Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Δενδροκομία - Καρποφόρα δέντρα > Η Ελιά


Η Ελιά

Η Ελιά

ADRIANO DEL FABRO
€11,66  €10,49 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 1
Χρονολογία έκδοσης:  2004
ISBN: 9789608455573
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 103
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ
Κωδικός βιβλίου: 32671
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Περιγραφή
Από τη στιγμή της φύτευσης μέχρι τη συλλογή και την επεξεργασία των καρπών της, η ελιά έχει τις δικές της καλλιεργητικές απαιτήσεις προκειμένου να δώσει μια ικανοποιητική και ποιοτική σοδιά. Στον μικρό οδηγό με τίτλο «Η Ελιά» καταγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με: Τις ποικιλίες Τον πολλαπλασιασμό Το κλάδεμα Τη λίπανση Τις καλλιεργητικές φροντίδες Τη φυτοπροστασία Τη συλλογή και την επεξεργασία των καρπών Την παραγωγή ελαιόλαδου Και για τους καλοφαγάδες καλλιεργητές, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου παρατίθενται υπέροχες συνταγές για σπιτικές ελιές και μεσογειακά πιάτα με ελαιόλαδο.
 
Περιεχόμενα>>  
Παρουσίαση 5
Εισαγωγή 7
Στοιχεία Βοτανικής 8
Το Καλλιεργητικό Περιβάλλον II
Ο Πολλαπλασιασμός της Ελιάς 13
Ο πολλαπλασιασμός της ελιάς με την αναπαραγωγική διαδικασία 13
Ο πολλαπλασιασμός της ελιάς με τη φυτική διαδικασία 14

Η Εγκατάσταση του Ελαιώνα 21

Το Κλάδεμα 26
Το ξηρό κλάδεμα 28
Το χλωρό κλάδεμα 31
Το κλάδεμα ανανέωσης 32
Το μηχανικό κλάδεμα 33
Εργαλεία για το κλάδεμα και το μπόλιασμα 35

Σχήματα Διαμόρφωσης Δέντρου 36

Λίπανση 39

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ 45
Όργωμα 45
Αρδευση 47
Πρόληψη Αντιξοοτήτων και Παράσιτων 49
Κλιματικές αντιξοότητες 49
Κρυπτογαμικές ασθένειες 51
Φυτοφάγα 55
Συλλογή, Χρήση και Συντήρηση 61
Συλλογή 62
Χρήση 64
Συντήρηση 66
Οικονομική Διάρκεια 67
Πως Γεννιέται το Ελαιόλαδο 68
Δεκα Κανόνες για Λαδι Υψηλής Ποιότητας 73
Το Ελαιόλαδο και οι Κατηγορίες του 75
Θρεπτικές Ουσίες και Συστατικά 77
Επιλέγοντας το Λαδι 79
Έλεγχος οπτικός 79
Έλεγχος με την όσφρηση 79
Έλεγχος με τη γεύση 80
Πως Συντηρούνται οι Ελιές 81
Ιστορικές Συμβουλές 82
Η Χρήση της Ελιάς στην Κουζίνα 83
Αρωματιςτε το Ελαιόλαδο 90
Χρήση των Φύλλων Ελιάς 92
Ποικιλίες για Ελαιοποιηςη 93
Επιτραπέζιες Ποικιλίες 99
Βιβλιογραφία 103
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
το βιβλίο γίνει διαθέσιμο
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Η Ελιά - ADRIANO DEL FABRO
€11,66 €10,49
 
 
 
^BACK TO TOP