. Μάρκετινγκ
 5. Λογιστήριο
 6. Πανεπιστημιακά συγγράμματα
 7. E-shop
 8. Ατελιέ
 9. Ψηφιακά βιβλία (ebooks)


Από το 1981, οπότε πρωτολειτούργησε η εταιρεία ως ατομική επιχείρηση, πολλά έχουν αλλάξει στη δομή και τη λειτουργία της. Μόνο ένα πράγμα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο. Η αφοσίωσή μας στο να δημιουργούμε ποιοτικά βιβλία που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες αναζητήσεις κάθε ανθρώπου.

Καλή σας πλοήγηση!

 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP