Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Αμπελουργία-Οινολογία > Η Τέχνη της Αμπελουργίας - Αμπέλι Οινοποιίας


Η Τέχνη της Αμπελουργίας - Αμπέλι Οινοποιίας

Η Τέχνη της Αμπελουργίας - Αμπέλι Οινοποιίας

ΤΣΕΤΟΥΡΑΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€25,36  €22,82 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 2
Χρονολογία έκδοσης: 02 2014
ISBN: 9789603517856
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 288
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
Κωδικός βιβλίου: 2173
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Περιγραφή
Βασισμένος στην ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της, ο πρακτικός αυτός οδηγός μάς μαθαίνει τα <μυστικά> της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη. Παρουσιάζονται με απλό τρόπο όλες οι γνώσεις και οι καλλιεργητικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο καλλιέργειας για την παραγωγή άριστων αμπελουργικών προϊόντων. Μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε για την εγκατάσταση του αμπελώνα και τις οινοποιήσιμες ποικιλίες, το κλάδεμα, το πότισμα, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία, τους εχθρούς και τις ασθένειες.
 
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
  1/5
 
Περιεχόμενα>>  
Εισαγωγή..............17


Τα Όργανα του Φυτού
Η ρίζα..............23
Ο κορμός..............24
Ο βλαστός..............25
Οι κληματίδες..............26
Οι οφθαλμοί..............26
Τα φύλλα..............31
Οι έλικες..............31
Το άνθος..............32
Το σταφύλι..............32

Ετήσιος Κύκλος Βλάστησης
Δάκρυσμα..............35
Βλάστηση..............36
Θρέψη..............37
Αναπνοή – Διαπνοή..............38
Άνθηση – Καρπόδεση..............38
Ανάπτυξη – Ωρίμαση σταφυλιών..............41
Φυλλόπτωση..............42

Βλαστικά Στάδια του Φυτού..............43


Εδαφοκλιματικές Απαιτήσεις
Έδαφος..............45
Κλίμα..............48


Υποκείμενα
Επιλογή Υποκειμένου..............53


Πολλαπλασιασμός
Πολλαπλασιασμός με σπόρο..............57
Πολλαπλασιασμός με καταβολάδα..............58
Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα..............59
Πολλαπλασιασμός με εμβολιασμό..............60


Εμβολιασμοί
Επιτραπέζιος Αγγλικός Εμβολιασμός..............61
Επιτόπιος Σχιστός Εμβολιασμός..............63
Εμβολιασμός με εγκοπή..............64
Επιτόπιος Σχιστός Πλάγιος Εμβολιασμός-Cadillac..............65
Μαγιόρκειος Επιτόπιος Εμβολιασμός..............65
Θερινός Μεξικάνικος επιτόπιος εμβολιασμός..............66
Κανόνες Εμβολιασμού..............67
Προϋποθέσεις επιτυχίας του εμβολιασμού..............68


Ποικιλίες Οινοποιίας..............69


Περιοχές Ονομασίας Προέλευσης
Μακεδονία..............95
Θεσσαλία – Ήπειρος..............96
Ιόνια νησιά..............97
Πελοπόννησος..............97
Νησιά Αιγαίου..............98
Κρήτη..............99
Περιοχές ονομασίας προέλευσης ελεγχόμενης..............101
Εγκατάσταση Αμπελώνα
Προετοιμασία του εδάφους..............106
Επιλογή ποικιλίας..............107
Φύτευση αμπελώνα..............108
Συμπλήρωση των κενών του αμπελώνα..............111


Σχήματα Διαμόρφωσης
Κύπελλα..............118
Γραμμικά Ρουαγιά..............120
Διαμόρφωση Ρουαγιά..............121
Γραμμικά Γκυγιό..............121
Υποστύλωση..............122


Κλάδεμα
Χειμερινά Κλαδέματα..............138
Θερινά Κλαδέματα..............140
Αφαίρεση ταχυφυών..............142
Αφαίρεση φορτίου σταφυλιών..............143


Καλλιέργεια
Βιολογική καλλιέργεια..............151
Επιτρεπόμενα προϊόντα στη βιολογική γεωργία..............154


Πότισμα - Μέτρηση Υδατικού Στρες..............157


Λίπανση
Κριτήρια εκτίμησης των λιπαντικών αναγκών..............166
Επιστημονική βάση στη χρήση λιπασμάτων..............168
Ο ρόλος των μακροστοιχείων και μικροστοιχείων..............171
Χρήση σταθεροποιημένων λιπασμάτων..............179


Τροφοπενίες..............181
Αίτια που επηρεάζουν την ποιότητα των σταφυλιών..............185


Ασθένειες
Βοτρύτης..............189
Ευτυπίαση..............191
Ίσκα..............192
Καρκίνος..............195
Περονόσπορος..............195
Φόμοψη..............197
Ωίδιο..............199
Βακτηριακή ασθένεια των βραχιόνων..............202
Μελανή νέκρωση της βάσης του υποκειμένου..............203
Μακρόφομα ή εκσκωρίαση..............204
Μολυσματικός εκφυλισμός ή βραχυγονάτωση..............205
Όξινη Σήψη..............206
Λευκή Σήψη..............207
Ανθράκωση..............207
Σηψιρριζία..............208
Διάφορες ιώσεις..............209
Μέτρα καταπολέμησης των ιώσεων..............210
Μη Παρασιτικές Ασθένειες..............211


Εχθροί
Φυλλοξήρα..............217
Ευδεμίδα..............218
Ψευδόκοκκοι..............220
Φυτόπτης ή ερίνωση..............221
Ωτιόρρυγχος ή σκαθαράκι..............222
Τετράνυχοι..............223
Τσιγαρολόγος ή Ρυγχίτης..............224
Σκουλήκι των οφθαλμών ή Ζύγαινα..............224
Χρυσοκάνθαρος..............224
Θρίπες..............225
Κογχυλίδα..............225
Πυραλίδα..............226
Τζιτζικάκια..............226
Νηματώδεις..............226
Σφήκες..............227


Προγράμματα Φυτοπροστασίας

Πρόγραμμα Φυτοπροστασίας για Οινοστάφυλα
Υψηλής Ποιότητας..............229
Πρόγραμμα Βιολογικής Αντιμετώπισης Εχθρών
και Ασθενειών του Αμπελιού..............231
Ηλεκτροστατικός Ψεκασμός..............231


Διαγνωστική στο Αμπέλι
Ρίζες..............233
Κορμός – Βραχίονες – Κληματίδες..............235
Φύλλα..............237
Άνθη..............243
Σταφύλια..............244
Οφθαλμοί..............245


Το Σταφύλι
Χημική σύσταση του σταφυλιού..............248
Στάδια ανάπτυξης του σταφυλιού..............249
Μεταβολές κατά τη διάρκεια της ωρίμασης..............251


Το Γλεύκος
Απόδοση των σταφυλιών σε γλεύκος..............260
Ο αλκοολικός βαθμός..............261


Ο Τρύγος 263


Το Σταφύλι και το Κρασί στη Διατροφή του Ανθρώπου..............269


Γλωσσάρι Αμπελουργίας..............275
Ημερολόγιο του Αμπελουργού..............279
Βιβλιογραφία..............283
Ευχαριστίες..............287
Συναφή βιβλία
 
Οικολογικό Κρασί & Βιολογική Καλλιέργεια Αμπέλου (Γ' έκδοση) (pdf)
 
ΤΣΕΤΟΥΡΑΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 
€11,07
 
 
Οικολογικό Κρασί & Βιολογική Καλλιέργεια Αμπέλου (Γ' έκδοση εμπλουτισμένη)
 
ΤΣΕΤΟΥΡΑΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 
€16,88
 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
το βιβλίο γίνει διαθέσιμο
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Η Τέχνη της Αμπελουργίας - Αμπέλι Οινοποιίας - ΤΣΕΤΟΥΡΑΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€25,36 €22,82
 
 
 
^BACK TO TOP