Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες > Η Καλλιέργεια Οσπρίων Φασόλια Ρεβίθια Φακές


Η Καλλιέργεια Οσπρίων Φασόλια Ρεβίθια Φακές

Η Καλλιέργεια Οσπρίων Φασόλια Ρεβίθια Φακές

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
€20,00  €18,00 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 2
Χρονολογία έκδοσης:  2013
ISBN: 9789607667465
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 136
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ Α.Ε.
Κωδικός βιβλίου: 37736
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιεχόμενα>>  
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 9
Α. ΤΑ ΨΥΧΑΝΘΗ ΓΕΝΙΚΑ 13
Β. ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ 17
Προέλευση, εξέλιξη και τάσεις καλλιέργειας 77
Περιγραφή φυτού 18
Κοινό φασόλι 18
Πολυανθές φασόλι 20
Βιολογικός κύκλος 21
Προσαρμοστικότητα - περιβαλλοντικές απαιτήσεις 22
Κλίμα 22
Έδαφος 24
Αμειψισπορά 25
5.Τεχνική καλλιέργειας 25
Προετοιμασία του χωραφιού για σπορά 25
Ανόργανη θρέψη και λίπανση 26
Ανάγκες του φυτού σε μακροθρεπτικά 26
Μακροστοιχεία 27
Ανάγκες του φυτού σε μικροθρεπτικά 30
2.3. Λοιποί παράγοντες, ιδιότητες του εδάφους 32
5.2.4. Τρόποι λίπανσης 34
Βασική λίπανση 34
Επιφανειακή λίπανση 35
Οργανοχουμικά λιπάσματα 36
Διαφυλλική λίπανση 36
Φυλλοδιαγνωστική 37
5.3. Σπορά 39
5.4. Καταπολέμηση ζιζανίων 4 7
5.5. Στήριξη των φυτών 43
5.6. Υδατικές απαιτήσεις και άρδευση 43
5.7. Συγκομιδή - Αποδόσεις 46
α. Λαχανοκομικό φασόλι (φασολάκι) 46
β. Ξηρό φασόλι 47
5.8. Αποθήκευση 48
6. Ποικιλίες, επιθυμητά χαρακτηριστικά 50
6. 1. Κατάταξη ποικιλιών φασολιού 50
6.2. Ποικιλίες φασολιού εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών 54
6.3. Ποικιλίες φασολιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο 58
I. Νάνα (καθιστά) φασόλια 58
Βιομηχανικές ποικιλίες 60
Αναρριχώμενα φασόλια 60
6.4. Επιθυμητά χαρακτηριστικά ποικιλιών,
Εταιρείες προμήθειας σπόρου 63
7.Εχθροί και ασθένειες 66
7.7. Έντομα 66
Μύκητες και βακτήρια 67
Ιοί 67
Χημική αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών 68
Βραστικότητα 70
Οικονομική σημασία - ποιότητα - θρεπτική αξία 70
Εκτάσεις-Παραγωγή-Εισαγωγές φασολιών 70
Κατανάλωση φασολιών 73
Τιμές φασολιών 74
Ποιότητα και θρεπτική αξία φασολιών 74
7.8. Βιολογική καλλιέργεια των φασολιών. 77
Προοπτικές καλλιέργειας φασολιών 77
Γ. ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ 79
Προέλευση, εξέλιξη και τάσεις καλλιέργειας 79
Περιγραφή του φυτού 80
Βιολογικός κύκλος 87
Προσαρμοστικότητα - Περιβαλλοντικές απαιτήσεις 87
4.7. Κλίμα 87
4.2. Έδαφος 82
Τεχνική καλλιέργειας 83
5.7. Προετοιμασία του χωραφιού για σπορά 83
5.2. Ανόργανη θρέψη και λίπανση 83
Ανάγκες του φυτού σε μακροθρεπτικά 83
Άζωτο (Ν): 84
Φώσφορος (Ρ): 85
Κάλιο (Κ): 85
Ανάγκες του φυτού σε μικροθρεπτικά 86
Βάριο (Β): 86
Σίδηρος (Fe): 86
Λοιποί παράγοντες, ιδιότητες 87
Ανθρακικό ασβέστιο (CaC03): 87
ρΗ: 87
SAR (λόγος προσρόφησης νατρίου): 87
EC (ηλεκτρική αγωγιμότητα - αλατότητα): 88
5.3. Σπορά 88
Καταπολέμηση ζιζανίων 89
Υδατικές απαιτήσεις και άρδευση 90
Συγκομιδή - Αποδόσεις 90
Αποθήκευση 97
Ποικιλίες, επιθυμητά χαρακτηριστικά 92
6.7. Κατάταξη ποικιλιών ρεβιθιού 92
6.2. Επιθυμητά χαρακτηριστικά ποικιλιών ρεβιθιού, Εταιρείες προμήθειας σπόρου 93
Εχθροί και ασθένειες 93
Εντομα 94
Μύκητες 94
Ιοί 98
Χημική αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών στα ρεβίθια 98
Βραστικότητα 98
Χρησιμότητα 99
10. Οικονομική σημασία 103
70.7. Εκτάσεις - Παραγωγή - Εισαγωγές ρεβιθιών 703
Κατανάλωση ρεβιθιών. 706
Τιμές ρεβιθιών 706
Δ. ΟΙ ΦΑΚΕΣ 107
7. Προέλευση, εξέλιξη και τάσεις καλλιέργειας 707
Περιγραφή του φυτού 707
Βιολογικός κύκλος 708
Προσαρμοστικότητα - Περιβαλλοντικές απαιτήσεις 709
Κλίμα 709
Έδαφος 709
5. Τεχνική καλλιέργειας 7 70
5.7. Προετοιμασία του χωραφιού για σπορά 770
Ανόργανη θρέψη και λίπανση 7 70
Σπορά 777
Καταπολέμηση ζιζανίων 7 72
Υδατικές απαιτήσεις και άρδευση 7 75
Συγκομιδή - Αποδόσεις 7 75
Αποθήκευση 7 76
Ποικιλίες, επιθυμητά χαρακτηριστικά 777
6.7. Κατάταξη ποικιλιών φακής 777
6.2. Επιθυμητά χαρακτηριστικά ποικιλιών φακής. 718
Εχθροί και ασθένειες 718
7.7. Έντομα 778
7.2. Μύκητες 7 79
7.3. Ιοί 779
Βραστικότητα 722
9.Χρησιμότητα 723
10.Οικονομική σημασία 123
Εκτάσεις - Παραγωγή - Εισαγωγές φακής 723
Κατανάλωση φακής 726
Τιμές φακής 727
Σύγκριση ακαθάριστου κέρδους πέντε καλλιεργειών 727
11.Τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε φακές ή ρεβίθια 128
Ε. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ 131
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 133
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Η Καλλιέργεια Οσπρίων Φασόλια Ρεβίθια Φακές - ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
€20,00 €18,00
 
 
 
^BACK TO TOP