Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Τρόφιμα & Ποτά > Φτιάχνω Μόνος μου Τυρί και Γιαούρτι


Φτιάχνω Μόνος μου Τυρί και Γιαούρτι

Φτιάχνω Μόνος μου Τυρί και Γιαούρτι

ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
€13,70  €12,33 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 1
Χρονολογία έκδοσης:  2013
ISBN: 9789608455993
Σχήμα: 14x20,5
Σελίδες: 239
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ
Κωδικός βιβλίου: 37688
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ)
Περιγραφή
Αν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά και θέλετε να μάθε­τε πώς μπορείτε να τα παράγετε μόνοι σας, τότε βρή­κατε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Το βιβλίο Φτιάχνω μόνοε μου Τυρί & Γιαούρτι περιγράφει αναλυτικά όλες τις φάσεις της τυροκόμησης, από το άρμεγμα και την επεξεργασία του γάλακτος μέχρι το πήξιμο του τυριού και τη διαδικασία παλαίωσής του.Όλες οι συνταγές εί­ναι προσαρμοσμένες για μικρές οικιακές παραγωγές και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε υπάρχουν ήδη στα συρτάρια της κουζίνας σας. Εσείς απλά θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα από τις δεκάδες ελληνικές συνταγές για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα δικά σας τυριά. Εκτός όμως από τυριά θα μάθετε τα μυστικά για το για­ούρτι και τα θρεπτικά ζυμούμενα γάλατα όπωδ το ξινό-γαλο, το αϊράνι και το κεφίρ. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα προβλήματα και τα ελαττώματα που μπορεί να προκύψουν και πώς μπορείτε να τα προλάβετε ή να τα διορθώσετε. Καλή σας απόλαυση!
 
Περιεχόμενα>>  
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 9
ΜΕΡΟΣ 1 /ΓΑΛΑ 13
κεφάλαιο ι / Εισαγωγή 15
κεφάλαιο 2 / Γενικά για το γάλα 17
2.1 Το γάλα ως πρώτη ύλη 17
Χημική σύσταση του γάλακτος 24
Μικροβιολογική σύσταση του γάλακτος 30
Γάλα από ζώα που πάσχουν από μαστίτιδα και άλλες αρρώστιες .37
Φυσικές ιδιότητες του γάλακτος 39
2.2 Επεξεργασίες του γάλακτος 43
Παστερίωση 43
Ομογενοποίηση 45
Τυποποίηση 46
2.3 Απόδοση του γάλακτος σε τυρί 47
κεφάλαιο 3 Πώς παρασκευάζονται τα ζυμούμενα γάλατα - γιαούρτι & τραχανάς 48

ΜΕΡΟΣ 2 / ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗ 53
κεφαλαιο 4 Το τυρί & η τυροκόμηση 55
Κατηγοριοποίηση των τυριών 57
Η παρασκευή του τυριού 59

Προετοιμασία του γάλακτος 60
Προσθήκη καλλιέργειας 63
Πήξη του γάλακτος 68
Διαίρεση τυροπήγματος 71
Αναθέρμανση τυροπήγματος 74
Στράγγισμα και εξαγωγή τυρομάζας 7 6
Πίεση των τυριών 77
Αλάτισμα 78
4.3 Η ωρίμανση του τυριού 82
Ο ρόλος των μικροβίων 8^
Δευτερεύουσα καλλιέργεια 86
Σχηματισμός κρούστας 87
Συνθήκες ωρίμανσης 88
Ειδικός ωρίμανση (affineur) 90

Συσκευασία & συντήρηση 90
Τυριά από νωπό γάλα 92
Πώς σερβίρονται τα τυριά 93
4.4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5/Τυροκόμηση σιο σπίτι 96
Γενικά 96
Ο χώρο5 της τυροκόμησης 98
Η τυροκόμηση 99
Φτιάξτε τη δική σας παραλλαγή 102
Υλικά για την τυροκόμηση στο σπίτι 103
Εξοπλισμός 107
Διατήρηση των τυριών 113

θερμοκρασία διατήρησης 1 14
Υγρασία διατήρησης 1 14
5.8 Κανόνες υγιεινής στο χώρο τυροκόμησης 1 1 5
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 / Συνταγές 1 17
Γιαούρτι 1 18
Γιαούρτι με πέτσα 120
Γιαούρτι στραγγιστό 121
Αΐράνι 121
Βουτυρόγαλα 123
Κεφίρ » 124
Τραχανάς 12&
6.6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 / Πολύ σκληρά τυριά 128
Αρμυροτύρι 128
5ϋπηζ 132
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 / Σκληρά τυριά 1 36
Γραβιέρα 136
Κεφαλοτύρι 141
Λαδοτύρι 144
Cheddar 148
Manchengo 151
Κεφαλοτύρι (Κυπριακό) 154
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 / Ημίσκληρα τυριά 1 58
Κρασοτύρι 1 58
Gouda 159
Τυρί Φλαούνας 162
Serra da Estrela 1 65
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 / Μαλακά τυριά 168
Ανεβατό 168
Γαλοτύρι 170
Ξινοτύρι 1 72
6.10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5/Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη μυκήτων 175
Camembert 1 75
6.1 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 / Μπλε τυριά 178
Roquefort: 178
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7/Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη βακτηρίων 181
Talenggio 181
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8 / Λευκά τυριά άλμη5 184
Μπάτζος 184
Σφέλα 187
Τελεμές 190
Φέτα 193
Χαλούμι 197
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9/Τυριά με τρύπες 202
Emmental 202
6.1 5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΟ/Τυριά φιλαρίσματο5 207
Κασέρι " 207
Mozzarella 21 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11 / Τυριά που πήζουν με οξύ 215
Chevre 216
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 12 / Τυριά τυρογάλακτος 219
Ανθότυροδ 219
Μανούρι 222
Μυζήθρα 224
Αναρή ....224
ΜΕΡΟΣ 3 / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ 225
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 / Προβλήματα & λύσεΐ5 227
Ελαττώματα σε ζυμούμενα γάλατα 228
Ελαττώματα σε τυριά 229

Ελαττώματα σε σκληρά τυριά 229
Ελαττώματα σε ημίσκληρα τυριά 231
Ελαττώματα σε τυριά άλμης 232
Ελαττώματα σε τυριά τυρογάλακτος 235
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 237
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ 238
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
 
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Φτιάχνω Μόνος μου Τυρί και Γιαούρτι - ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
€13,70 €12,33
 
 
 
^BACK TO TOP