Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Αμπελουργία-Οινολογία > Οινολογία Επιστήμη και Τεχνογνωσία


Οινολογία Επιστήμη και Τεχνογνωσία

Οινολογία Επιστήμη και Τεχνογνωσία

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€65,00  €58,50 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 6
Χρονολογία έκδοσης:  2015
ISBN: 9789609069960
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 812
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδικός βιβλίου: 39921
Εξώφυλλο: ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιεχόμενα>>  
ΠΡΟΛΟΓΟΣ...................................27

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.......................................31

ΙΣΤΟΡΙΚΟ.......................................33


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - Η ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...............................35

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ..............37

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 - Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.............................63


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ...................93

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 - Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ......................95

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 - Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΤΡΥΓΗΤΟΣ.................101

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 - ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ......................................119

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 - Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ...........................125

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 - Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ................................133


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ - Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ..........................147

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 - ΤΟ ΝΕΡΟ.....................................151

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 - ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΟΞΕΑ.....................153

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 - ΟΙ ΑΛΚΟΟΛΕΣ.......................181

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 - ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ....................193

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 - ΤΑ ΖΑΧΑΡΑ Ή ΓΛΥΚΙΔΙΑ.......................209

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 - ΟΙ ΠΟΛΥΖΑΧΑΡΙΤΕΣ (ΠΗΚΤΙΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ)......................219

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 - ΟΙ ΦΑΙΝΟΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ.........................223

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 - ΟΙ ΑΖΩΤΟΥΧΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ..............................241

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 - ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.........................247

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 - ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ...............................249

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18 - ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ....................251


ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ - Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ, ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ............255

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 - ΟΙ ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ.....................257

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 - Η ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ...................295

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 - ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ.....................313

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22 - ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ....................323

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23 - ΤΑ ΟΞΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ.........................341

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 - Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΞΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ..........................347


ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...........................353

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 - ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΑΦΥΛΟΜΑΖΑ.........................355

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26 - ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ....................375

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27 - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΥΘΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ....................413

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 28 - ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.........................435

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 - ΕΡΥΘΡΩΠΗ (ΡΟΖΕ) ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ......................469

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30 - ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ (vins mousseux, sparkling wines).............473

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 31 - ΓΛΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ..............................487

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 32 - ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ.....................505


ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ - ΜΕΤΑΖΥΜΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.....................515

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 33 - ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ..............517

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 34 - Η ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ (vieillissement)......................527


ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ - Η ΔΙΑΥΓΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ.......................543

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 35 - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ......................545

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 36 - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Ή ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΛΩΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΙΖΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ......................551

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 37 - ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΥΓΑΣΗ......................................557

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 38 - ΔΙΑΥΓΑΣΗ ΜΕ ΚΟΛΛΑΡΙΣΜΑ (collage)......................................559

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 39 - ΔΙΑΥΓΑΣΗ ΜΕ ΔΙΗΘΗΣΗ (ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ)..............................579

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 40 - ΔΙΑΥΓΑΣΗ ΜΕ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΣΗ....................................601

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 41 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ή ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.....................605


ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ - ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ.............................607

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 42 - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΟΛΩΜΑΤΩΝ.................611

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 43 - ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ...................615

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 44 - ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΥΓΙΚΑ ΑΛΑΤΑ.............631

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45 - ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑ.................639

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 46 - ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ (πρωτεΐνες, χρωστικές)..........................653

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 47 - ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΞΕΙΔΑΣΕΣ (case oxydasique)………………659

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 48 - ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΥΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ..............663

ΜΕΡΟΣ ΕΝΑΤΟ - ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ..........................675

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 49 - Η ΦΙΑΛΗ..................................681

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 50 - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΑΛΩΝ...........................693

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 51 - ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ (emplissage ή tirage)................................703

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 52 - ΠΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ (bouchage).............................719

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 53 - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΔΩΤΩΝ ΠΩΜΑΤΩΝ (surbouchage et bouchons a vis)......................................733

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54 - Η ΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΑΛΗΣ (ετικετάρισμα) (etiquetage).....................739

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 55 - ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ.......................747

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 56 - Ο ΟΙΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ........................751

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.....................................765

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ...............................781

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ..............................811
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Οινολογία Επιστήμη και Τεχνογνωσία - ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΗΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€65,00 €58,50
 
 
 
^BACK TO TOP