Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Κτηνοτροφία > Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες Ζωοτροφών (Βρωματολογία)


Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες Ζωοτροφών (Βρωματολογία)

Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες Ζωοτροφών (Βρωματολογία)

ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€32,50  €29,25 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 3
Χρονολογία έκδοσης: 10 2017
ISBN: 9786185304119
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 318
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: UNIBOOKS IKE
Κωδικός βιβλίου: 39483
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
  1/6
 
 
Περιεχόμενα>>  
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 13


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1.1. Γενικοί ορισμοί 15
1.2. Συστατικά των ζωοτροφών 15
1.2.1. Θρεπτικά συστατικά ζωοτροφών 16
1.2.2. Βλαπτικά της υγείας του ζώου συστατικά
ή αντιδιαιτητικοί παράγοντες 18
1.2.3. Αδρανή συστατικά ζωοτροφών 20
1.3. Διαιτητική αξία των ζωοτροφών 21
1.4. Διαιτητική εκτίμηση των ζωοτροφών 22
1.5. Διάκριση - Κατάταξη των ζωοτροφών 29


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

2.1. Γενικά 33
2.2. Φυλλώδης χλωρή νομή (Φ.Χ.Ν.) 34
2.2.1. Ποιοτικά χαρακτηριστικά των συστατικών
της Φ.Χ.Ν. 37
2.2.2. Απόδοση της Φ.Χ.Ν. 41
2.2.3. Είδη φυλλώδους χλωρής νομής 44
2.2.3.1. Χλόη φυσικών λειμώνων 44
2.2.3.2. Χλόη τεχνητών λειμώνων 46
2.2.3.3. Χλόη μηδικής 48
2.2.3.4. Χλόη τριφυλλιού 49
2.2.3.5. Χλόη βίκου 49
2.2.3.6. Χλόη άλλων ψυχανθών 50
2.2.3.7. Χλόη αραβοσίτου 50
2.2.3.8. Χλόη σόργου 51
2.2.3.9. Χλόη βρώμης και κριθής 52
2.2.3.10. Φύλλα σακχαρότευτλων 53
2.2.3.11. Χλόη ελαιοκράμβης 54
2.2.3.12. Φύλλα και κλαδιά θάμνων και δένδρων 55
2.4. Εκτίμηση της Φ.Χ.Ν. 56
2.5. Άλλα είδη χλωρής φυτικής ύλης 57
2.5.1. Γογγυλόρριζες 57
2.5.2. Κόνδυλοι 59
2.5.3. Καρποί από δενδρώδεις ή κηπευτικές καλλιέργειες 60
2.6. Συντήρηση της χλωρής φυτικής ύλης (Χ.Φ.Υ.) 60
2.6.1. Ξήρανση Χ.Φ.Υ. 61
2.6.1.1. Φυσική ξήρανση 63
2.6.1.2. Τεχνητή ξήρανση χλόης 66
2.6.1.3. Απόδοση Φ.Χ.Ν. σε σανό ή χόρτο 68
2.6.1.4. Ποιοτική εκτίμηση σανού-χόρτου 70
2.6.2. Ενσίρωση Χ.Φ.Υ. 73
2.6.2.1. Γενικά 73
2.6.2.2. Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία
της ενσίρωσης 76
2.6.2.3. Εξέλιξη των ζυμωτικών διεργασιών κατά
την ενσίρωση 81
2.6.2.4. Τύποι σιρών 84
2.6.2.5. Προσθετικά ή βοηθητικά ενσίρωσης 87
2.6.2.6. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ενσίρωσης 90
2.6.2.7. Κατάλληλο στάδιο συγκομιδής ειδών Φ.Χ.Ν.
για ενσίρωση 91
2.6.2.8. Ποιοτική εκτίμηση ενσιρώματος 91
2.7. Υποπροϊόντα θερισμού-αλωνισμού 94
2.7.1. Άχυρα 94
2.7.1.1. Χρήση των αχύρων στη διατροφή των ζώων 97
2.7.1.2. Βελτίωση διαιτητικών ιδιοτήτων των αχύρων 98

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

3.1. Γενικά 101
3.2. Καρποί - σπέρματα 101
3.2.1. Διαιτητικά χαρακτηριστικά δημητριακών καρπών 106
3.2.1.1. Καρπός αραβοσίτου 110
3.2.1.2. Καρπός σίτου 112
3.2.1.3. Καρπός κριθής 114
3.2.1.4. Καρπός βρώμης 115
3.2.1.5. Καρπός σίκαλης (βρίζας) 116
3.2.1.6. Καρπός σόργου 117
3.2.1.7. Καρπός τριτικάλε 118
3.2.1.8. Καρπός ρυζιού 119
3.2.2. Σπέρματα 120
3.2.2.1. Σπέρματα βίκου 121
3.2.2.2. Σπέρματα κουκιών 122
3.2.2.3. Σπέρματα μπιζελιών 123
3.2.2.4. Σπέρματα λούπινων 124
3.2.2.5. Σπέρματα ρεβιθιών 125
3.2.2.6. Σπέρματα σόγιας 126
3.2.2.7. Σπέρματα βάμβακος 128
3.2.2.8. Σπέρματα λίνου 130
3.3. Υποπροϊόντα γεωργικών βιομηχανιών (YΓΒ) 132
3.3.1. Υποπροϊόντα βιομηχανιών αλευροποιίας 133
3.3.1.1. Πίτυρα σίτου 134
3.3.1.2. Κτηνοτροφικό άλευρο 135
3.3.2. Υποπροϊόντα βιομηχανιών αποφλοίωσης ΔΚ 136
3.3.2.1. Υποπροϊόντα βιομηχανιών αποφλοίωσης βρώμης 136
3.3.2.1.1. Περιβλήματα καρπού βρώμης 137
3.3.2.1.2. Πίτυρα καρπού βρώμης 138
3.3.2.1.3. Κτηνοτροφικό άλευρο βρώμης 138
3.3.2.2. Υποπροϊόντα βιομηχανιών αποφλοίωσης ρυζιού 139
3.3.2.2.1. Περιβλήματα καρπού ρυζιού 139
3.3.2.2.2. Πίτυρα ρυζιού 140
3.3.2.2.3. Τρίμματα καρπών στίλβωσης ρυζιού 140
3.3.3. Υποπροϊόντα βιομηχανιών παραγωγής αμύλου 141
3.3.3.1. Κτηνοτροφική γλουτένη αραβοσίτου 142
3.3.3.2. Γλουτένη αραβοσίτου 143
3.3.3.3. Εκχυλισμένα έμβρυα αραβοσίτου 143
3.3.3.4. Άλλα υποπροϊόντα αμυλοποιίας 144
3.3.4. Υποπροϊόντα βιομηχανιών παραγωγής οινοπνεύματος
(αιθυλικής αλκοόλης) 144
3.3.4.1. Στερεό υπόλειμμα και διαλυτά συστατικά καρπού
Οινοπνευματοποιίας 146
3.3.5. Υποπροϊόντα βιομηχανιών παραγωγής ζύθου 147
3.3.5.1. Ξηρά στέμφυλα ζυθοποιίας 149
3.3.5.2. Ζύμη ζυθοποιίας 150
3.3.5.3. Άλλα είδη ζυμών 150
3.3.6. Υποπροϊόντα βιομηχανιών σπορελαιουργίας 154
3.3.6.1. Υποπροϊόντα σπερμάτων σόγιας 156
3.3.6.2. Υποπροϊόντα σπερμάτων αραχίδας 160
3.3.6.3. Υποπροϊόντα σπερμάτων σησάμου 161
3.3.6.4. Υποπροϊόντα σπερμάτων λίνου 162
3.3.6.5. Υποπροϊόντα σπερμάτων ελαιοκράμβης 163
3.3.6.6. Υποπροϊόντα σπερμάτων βάμβακος 164
3.3.6.7. Υποπροϊόντα σπερμάτων ηλίανθου 166
3.3.6.8. Υποπροϊόντα καρπών κοκοφοίνικα 167
3.3.6.9. Υποπροϊόντα καρπών ελαϊδας 168
3.3.7. Υποπροϊόντα ελαιουργίας 169
3.3.8. Υποπροϊόντα σακχαροποιίας 169
3.3.9. Υποπροϊόντα χυμοποιίας εσπεριδοειδών 174
3.3.10. Υποπροϊόντα επεξεργασίας τομάτας 177
3.3.11. Υποπροϊόντα χαρουπιών 178
3.3.12. Υποπροϊόντα οινοποιίας 180
3.4. Ζωοτροφές ζωικής προέλευσης 180
3.4.1. Γάλα και υποπροϊόντα γάλακτος 181
3.4.2. Ζωοτροφές από το σώμα χερσαίων ζώων 187
3.4.2.1. Διαιτητικά χαρακτηριστικά υποπροϊόντων
από το σώμα χερσαίων ζώων 191
3.4.3. Ζωοτροφές από θαλάσσιους ζωικούς οργανισμούς 194
3.4.3.1. Ζωοτροφές από ιχθύς 194
3.4.3.2. Ζωοτροφές από καρκινοειδή 198
3.4.4. Λίπη και έλαια 201
3.4.5. Μη συμβατικές πιθανές πηγές ζωοτροφών 206
3.5. Ανόργανες ζωοτροφές 208
3.5.1. Ανόργανες πηγές μακροστοιχείων 210
3.5.1.1. Ανόργανες πηγές ασβεστίου 210
3.5.1.2. Ανόργανες πηγές ασβεστίου και άλλων στοιχείων 211
3.5.1.3. Πηγές Ρ εκτός των φωσφορικών αλάτων με Ca 213
3.5.1.4. Πηγές Mg εκτός των φωσφορικών αλάτων με Mg 214
3.5.1.5. Πηγές Na εκτός των φωσφορικών αλάτων με Na 214
3.5.2. Πηγές ιχνοστοιχείων 215


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

4.1. Διατροφικές πρόσθετες ύλες ζωοτροφών 218
4.1.1. Ανόργανα ιχνοστοιχεία 219
4.1.2. Βιταμίνες και παρόμοιες ενώσεις 219
4.1.3. Αμινοξέα 224
4.1.4. Μη πρωτεϊνικές αζωτούχες ουσίες 227
4.2. Τεχνολογικές πρόσθετες ύλες ζωοτροφών 229
4.2.1. Συντηρητικές ουσίες 229
4.2.2. Αντιοξειδωτικές ουσίες 231
4.2.3. Γαλακτωματοποιητές - σταθεροποιητές 233
4.2.4. Συνδετικές ύλες 235
4.2.5. Βελτιωτικά ροής 236
4.2.6. Δεσμευτικά τοξικών ουσιών 237
4.3. Αισθητικές πρόσθετες ύλες ζωοτροφών 238
4.3.1. Χρωστικές 238
4.3.2. Βελτιωτικά ελκυστικότητας 241
4.4. Ζωοτεχνικές πρόσθετες ύλες ζωοτροφών 242
4.4.1. Ένζυμα 242
4.4.2. Προβιοτικά 245
4.4.3. Ειδικοί ολιγοσακχαρίτες 247
4.4.4. Φυτικά βιοενεργά συστατικά 248


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

5.1. Μηχανική διαίρεση των ζωοτροφών 252
5.2. Θερμική - θερμομηχανική επεξεργασία ζωοτροφών 257
5.2.1. Έψηση 258
5.2.2. Βρασμός 258
5.2.3. Διόγκωση και διάρρηξη 259
5.2.4. Ακτινοβόληση 259
5.2.5. Σύμπηξη 260
5.2.5.1. Πλεονεκτήματα της σύμπηξης των ζωοτροφών 266
5.2.6. Εξώθηση ζωοτροφών 267
5.2.7. Διόγκωση ζωοτροφών 270
5.2.8. Αρνητικές επιδράσεις της θερμικής επεξεργασίας
των ζωοτροφών 270
5.3. Ανάμειξη ζωοτροφών 271
5.4. Βιομηχανία ζωοτροφών 278
5.4.1. Εγκαταστάσεις βιομηχανίας ζωοτροφών 278
5.4.2. Μηχανολογικός εξοπλισμός βιομηχανίας ζωοτροφών 281
5.4.3. Γραμμή παραγωγής βιομηχανίας ζωοτροφών 283
5.4.4. Δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα βιομηχανίας
ζωοτροφών 285


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΙΝΑΚΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ
ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΙΝΑΚΩΝ

Ι. Χημική σύσταση των κυριότερων ζωοτροφών (g/kg) 288
ΙΙ. Θρεπτική αξία των κυριότερων ζωοτροφών (MJ/kg) 292
ΙΙΙ. Περιεκτικότητα των κυριότερων ζωοτροφών σε ανόργανα
στοιχεία 297
ΙV. Περιεκτικότητα των κυριότερων ζωοτροφών σε απαραίτητα
αμινοξέα (g/kg) 302
V.
Περιεκτικότητα ανόργανων ζωοτροφών σε πλαστικά στοιχεία 306
VΙ. Περιεκτικότητα χημικών ενώσεων σε ιχνοστοιχεία 307

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Α. Ελληνική 309
Β. Διεθνής 310
Γ. Ηλεκτρονική 317
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Ζωοτροφές και Πρόσθετες Ύλες Ζωοτροφών (Βρωματολογία) - ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€32,50 €29,25
 
 
 
^BACK TO TOP