Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων
Αρχική
Εγγραφή
Είσοδος
Λίστα
Λογαριασμός
Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Ταυτότητα
Θέσεις εργασίας
Βραβεύσεις
Ισολογισμοί
Νέες εκδόσεις
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Όλα
Προτάσεις
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Όλα
Προσφορές
Συγγραφείς
Άρθρα
Γενικά
Business
Παιδικά
Θεολογία
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Best Sellers
eBooks
Αγγλικα
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Κατάλογοι
Αναζήτηση
Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0
προϊόντα
επιλογή γλώσσας
Κατηγορίες
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Πανεπιστημιακά
Οι εκδόσεις μας
Αρχική
>
Διάφορα
>
Διάφορα
>
Εφαρμογή και 'Ελεγχος του Συστήματος HACCP
Εφαρμογή και 'Ελεγχος του Συστήματος HACCP
ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
€28,40
€25,56 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 3
προσθήκη στο καλάθι
προσθήκη στη λίστα
Χρονολογία έκδοσης:
2005
ISBN:
9603570680
Σχήμα:
17x24
Σελίδες:
364
Κατηγορία είδους:
ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης:
ΚΟΡΔΑΛΗ. ΧΡ.& Β ΟΕ
Κωδικός βιβλίου:
26091
Εξώφυλλο:
ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ)
Περιεχόμενα
>>
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 13
1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 15
1.1. Ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων 15
2. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HACCP 23
Ορισμός και ιστορική εξέλιξη του HACCP 24
Αρχές του συστήματος HACCP 26
Οφέλη από την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος HACCP. 27
Πού εφαρμόζεται το σύστημα HACCP 28
Λόγοι που επιβάλλουν την εφαρμογή του συστήματος HACCP 29
Προβλήματα από την εφαρμογή του συστήματος HACCP 30
3. ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 33
4. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 35
Συγκρότηση της ομάδας HACCP 36
Εκπαίδευση της ομάδας HACCP 38
Προαπαιτήσεις για την εφαρμογή του συστήματος HACCP 39
Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής και Υγιεινής Πρακτικής (Κανόνες ΟΒΥΠ) 40
Κανόνες ΟΒΥΠ που αφορούν τις εγκαταστάσεις 41
Κανόνες ΟΒΥΠ που αφορούν στον εξοπλισμό του εργο
στασίου 44
Κανόνες ΟΒΥΠ που αφορούν τη διαδικασία παραγωγής 46
Κανόνες ΟΒΥΠ που αφορούν το προσωπικό του εργοστασίου 49
Εξωτερικές υπηρεσίες και κανονισμοί επισκεπτών 52
Έλεγχοι και τεκμηρίωση της τήρησης των κανόνων ΟΒΥΠ 52
Καταπολέμηση τρωκτικών και εντόμων 58
Σύστημα ελέγχου ποιότητας προμηθευτών 59
Προληπτική συντήρηση 68
Διακρίβωση των οργάνων μετρήσεων και δοκιμών 68
Προγράμματα εκπαίδευσης 69
Εκπαίδευση του προσωπικού της βιομηχανίας 70
Εκπαίδευση επιθεωρητών και αρμοδίων κρατικών φορέων 70
Προγράμματα καθαριότητας και απολυμάνσεων 71
Προγράμματα διαχείρισης κρίσεων 71
Μελέτη της παρούσας κατάστασης 73
Δομή του συστήματος HACCP 75
Χρονοδιάγραμμα εργασιών της ομάδας 76
5. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 77
Προσδιορισμός των ορίων και του σκοπού εγκατάστασης του Συστήματος.
Πρακτικές δραστηριότητες 78
Ανασκόπηση και κατηγορίες Κινδύνων 79
Φυσικοί κίνδυνοι 79
Χημική κίνδυνοι 80
Φυσικά απαντώμενες χημικές ουσίες 81
Προστιθέμενες χημικές ουσίες 82
Βιολογικοί κίνδυνοι 87
Βιολογικοί κίνδυνοι που οφείλονται σε βακτήρια 88
Βιολογικοί κίνδυνοι που οφείλονται σε ιούς 98
Βιολογικοί κίνδυνοι που οφείλονται σε παράσιτα 104
Τομείς αναζήτησης κινδύνων 109
Μέτρα για τον έλεγχο και την εξάλειψη των κινδύνων 111
Ελεγχος των φυσικών κινδύνων 111
Έλεγχος των χημικών κινδύνων 112
Έλεγχος των βιολογικών κινδύνων 113
Η θερμοκρασία 114
Η ενεργός οξύτητα (ρΗ) 118
Ο συντελεστής ενεργού ύδατος (aw) 120
Το δυναμικό οξειδοαναγωγής (τιμή Eh) 123
Οι ακτινοβολίες 125
Τα διάφορα συντηρητικά πρόσθετα των τροφίμων 126
Τα απολυμαντικά και απορρυπαντικά 127
Περιγραφή του προϊόντος και της προβλεπόμενης χρήσης του 131
Δημιουργία διαγράμματος ροής της παραγωγικής διαδικασίας 132
Επιβεβαίωση επί τόπου του διαγράμματος ροής 133
6. ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ 7 ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 135
Αρχή 1η: Ανάλυση κινδύνων και ορισμός προληπτικών μέτρων 135
Εισαγωγή 135
Ανάλυση κινδύνων 136
Ανάλυση επικινδυνότητας 138
Ανάλυση επικινδυνότητας των πρώτων και βοηθητικών
υλών, καθώς και των έτοιμων προϊόντων 140
Ανάλυση επικινδυνότητας της παραγωγικής διαδικασίας 144
Δένδρο απόφασης για τον προσδιορισμό δυνητικών βιολογικών κινδύνων 145
Συνοπτική περιγραφή των κινδύνων ανά κατηγορία τροφίμου 147
Μέτρα για την πρόληψη των κινδύνων 162
Τεκμηρίωση της πρώτης αρχής του συστήματος HACCP 163
Αρχή 2η. Καθορισμός των κρισίμων σημείων ελέγχου (ΚΣΕ) 166
Εισαγωγή 166
Αναγνώριση των Κρισίμων Σημείων Ελέγχου (ΚΣΕ) 167
Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ΚΣΕ 171
Τεκμηρίωση της δεύτερης αρχής του συστήματος HACCP 172
Αρχή 3η. Καθορισμός κρισίμων ορίων για κάθε κρίσιμο σημείο ελέγχου 173
Εισαγωγή 173
Προσδιορισμός των κρισίμων ορίων για κάθε ΚΣΕ 174
Καθορισμός Κρισίμων Ορίων για τις 3 κατηγορίες κινδύνων 178
Τεκμηρίωση της 3ης αρχής 180
Αρχή 4η. Καθορισμός συστήματος παρακολούθησης των Κρισίμων
Σημείων Ελέγχου και των ορίων τους 182
Εισαγωγή 182
Μέθοδοι επιτήρησης 183
Συχνότητα επιτήρησης 185
Τεκμηρίωση της 4ης αρχής 186
Αρχή 5η. Καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών 186
Εισαγωγή 188
Διόρθωση παραγωγικής διαδικασίας 189
Δόρθωση του "ύποπτου" προϊόντος 190
Τεκμηρίωση της 5ης αρχής 191
Αρχή 6η. Καθιέρωση διαδικασιών αρχειοθέτησης και καταγραφής 191
Εισαγωγή 191
Το εγχειρίδιο HACCP και όλα τα έγγραφα που χρησιμο
ποιήθηκαν για την ανάπτυξη και τεκμηρίωση του 194
Τα αρχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία του συστήματος 195
Αρχεία σχετικά με την επαλήθευση του συστήματος 198
Λίστα ελέγχου για τα αρχεία του συστήματος 198
Αρχή 7η. Καθιέρωση διαδικασιών επαλήθευσης 200
Εισαγωγή 200
Διαδικασίες επαλήθευσης ή επιβεβαίωση του συστήματος 201
7. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 205
Απαιτήσεις για την εγκατάσταση του συστήματος 206
Διαδικασία εγκατάστασης 208
8. ΕΠ1ΘΕΩΡΗΣΗ, Π1ΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 211
Εισαγωγή 211
Κατηγορίες-είδη επιθεωρήσεων 212
Εσωτερικές ή πρώτου βαθμού επιθεωρήσεις 213
Εξωτερικές ή δευτέρου και τρίτου βαθμού επιθεωρήσεις 214
Διαδικασία της επιθεώρησης 216
Έλεγχος της επάρκειας ή ανάλυση του συστήματος 217
Έλεγχος της σωστής λειτουργίας του συστήματος 231
Κανόνες που ακολουθούνται κατά τη διενέργεια μιας επιθεώρησης 241
Διενέργεια και στάδια της επιθεώρησης 241
Έλεγχος του εγχειριδίου προ της επιθεώρησης και προγραμματισμός της 242
Εναρκτήρια σύσκεψη 244
Έλεγχος των αρχείων προ της επιθεώρησης 244
Έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας 245
Έλεγχος των αρχείων για την τεκμηρίωση της σωστής λειτουργίας του συστήματος 247
Σύσκεψη επιθεωρητών 248
Σύσκεψη λήξης της επιθεώρησης με τους υπευθύνους της επιχείρησης 249
Τελική έκθεση της επιθεώρησης 252
9. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP 255
9.1. Ανάλυση και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε μονάδα μαζικής
εστίασης 256
Σχεδιασμός και προετοιμασία 256
Συγκρότηση της ομάδας HACCP 256
Εκπαίδευση της ομάδας HACCP 257
Προαπαιτήσεις για την εφαρμογή του συστήματος HACCP 258
Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής και Υγιεινής Πρακτικής (Κανόν. ΟΒΥΠ) 258
Σύστημα ελέγχου ποιότητας προμηθευτών 261
Προληπτική συντήρηση 262
Καταπολέμηση τρωκτικών και εντόμων 263
Βαθμονόμηση ή διακρίβωση των οργάνων μετρήσεων και δοκιμών 263
Προγράμματα εκπαίδευσης 264
Προγράμματα καθαριότητας και απολυμάνσεων 265
Προγράμματα διαχείρισης κρίσεων 268
Μελέτη της παρούσας κατάστασης (Ανάλυση κενών) 269
Περιγραφή του προϊόντος και της προβλεπόμενης χρήσης του 270
Δημιουργία διαγράμματος ροής της παραγωγικής διαδικασίας 271
Επιβεβαίωση επιτόπου του διαγράμματος ροής 276
Ανάλυση κινδύνου και καθορισμός προληπτικών μέτρων 277
Καθορισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου (ΚΣΕ) 290
Καθορισμών κρίσιμων ορίων για κάθε κρίσιμο σημείο ελέγχου 294
Καθορισμός συστήματος παρακολούθησης των κρίσιμων
σημείων ελέγχου και των ορίων τους 294
Καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών 294
Καθιέρωση διαδικασιών αρχειοθέτησης και καταγραφής 295
Καθιέρωση διαδικασιών επαλήθευσης 299
Ανάλυση και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε μονάδα σφαγής χοίρων 300
Εισαγωγή 300
Συγκρότηση της ομάδας HACCP 301
Προαπαιτούμενα συστήματα διασφάλισης ποιότητας 301
Περιγραφή των προϊόντων και της προβλεπόμενης χρήσης τους. 303
Δημιουργία διαγράμματος ροής της παραγωγικής διαδικασίας 315
Ανάλυση κινδύνου και καθορισμός προληπτικών μέτρων και
ορισμών των ΚΣΕ 315
Καθορισμός κρίσιμων ορίων για κρίσιμο σημείο ελέγχου 315
Καθορισμός συστήματος παρακολούθησης των κρίσιμων σημείων
ελέγχου και των ορίων τους και καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών 322
Καθιέρωση διαδικασιών αρχειοθέτησης και καταγραφής 322
Καθιέρωση διαδικασιών επαλήθευσης 324
Ανάλυση και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε μονάδα παραγωγής
αλαντιδίων φρανκφούρτης 328
Εισαγωγή 328
Ομάδα HACCP 328
Σκοπός 328
Περιγραφή του προϊόντος και της προβλεπόμενης χρήσης του.... 328
Διαδικασία παραγωγής. Διάγραμμα ροής 332
Ανάλυση κινδύνων 333
Καθορισμός κρίσιμων ορίων και συστήματος παρακολούθησης
των ΚΣΕ. Καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών 334
Καθιέρωση διαδικασιών καταγραφής και αρχειοθέτησης 338
Καθιέρωση διαδικασιών επαλήθευσης 338
Ανάλυση και εφαρμογή του συστήματος HACCP σε μονάδα παραγωγής
ζυμαρικών τύπου σπαγγέτι 341
Εισαγωγή 341
Σύνθεση της ομάδας HACCP 341
Περιγραφή προϊόντος και παραγωγικής διαδικασίας 341
Ανάλυση κινδύνων και καθορισμός και έλεγχος ΚΣΕ 343
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 347
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας
Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!
Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε
εδώ
Είδατε πρόσφατα
1
Εφαρμογή και 'Ελεγχος του Συστήματος HACCP
-
ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
€28,40
€25,56
Copyright
|
Βοήθεια
|
Όροι χρήσης
|
Προστασία δεδομένων
|
Ασφάλεια συναλλαγών
|
Χάρτης ιστοχώρου
|
Σύνδεσμοι
Powered by
eShopkey
^
BACK TO TOP