Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων
Αρχική
Εγγραφή
Είσοδος
Λίστα
Λογαριασμός
Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Ταυτότητα
Θέσεις εργασίας
Βραβεύσεις
Ισολογισμοί
Νέες εκδόσεις
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Όλα
Προτάσεις
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Όλα
Προσφορές
Συγγραφείς
Άρθρα
Γενικά
Business
Παιδικά
Θεολογία
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Best Sellers
eBooks
Αγγλικα
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Κατάλογοι
Αναζήτηση
Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0
προϊόντα
επιλογή γλώσσας
Κατηγορίες
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Πανεπιστημιακά
Οι εκδόσεις μας
Αρχική
>
Γεωτεχνικές Επιστήμες
>
Κτηνοτροφία
>
Διατροφή Αγροτικών Ζώων
Διατροφή Αγροτικών Ζώων
ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
,
ΚΑΛΑΙΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
,
ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€25,36
€22,82 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 2
προσθήκη στο καλάθι
προσθήκη στη λίστα
Χρονολογία έκδοσης:
06 2004
ISBN:
9786185304607
Σχήμα:
17x24
Σελίδες:
308
Κατηγορία είδους:
ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης:
UNIBOOKS IKE
Κωδικός βιβλίου:
39902
Εξώφυλλο:
ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιγραφή
Παρουσίαση των μεθόδων και τεχνικών για τη μελέτη της χημικής σύστασης, των ιδιοτήτων, της τεχνολογίας των ζωοτροφών και των θρεπτικών συστατικών που αυτές περιέχουν, από τη λήψη της τροφής μέχρι την τελική αξιοποίησή τους από τον οργανισμό του ζώου. Εξετάζεται η συμβολή τους στη διατροφή των ζώων, ώστε, κατά περίπτωση, η παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων να καταστεί όσο το δυνατόν οικονομικότερη και αποδοτικότερη.
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου
Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
1/1
Περιεχόμενα
>>
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή
Εισαγωγή 23
Κεφάλαιο 2 - Συστατικά του σώματος των ζώων και των ζωοτροφών
2. 1 Εισαγωγή 27
2. 2 Νερό 28
2. 3 Ξηρή Ουσία 29
2. 4 Χημική ανάλυση του σώματος των ζώων
και των ζωοτροφών 30
2. 4. 1 Αναλυτική τακτική Weende 31
2. 4. 2 Σύγχρονες αναλυτικές μέθοδοι 32
2. 5 Υδατάνθρακες 33
2. 6 Οργανικά οξέα 36
2. 7 Λίπη και λιποειδή 36
2. 8 Αζωτούχες ουσίες 37
2. 8. 1 Οι πρωτεΐνες 37
2. 8. 2 Αζωτούχες μη πρωτεϊνικής φύσης ενώσεις 39
2. 9 Ανόργανα στοιχεία 39
2. 10 Βιταμίνες 40
Κεφάλαιο 3 - Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες ζωοτροφών
3. 1 Γενικοί ορισμοί 43
3.2 Συστατικά των ζωοτροφών 43
3. 2. 1 Θρεπτικά συστατικά ζωοτροφών 44
3. 2. 2 Βλαπτικά της υγείας του ζώου συστατικά
ή αντιδιαιτητικοί παράγοντες 47
3. 2. 3 Αδρανή συστατικά ζωοτροφών 48
3. 3 Διάκριση - Κατάταξη των ζωοτροφών 49
3. 4 Περιγραφή απλών ζωοτροφών 51
3. 4. 1 Χονδρρειδείς ζωοτροφές 51
3. 4. 1. 1 Χλωρή φυτική ύλη 51
Χλόη 52
Άλλα είδη χλωρής φυτικής ύλης 55
3. 4. 1. 2 Προϊόντα συντήρησης Χ. Φ. Υ 56
3. 4. 1. 2. 1 Ξήρανση Χ. Φ. Υ. και παραγόμενα
προϊόντα 57
3. 4. 1. 2. 2 Ενσίρωση Χ. Φ. Υ. και παραγόμενα
προϊόντα 58
3. 4. 1. 3 Υποπροϊόντα αλωνισμού 60
3. 4. 2 Συμπυκνωμένες ζωοτροφές 60
3. 4. 2. 1 Καρποί-σπέρματα 60
3. 4. 2. 2 Υποπροϊόντα γεωργικών βιομηχανιών 62
3. 4. 2. 3 Ζωοτροφές ζωικής προέλευσης 66
3. 4. 2. 4 Ανόργανες ζωοτροφές.. 67
3. 5 Τεχνολογία ζωοτροφών 68
3. 6 Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών 69
3. 6. 1 Συμπληρωματικά θρεπτικών συστατικών 69
3. 6. 2 Βοηθητικές ουσίες 69
3. 6. 3 Βελτιωτικά της πέψης των θρεπτικών συστατικών 70
3. 6. 4 Προληπτικοί των ασθενειών παράγοντες 70
Κεφάλαιο 4 - Φυσιολογία της Θρέψεως
4. 1 Λήψη της τροφής 80
4. 1. 1 Μηχανισμός της πείνας 80
4. 1. 1. 1 Βραχυπρόθεσμος μηχανισμός 80
4. 1. 1. 2 Μακροπρόθεσμος μηχανισμός 81
4. 1. 2 Κατανάλωση της τροφής 83
4. 1. 3 Κατανάλωση νερού 85
4. 2 Πέψη της τροφής 86
4. 2. 1 Συμβιωτική πέψη στους προστομάχους 89
4. 2. 2 Πέψη στο έντερο 95
4. 2. 2. 1 Πέψη στο λεπτό έντερο 95
4. 2. 2. 2 Απορρόφηση 97
4. 2. 2. 3 Πέψη στο παχύ έντερο 99
4. 3 Μεταβολισμός 100
4. 3. 1 Ενεργειακές μεταβολές 102
4. 3. 2 Μεταβολισμός της γλυκόζης 103
4. 3. 3 Μεταβολισμός του λίπους 106
4. 3. 4 Μεταβολισμός των πρωτεϊνών 110
4.3. 5 Φυσιολογικός ρόλος των βιταμινών 114
4.3. 6 Φυσιολογικός ρόλος των ανόργανων στοιχείων 116
4. 4 Συμβολή των συστατικών της τροφής στη θρέψη 118
4. 4. 1 Φαινόμενη πεπτικότητα (ΦΠ) 119
4. 4. 1. 1 Μέθοδοι προσδιορισμού της ΦΠ 120
4. 4. 1. 2 Παράγοντες επηρεάζοντες τη ΦΠ 122
4. 4. 2 Απορροφητικότητα (Α) 123
4. 4. 2. 1 Προσδιορισμός της Α 123
4. 4. 2. 2 Ειλεακή πεπτικότητα αμινοξέων 124
4. 4. 3 Αξιοποίηση των απορροφηθέντων συστατικών
της τροφής 125
4. 4. 3. 1 Προσδιορισμός της MX 126
4. 4. 3. 2 Αξιοποίηση της πρωτεΐνης 127
4. 4. 3. 3 Διαθεσιμότητα των πρωτεϊνών της τροφής 129
4. 4. 3. 4 Αξιοποίηση των ανόργανων στοιχείων 131
4. 4. 4 Αξιοποίηση της ενέργειας 132
4. 4. 4. 1 Κατανομή της ενέργειας της τροφής 132
4. 4. 4. 2 Κατακρατούμενη (RE) και καθαρή (ΚΕ)
ενέργεια 134
4. 4. 4. 3 Παραγωγική αξιοποίηση της ΜΕ 137
4. 4. 4. 4 Μέτρηση της RE 138
4. 5 Ανάγκες των ζώων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά 141
4. 5. 1 Ενεργειακές δαπάνες των ζώων 141
4. 5. 2 Θρεπτική (ενεργειακή) αξία των ζωοτροφών 144
4. 5. 2. 1 Μηρυκαστικά 145
4. 5. 2. 2 Χοίροι 147
4. 5. 2. 3 Πτηνά 148
4. 5. 3 Απώλειες σε πρωτείνη και αναπλήρωση αυτών 149
4. 5. 4 Ανάγκες σε ανόργανα στοιχεία 153
4. 5. 5 Ανάγκες σε βιταμίνες 153
Κεφάλαιο 5 - Διατροφή και ποιότητα κτηνοτροφικών προϊόντων
5. 1 Γάλα 156
5. 1. 1 Συστατικά του γάλακτος 156
5. 1. 1. 1 Λίπος 156
5. 1. 1. 2 Αζωτούχες ουσίες 159
5. 1. 1. 3 Λακτόζη 159
5. 1. 1. 4 Ανόργανα στοιχεία 160
5. 1. 1. 5 Βιταμίνες 160
5. 1. 2 Φυσικοχημικές ιδιότητες του γάλακτος 160
5. 1. 3 Οργανοληπτικές ιδιότητες του γάλακτος 161
5. 1. 3. 1 Γεύση 161
5. 7. 3. 2 Οσμή 161
5. 1. 3. 3 Χρωματισμός 161
5. 2 Κρέας 161
5. 2. 1 Σύσταση σφαγίου 163
5. 2. 2 Ποιότητα σφαγίου 167
5. 3 Αυγά 172
5. 3. 1 Ποιότητα αυγών 174
Κεφάλαιο 6 - Αρχές Διατροφής των Ζώων
6. 1 Τύποι σιτηρεσίων 179
6. 2 Ιδιότητες του σιτηρεσίου 180
6. 2. 1 Το ισόρροπο του σιτηρεσίου 181
6. 2. 2 Κορεστική ικανότητα του σιτηρεσίου 182
6. 2. 3 Καταλληλότητα των ζωοτροφών 183
6. 2. 4 Άλλες ιδιότητες του σιτηρεσίου 184
6. 3 Κατάρτιση του σιτηρεσίου 184
6. 3. 1 Οικονομική αξιολόγηση των ζωοτροφών 185
6. 3. 1. 1 Μηρυκαστικά 185
6. 3. 1. 2 Χοίροι και πτηνά 185
6. 3. 2 Μέθοδοι κατάρτισης σιτηρεσίων 186
6. 3. 2. 1 Η μέθοδος του Γραμμικού Προγραμματισμού. 186
6. 3. 2. 2 Η μέθοδος της μείξεως 187
6. 3. 2. 3 Εξισορρόπηση βασικών σιτηρεσίων 188
6. 4 Αποτελεσματικότητα της διατροφής 189
6. 4. 1 Εκμετάλλευση του σιτηρεσίου 190
6. 4. 2 Παράγοντες επηρεάζοντες τον ΣΕ 190
6. 4. 3 Μέσα βελτίωσης του ΣΕ 191
6. 4. 3. 1 Αύξηση της πεπτικότητας 192
6. 4. 3. 2 Αύξηση της αξιοποίησης κατά
τον μεταβολισμό 194
6. 4. 3. 3 Επηρεασμός της παραγωγής του ζώου 195
6. 4. 3. 4 Μεταβολή της κατανάλωσης τροφής 196
6. 5 Συστήματα διατροφής 196
6. 6 Τεχνική της διατροφής 198
6. 6. 1 Παρασκευή του σιτηρεσίου 198
6. 6. 2 Χορήγηση του σιτηρεσίου 199
Κεφάλαιο 7 - Διατροφή Μηρυκαστικών Ζώων
7. 1 Γενικά 201
7. 1. 1 Φυσιολογικές βάσεις 202
7. 1. 2 Κατάρτιση σιτηρεσίων μηρυκαστικών 205
7. 1. 3 Βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας
των σιτηρεσίων 206
7. 2 Διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων 208
7. 2. 1 Γενικά 208
7. 2. 2 Διατροφή κατά την ξηρά περίοδο 210
7. 2. 3 Μεταβολικές νόσοι 214
7. 2. 4 Διατροφή κατά τη γαλακτική περίοδο 218
7. 2. 5 Διατροφή αγελάδων εντός του στάβλου 220
7. 2. 6 Σιτηρέσια απλής διατροφής 223
7. 2. 7 Διατροφή υψιπαραγωγών αγελάδων 224
7. 3 Διατροφή αγελάδων κρεοπαραγωγικού τύπου 226
7. 4 Διατροφή ταύρων 228
7. 5 Διατροφή αναπτυσσόμενων βοοειδών 229
7. 5. 1 Φυσιολογικές βάσεις 229
7. 5. 2 Διατροφή ζώων εκτροφής 230
7. 5. 3 Διατροφή μοσχίδων 232
7. 5. 4 Διατροφή ταυριδίων 234
7. 5. 5 Πάχυνση βοοειδών 235
7. 5. 5. 1 Πάχυνση μόσχων γάλακτος 235
7. 5. 5. 2 Πάχυνση αναπτυσσόμενων βοοειδών 236
7. 6 Διατροφή αιγοπροβάτων 239
7. 6. 1 Εισαγωγή 239
7. 6. 2 Διατροφή προβατίνων 243
7. 6. 3 Διατροφή αιγών 247
7. 6. 4 Διατροφή κριών και τράγων 249
7. 6. 5 Διατροφή αναπτυσσόμενων αμνοεριφίων 249
7. 6. 5. 1 Γενικά 249
7. 6. 5. 2 Διατροφή θηλαζόντων αμνοεριφίων 250
7. 6. 5. 3 Διατροφή αμνοεριφίων μετά
τον απογαλακτισμό 252
7. 6. 5. 4 Διατροφή παχυνόμενων αμνοεριφίων 255
Κεφάλαιο 8 - Διατροφή Χοίρων
8. 1 Διατροφή αναπαραγωγών χοίρων 258
8. 1. 1 Επίδραση της διατροφής στον κύκλο
αναπαραγωγής 258
8. 1. 2 Διατροφή κατά την κύηση 260
8. 1. 3 Διατροφή κατά τη γαλουχία 262
8. 1. 4 Διατροφή μετά τον απογαλακτισμό 265
8. 1. 5 Διατροφή κάπρων 266
8. 2 Διατροφή αναπτυσσόμενων χοίρων 266
8. 2. 1 Διατροφή θηλαζόντων χοιριδίων 267
8. 2. 1. 1 Φυσιολογικές ιδιαιτερότητες των νεογνών 267
8. 2. 1. 2 Διατροφή των χοιριδίων 268
8. 2. 2 Διατροφή απογαλακτισθέντων χοιριδίων 270
8. 2. 3 Διατροφή νεαρών χοίρων 271
8. 2. 3. 1 Υπολογισμός των αναγκών 271
8. 2. 3. 2 Διατροφή νεαρών χοίρων αναπαραγωγής 273
8. 2. 4 Πάχυνση των χοίρων 274
8. 2. 4. 1 Ξηρά σιτηρέσια απλής διατροφής 276
8. 2. 4. 2 Ρευστά σιτηρέσια 278
8. 2. 4. 3 Σιτηρέσια μεικτής διατροφής 279
Κεφάλαιο 9 - Διατροφή Πτηνών
9. 1 Γενικά 281
9. 1. 1 Παραγωγικοί στόχοι της ορνιθοτροφίας 282
9. 1. 2 Τεχνική της διατροφής των ορνίθων 283
9. 1. 3 Παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση
τροφής 284
9. 2 Διατροφή ορνίθων αυγοπαραγωγικού τύπου 285
9. 2. 1 Διατροφή κατά την περίοδο της ανάπτυξης 285
9. 2. 2 Διατροφή κατά την περίοδο της αυγοπαραγωγής 287
9. 2. 2. 1 Παραγωγικά χαρακτηριστικά
αυγοπαραγωγών ορνίθων 287
9. 2. 2. 2 Ανάγκες αυγοπαραγωγών ορνίθων 289
9. 2. 2. 3 Προδιαγραφές μειγμάτων διατροφής
αυγοπαραγωγών ορνίθων 291
9. 2. 2. 4 Διατροφή αναπαραγωγών ορνίθων 292
9. 3 Διατροφή αναπαραγωγών ορνίθων κρεατοπαραγωγικού
τύπου 292
9. 3. 1 Διατροφή κατά την περίοδο της ανάπτυξης 292
9. 3. 2 Διατροφή κατά την περίοδο της αυγοπαραγωγής 294
Διατροφή παχυνόμενων ορνιθίων κρεατοπαραγωγής 296
9. 4. 1 Στοιχεία για την ανάπτυξη των ορνιθίων 297
9. 4. 2 Στοιχεία για τον προσδιορισμό των αναγκών
των ορνιθίων 298
9. 4. 3 Προδιαγραφές των μειγμάτων διατροφής
των ορνιθίων 300
Βιβλιογραφία 303
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας
Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!
Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΑΙΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε
εδώ
Είδατε πρόσφατα
1
Διατροφή Αγροτικών Ζώων
-
ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
,
ΚΑΛΑΙΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
,
ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€25,36
€22,82
Copyright
|
Βοήθεια
|
Όροι χρήσης
|
Προστασία δεδομένων
|
Ασφάλεια συναλλαγών
|
Χάρτης ιστοχώρου
|
Σύνδεσμοι
Powered by
eShopkey
^
BACK TO TOP