Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας > Βιομηχανικά Φυτά. Ζαχαρότευτλα , Βαμβάκι , Καπνός


Βιομηχανικά Φυτά. Ζαχαρότευτλα , Βαμβάκι , Καπνός

Βιομηχανικά Φυτά. Ζαχαρότευτλα , Βαμβάκι , Καπνός

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
€59,36  €53,42 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 5
Χρονολογία έκδοσης:  2013
ISBN: : 978-960-357-112-4
Σχήμα: 18x25
Σελίδες: 560
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΚΟΡΔΑΛΗ. ΧΡ.& Β ΟΕ
Κωδικός βιβλίου: 21152
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ)
Περιεχόμενα>>  
ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ

1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ 17
1. 1. Γενικά 17
1. 2. Εξέλιξη της ζαχαροβιομηχανίας 20
1. 3. Εξέλιξη της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα-Ρόλος της Ελληνικής Βιο-
μηχανίας Ζάχαρης 21
1. 4. Ανταγωνιστικότητα της καλλιέργειας - Προβλήματα - Προοπτικές 24

2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ 25
2. 1. Καλλιεργούμενα είδη 25
2. 2. Ποικιλίες και υβρίδια 27
2. 2. 1. Ταξινόμηση των ποικιλιών 28
2. 3. Καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Ελλάδα 29
2. 4. Χαρακτηριστικά για βελτίωση 29

3. ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 34

4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 39
4. 1. Εγκατάσταση του φυτού και βλαστική ανάπτυξη 39
4. 1. 1. Ανάπτυξη φύλλων 39
4. 1. 2. Ανάπτυξη ρίζας 43
4. 2. Αναπαραγωγική ανάπτυξη 47
4. 2. 1. Εαρινοποίηση 47
4. 2. 2. Έκπτυξη ανθικού στελέχους- Άνθηση-Ωρίμανση σπόρων 48

5. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 49
5. 1. Κλίμα 49
5. 2. Έδαφος 52

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΉΠΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ 53
6. 1. Αμειψισπορά 53
6. 2. Προετοιμασία του εδάφους 54
6. 2. 1. Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων 54
6. 2. 2. Κατεργασία του εδάφους 55
6. 2. 3. Μειωμένη κατεργασία 58
6. 3. Λίπανση 58
6. 3. 1. Σημασία των θρεπτικών στοιχείων 58
6. 3. 2. Πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων 66
6. 3. 3. Διάγνωση θρεπτικής κατάστασης- Δείκτης αζωτούχου θρέψης 68
6. 3. 4. Συνιστώμενη λίπανση, χρόνος και τρόπος εφαρμογής 71
6. 4. Σπορά 74
6. 4. 1. Εποχή σποράς 74
6. 4. 2. Κατηγορίες σπόρου 76
6. 4. 3. Πυκνότητα και τρόπος σποράς 79
6. 5. Αραίωμα και σκάλισμα 84
6. 6. Έλεγχος των ζιζανίων 84
6. 7. Άρδευση 87
6. 7. 1. Αρδευτικές ανάγκες 87
6. 7. 2. Προγραμματισμός αρδεύσεων 89
6. 7. 3. Αρδευτική δόση και μέθοδοι άρδευσης 91
6. 8. Χρήση φυτορρυθμιστικών ουσιών 93
6. 9. Συγκομιδή 94
6. 9. 1. Κριτήρια ωρίμανσης 94
6. 9. 2. Προγραμματισμός συγκομιδής 95
6. 9. 3. Διαδικασία συγκομιδής 96
6. 9. 4. Μεταφορά και παραλαβή των ριζών από το εργοστάσιο 101

7. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΡΙΖΩΝ 102

8. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 104
8. 1. Έντομα και λοιπά ζωικά παράσιτα 104
8. 2. Ασθένειες 107
8. 2. 1. Μυκητολογικές 107
8. 2. 2. Ιολογικές 109

9. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΡΙΖΩΝ 110
9. 1. Χημική σύσταση ριζών 110
9. 2. Παράμετροι ποιότητας 111

10. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 114

11. ΠΡΟΪΟΝΤΑ 116

Ι2. ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 118
12. 1. Γενικά 118
12. 2. Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις 119
12. 3. Διάρκεια βιολογικού κύκλου-Στάδια ανάπτυξης 120
12. 4. Καλλιεργητική τεχνική 121
12. 4. 1. Επιλογή αγρών-Αμειψισπορά 121
12. 4. 2 Μέθοδοι καλλιέργειας 121
12. 4. 3. Άρδευση 129
12. 4. 4. Κορυφολόγημα 130
12. 4. 5. Συγκομιδή 130
12. 5. Εχθροί και ασθένειες 133
12. 6. Επεξεργασία του σπόρου 134
12. 7. Απόδοση σπόρου 135
12. 8. Καλλιεργητικοί έλεγχοι-Πιστοποίηση σπόρων 135

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 136



ΒΑΜΒΑΚΙ

1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ 143
1. 1. Γενικά 143
1. 2. Η καλλιέργεια του βαμβακιού στην Ελλάδα 145

2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ 148
2. 1. Καλλιεργούμενα είδη 148
2. 1. 1. Περιγραφή των καλλιεργούμενων ειδών 148
2. 2. Καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Ελλάδα 151
2. 2. 1. Έγχρωμο βαμβάκι 152
2. 3. Χαρακτηριστικά για βελτίωση 153

3. ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 155
3. 1. Ριζικό σύστημα 155
3. 2. Κύριος βλαστός και διακλαδώσεις 155
3. 3. Φύλλα 158
3. 4. Άνθη 159
3. 5. Καρύδια (καρποί) 161
3. 5. 1. Σπόρος 163
3. 5. 2. Ίνες 164

4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 167
4. 1. Φύτρωμα-Εμφάνιση κοτυληδόνων 167
4. 2. Πρώτη ανάπτυξη - Διαμόρφωση φυτοστοιβάδας. 170
4. 3. Σχηματισμός ανθοφόρων οφθαλμών -Έναρξη άνθησης 174
4. 4. Άνθηση -Έναρξη καρποφορίας 175
4. 5. Ανάπτυξη και ωρίμανση καρυδιών 178

5. ΟΙΚΟΛΟΠΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 182
5. 1. Κλίμα 182
5. 2. Έδαφος 183

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ 184
6. 1. Αμειψισπορά 184
6. 2. Προετοιμασία του εδάφους 185
6. 2. 1. Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων 185
6. 2. 2. Κατεργασία του εδάφους 186
6. 2. 3. Μειωμένη κατεργασία 192
6. 3. Λίπανση 192
6. 3. 1. Σημασία των θρεπτικών στοιχείων 192
6. 3. 2. Πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων 1%
6. 3. 3. Συνιστώμενη λίπανση 197
6. 3. 4. Χρόνος και τρόπος εφαρμογής 198
6. 4. Σπορά 201
6. 4. 1. Εποχή σποράς 201
6. 4. 2. Ποιότητα σπόρου 203
6. 4. 3. Τρόπος σποράς και πυκνότητα 205
6. 4. 4. Μηχανές σποράς 212
6. 4. 5. Επανασπορά 213
6. 5. Υποβοήθηση φυτρώματος- Αραίωμα - Σκάλισμα 213
6. 5. 1. Υποβοήθηση φυτρώματος 213
6. 5. 2. Αραίωμα 214
6. 5. 3. Σκάλισμα 215
6. 6. Έλεγχος των ζιζανίων 217
6. 7. Άρδευση 219
6. 7. 1. Αρδευτικές ανάγκες 219
6. 7. 2. Προγραμματισμός αρδεύσεων και αρδευτική δόση 222
6. 7. 3. Μέθοδοι άρδευσης 225
6. 7. 4. Αντιμετώπιση έλλειψης αρδευτικού νερού 226
6. 8. Χρήση φυτορρυθμιστικών ουσιών 227
6. 8. 1. Εφαρμογή ρυθμιστών-κατά τη σπορά 228
6. 8. 2. Ανασταλτικά βλαστικής ανάπτυξης 228
6. 8. 3. Ενισχυτικά καρπόδεσης- καρποφορίας 230
6. 8. 4 Ρυθμιστές ωρίμανσης και προετοιμασίας της συγκομιδής 230
6. 9. Συγκομιδή 236
6. 9. 1. Πορεία συγκομιδής 236
6. 9. 2. Τρόπος συγκομιδής 237
6. 9. 3. Απώλειες μηχανικής συγκομιδής 240

7. ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΣΠΟΡΟΥ 241

8. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 244
8. 1 Εντομα και λοιπά ζωικά παράσιτα 245
8. 2. Ασθένειες . 249
8. 2. 1. Μυκητολογικές 249
8. 2. 2. Βακτηριολογικές 251

9. ΕΚΚΟΚΚΙΣΗ 252

10. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΓΩΝ 254
10.1 Ίνες 255
10. 1. 1. Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα 255
10. 1. 2. Ποιοτικά χαρακτηριστικά 256
10. 1. 3. Ταξινόμηση και τυποποίηση 261
10. 2. Σπόρος 262
10. 2. 1. Σύσταση και χρήσεις 262
10. 2. 2. Ποιοτικά χαρακτηριστικά 263

11. ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 264

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 266



ΚΑΠΝΟΣ
1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ 271
1.1. Γενικά 271
1.2 Καταγωγή και εξάπλωση 272
1.3 Η καπνοκαλλιέργεια στην Ελλάδα 274
1.3.1 Εξέλιξη της καλλιέργειας 274
1.3.2. Οικονομική και κοινωνική σημασία 276
1.3.3. Η νέα Κοινή Οργάνωση Αγοράς στον τομέα του καπνού 277

2.ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ 278
2.1 Καλλιεργούμενα είδη 278
2.2. Ταξινόμηση των καλλιεργούμενων τύπων καπνού 279
2.3 Καλλιεργούμενοι τύποι και ποικιλίες στην Ελλάδα 281
2.4 Χαρακτηριστικά για βελτίωση 284

3. ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 286
3. 1. Ριζικό σύστημα 289
3. 2. Βλαστός 289
3. 3. Φύλλα 290
3. 4. Ταξιανθία και άνθη 293
3. 5. Καρπός και σπόροι 294

4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 295
4. 1. Φύτρωμα του σπόρου 295
4. 2. Ανάπτυξη των φυταρίων για μεταφύτευση 296
4. 3. Ανάπτυξη των φυτών στον αγρό 297
4. 3. 1. Ανάπτυξη του φύλλου 301
4. 4. Άνθηση και ανάπτυξη του σπόρου 301

5. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 303
5. 1. Κλίμα 303
5. 1. 1. Διάρκεια βλαστικής περιόδου 303
5. 1. 2. Θερμοκρασία 304
5. 1. 3. Υγρασία εδάφους 304
5. 1. 4. Ατμοσφαιρική υγρασία 307
5. 1. 5. Λοιποί παράγοντες 308
5. 2. Έδαφος 309

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ 311
Ι. ΚΑΠΝΟΣΠΟΡΕΙΑ 312
6. 1. Επιλογή του σπορειότοπου 313
6. 2. Προετοιμασία και διαμόρφωση 313
6. 3. Απολύμανση 315
6. 4. Λίπανση 315
6. 5. Σπορά 317
6. 6. Περιποιήσεις μετά τη σπορά 319
6. 7. Εχθροί και ασθένειες 323
6. 8. Παραγωγή καπνοφυταρίων με το σύστημα επίπλευσης (Float system) 323

ΙΙ. ΑΓΡΟΣ 328
6. 1. Αμειψισπορά 328
6. 2. Προετοιμασία του εδάφους 329
6. 3. Λίπανση 330
6. 3. 1. Σημασία των θρεπτικών στοιχείων 330
6. 3. 2. Πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων και συγκέντρωση τους στα
φύλλα 335
6. 3. 3. Συνιστώμενη λίπανση, χρόνος και τρόπος εφαρμογής 343
6. 4. Μεταφύτευση 347
6. 4. 1. Εποχή μεταφύτευσης 347
6. 4. 2. Κατάλληλα καπνοφυτάρια 347
6. 4. 3. Αποστάσεις μεταφύτευσης 348
6. 4. 4. Τρόπος μεταφύτευσης 350
6. 5. Σκαλίσματα 352
6. 6. Έλεγχος των ζιζανίων 354
6. 7. Άρδευση 356
6. 7. 1. Επίδραση στην ανάπτυξη των φυτών και στην ποιότητα 357
6. 7. 2. Απαιτήσεις των διαφόρων τύπων καπνού και σχεδιασμός της
άρδευσης 359
6. 8. Κορυφολόγημα 363
6. 8. 1. Επίδραση του κορυφολογήματος 363
6. 8. 2. Εφαρμογή του κορυφολογήματος 365
6. 8. 3. Έλεγχος των πλάγιων βλαστών 367
6. 9. Συγκομιδή και αρμάθιασμα 368
6. 9. 1. Ωρίμανση 369
6. 9. 2. Εφαρμογή της συλλογής 372
6. 9. 3. Αρμάθιασμα 377

7. ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ 382

8. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 393
8. 1. Έντομα και λοιπά ζωικά παράσιτα 394
8. 1. 1. Καπνοσπορείων 394
8. 1. 2. Αγρού 395
8. 1. 3. Αποθηκών 398
8. 2. Ασθένειες 400
8. 2. 1. Μυκητολογικές 400
8. 2. 2. Βακτηριολογικές 404
8. 2. 3. Ιολογικές 405

9. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 408
9. 1. Χωρική επεξεργασία 408
9. 2. Εμπορική επεξεργασία και αναξήρανση 415
9. 3. Ζύμωση και ωρίμανση 416

10. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΥ ΚΑΠΝΟΥ 418
10. 1. Προϊόντα και υποπροϊόντα 418
10. 2. Ποιότητα και παράγοντες ποιότητας 419
10. 3. Χαρακτηριστικά ποιότητας 420
10. 3. 1. Φυσικά χαρακτηριστικά 420
10. 3. 2. Χημικά χαρακτηριστικά 424
10. 3. 3. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά 429

11. ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 430
11. 1. Καλλιεργητική τεχνική 432
11. 2. Παραγωγή σπόρου και παράγοντες που την επηρεάζουν 434
11. 3. Συσκευασία του σπόρου και αποθήκευση 435
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 435
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ 443
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Βιομηχανικά Φυτά. Ζαχαρότευτλα , Βαμβάκι , Καπνός - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
€59,36 €53,42
 
 
 
^BACK TO TOP