Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Αμπελουργία-Οινολογία > Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το Ελληνικό Απόσταγμα Στεμφύλων


Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το Ελληνικό Απόσταγμα Στεμφύλων

Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το Ελληνικό Απόσταγμα Στεμφύλων

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ ΑΘ.ΒΑΣΙΛΗΣ
€50,00  €45,00 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 4
Χρονολογία έκδοσης:  2004
ISBN: 9609244904
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 304
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ CD
Εκδότης: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδικός βιβλίου: 39923
Εξώφυλλο: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιεχόμενα>>  
Preface - Προλόγισμα 11
Εισαγωγή 17

1. Ιστορικά 23
1. 1. Εν αρχή ην η άμπελος 23
1. 2. ... και ακολούθησε η απόσταξη 25
1. 3. Απόσταξη στεμφύλων 31

2. Τα είδη των αποσταγμάτων 35
2. 1. Διάκριση των αποσταγμάτων ανάλογα με το είδος της αλκοόλης 36
2. 1. 1. Αποστάγματα ζυμωμένων υλών 36
2. 1. 2. Αποστάγματα ουδέτερης αλκοόλης 38
2. 2. Διάκριση των αποσταγμάτων ανάλογα με την προέλευση των
αρωματικών συστατικών και την τεχνική αρωματισμού τους 38
2. 2. 1. Αρωματισμένα αποστάγματα 38
2. 2. 2. Μη αρωματισμένα αποστάγματα 39
2. 3. Της Μεσογείου τα τσίπουρα 40
2. 4. ... και τα ανισούχα 41
2. 5. Ούζο: ο εκλεκτός απόγονος 42
2. 6. Απόσταγμα σταφυλής 46
2. 6. 1. Ιστορικά 47
2. 6. 2. Η παρασκευή του αποστάγματος σταφυλής 49

3. Η παρασκευή του τσίπουρου 55
3. 1. Παραδοσιακή παρασκευή του τσίπουρου 58
3. 1. 1. Παραδοσιακή οινοποίηση 58
3. 1. 2. Παραδοσιακή απόσταξη 61
3. 1. 3. Άμβυκας 68
3. 2. Σύγχρονη διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου 74
3. 2. 1. Σύγχρονη οινοποίηση 75
3. 2. 2. Σύγχρονη απόσταξη και αποστακτικές συσκευές 77
3. 3. Αρωματισμός του αποστάγματος 81
3. 4. Ο χαλκός στην απόσταξη 84

4. Η διεργασία της απόσταξης 89
4. 1. Βρασμός- Εξάτμιση -Συμπύκνωση.. 89
4. 2. Ισορροπία ατμών- υγρού 90
4. 3. Φυσικοχημικοί νόμοι και εξισώσεις της απόσταξης 93
4. 4. Μέθοδοι απόσταξης 102
4. 4. 1. Διαφορική απόσταξη - Παραδοσιακός άμβυκας... 103
4. 4. 2. Αναπόσταξη -Κλασματική στήλη . 106
4. 4. 2. 1. Τα ρεύματα των δίσκων 112
4. 4. 2. 2. Οι τύποι των δίσκων 115
4. 4. 2. 3. Οι εξισώσεις των γραμμών λειτουργίας 115
4. 4. 2. 4. Η τροφοδοσία και η αναρροή στην απόσταξη 118

5. Η σύσταση του τσίπουρου και της τσικουδιάς 127
5. 1. Οι περιεχόμενες ουσίες 130
5. 1. 1. Το νερό 130
5. 1. 2. Η αιθυλική αλκοόλη ή αιθανόλη ή οινόπνευμα 130
5. 1. 3. Άλλες αλκοόλες 132
5. 1. 3. 1. Η μεθυλική αλκοόλη ή μεθανόλη 132
5. 1. 3. 2. Οι ανώτερες αλκοόλες 134
5. 1. 4. Τα οξέα 137
5. 1. 5. Οι αλδεΰδες και οι ακετάλες 143
5. 1. 6. Η φουρφουράλη 145
5. 1. 7. Οι εστέρες 146
5. 1. 8. Η ανηθόλη και άλλα αρωματικά συστατικά. 149
5. 1. 9. Άλλα συστατικά 152
5. 1. 9. 1. Τερπενικές ενώσεις ή τερπένια 152
5. 1. 9. 2. Γλυκερόλη ή γλυκερίνη... 153
5. 1. 9. 3. Αδιάλυτοι σάπωνες χαλκού...: 153
5. 2. Μέθοδοι ανάλυσης των αποσταγμάτων 154
5. 2. 1. Προσδιορισμός της αιθυλικής αλκοόλης 154
5. 2. 2. Προσδιορισμός του στερεού ή ξηρού υπολείμματος 155
5. 2. 3. Προσδιορισμός της οξύτητας 155
5. 2. 4. Προσδιορισμός των αλδεϋδών 156
5. 2. 5. Προσδιορισμός της ακεταλδεΰδης (μέθοδος Jaulmes και Dieuzede) 156
5. 2. 6. Προσδιορισμός της φουρφουράλης 156
5. 2. 7. Προσδιορισμός των ανώτερων αλκοολών 156
5. 2. 8. Προσδιορισμός των εστέρων 157

6. Η νομοθεσία και η οικονομία της απόσταξης στεμφύλων 159
6. 1. Η αποστακτική δραστηριότητα στο νεώτερο ελληνικό κράτος 161
6. 2. Η νομοθεσία των αποσταγμάτων στεμφύλων μέχρι 31-12-2001 165
6. 3. Η ισχύουσα σήμερα νομοθεσία 168
6. 3. 1. Κατηγορίες επιτηδευματιών 169
6. 3. 2. Διήμεροι αποσταγματοποιοί 175
6. 4. Η οικονομική δυναμική του τσίπουρου 180

7. Το τσίπουρο στη διατροφή και την υγεία 187
7. 1. Ο μεταβολισμός της αιθανόλης 190
7. 2. Η αλκοολαιμία και ο προσδιορισμός της 192
7. 3. Η χρήση και η κατάχρηση της αλκοόλης 195

8. Το τσίπουρο στο τραπέζι 201
8. 1. Η θερμοκρασία σερβιρίσματος του τσίπουρου 204
8. 2. Τα ποτήρια σερβιρίσματος 204
8. 3. Η εκτίμηση του τσίπουρου με τα αισθητήρια όργανα 206
8. 4. Η συνοδεία του τσίπουρου με εδέσματα 212

9. Το τσίπουρο και η τσικουδιά
στη λαογραφία και στη στιχουργική 219

10. Με στόχο την ποιότητα 243
10. 1. Η παραγωγή της πρώτης ύλης 244
10. 2. Η διατήρηση της πρώτης ύλης 245
10. 3. Οι χειρισμοί στην απόσταξη 246
10. 4. Οι χειρισμοί μετά την απόσταξη 249

11. Το γλωσσάρι 253

Βιβλιογραφία 277
Ευρετήριο όρων 287
Ευχαριστίες 293
Σχετικά με τους συγγραφείς 295
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ ΑΘ.ΒΑΣΙΛΗΣ
 
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το Ελληνικό Απόσταγμα Στεμφύλων - ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ ΑΘ.ΒΑΣΙΛΗΣ
€50,00 €45,00
 
 
 
^BACK TO TOP