Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων
Αρχική
Εγγραφή
Είσοδος
Λίστα
Λογαριασμός
Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Ταυτότητα
Θέσεις εργασίας
Βραβεύσεις
Ισολογισμοί
Νέες εκδόσεις
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Όλα
Προτάσεις
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Όλα
Προσφορές
Συγγραφείς
Άρθρα
Γενικά
Business
Παιδικά
Θεολογία
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Best Sellers
eBooks
Αγγλικα
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Κατάλογοι
Αναζήτηση
Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0
προϊόντα
επιλογή γλώσσας
Κατηγορίες
eBooks
Οικονομία & Διοίκηση
Γεωτεχνικές Επιστήμες
Εφηβικά
Θεολογία
Παιδικά
Θετικές Επιστήμες
Περιβάλλον - Ενέργεια
Ιατρική
Πληροφορική - Τεχνολογία
Δίκαιο
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
Κοινωνικές Επιστήμες
Λεξικά
Διάφορα
Ιστορία - Λαογραφία
Μαγειρική
Πολιτική
Λογοτεχνία
Ανθοδετική
Πανεπιστημιακά
Οι εκδόσεις μας
Αρχική
>
Γεωτεχνικές Επιστήμες
>
Τρόφιμα & Ποτά
>
Τυρί Τεχνολογια Γαλακτος-Τυροκομία Παρουσίαση Τυριών
Τυρί Τεχνολογια Γαλακτος-Τυροκομία Παρουσίαση Τυριών
ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
,
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
€42,60
€38,34 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 4
προσθήκη στη λίστα
Χρονολογία έκδοσης:
2009
ISBN:
9789608455634
Σχήμα:
17x24
Σελίδες:
495
Κατηγορία είδους:
ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ
Κωδικός βιβλίου:
33211
Εξώφυλλο:
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα:
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Περιγραφή
Είναι πραγματικά «μαγικό» πώς, προσθέτοντας στο γάλα πυτιά, καλλιέργεια και αλάτι, και ακολουθώντας συγκεκριμένη αντίδραση (τη διάσπαση της καζεΐνης) μπορούμε να παραγάγουμε, ακολουθώντας διάφορα «μονοπάτια» βιοχημικών αντιδράσεων, πάνω από 2000 διαφορετικά τυριά! Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια «εκλαΐκευση» της επιστήμης του τυριού και περιγράφονται, με απλά λόγια, οι ιδιότητες του γάλακτος, που αποτελεί την ψυχή του τυριού, και η επιστήμη του τυριού και της γαλα-κτοκομίας γενικότερα, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη πόσο πολύπλοκο αλλά και απλό φαινόμενο είναι, αλλά και πού οφείλονται και πώς προκύπτουν οι διαφορές ανάμεσα στα τυριά. Και επειδή η τέχνη της παρασκευής του τυριού αντικατοπτρίζει, συνολικά, το φυσικό περιβάλλον στο οποίο παράγεται, την τροφή των ζώων, τον τύπο του γάλακτος, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και την κουλτούρα τους, περιγράφονται τα χαρακτηριστικά 70 ξένων (από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουαλία και Πορτογαλία), 34 ελληνικών και 4 κυπριακών τυριών, ενώ δίνεται αναλυτικά και η διαδικασία παρασκευής στο σπίτι, σε απλά βήματα και με απλό εξοπλισμό, για 32 τυριά. Είναι μια απλουστευμένη περιγραφή, ή μια «συνταγή» καλύτερα, για το πώς μπορεί κάποιος, κατανοώντας τα βασικά της επιστήμης του τυριού και της τυροκόμησης, να φτιάξει τη δική του παραλλαγή από το αγαπημένο του τυρί, μόνος του στο σπίτι. Χωρίσαμε τα τυριά -ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους-σε 13 κατηγορίες ώστε να μπορέσει καλύτερα ο αναγνώστης να προσεγγίσει τα τυριά αυτά. Το βιβλίο περιλαμβάνει, επίσης γλωσσάρι της χρησιμοποιούμενης ορολογίας με επεξήγηση 120 όρων της επιστήμης του τυριού!
Περιεχόμενα
>>
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 15
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΤΥΡΙ: ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ . 17
Η καταγωγή του τυριού 19
Διατροφική αξία του τυριού 26
Ασφάλεια του τυριού (ως τροφίμου) 27
Παραγωγή και κατανάλωση τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων ... 29
Τυριά αναγνωρισμένης ποιότητας 31
Τυριά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης 31
Τα ορεινά τυριά 34
Βιολογικά τυριά 35
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 37
2.1Το γάλα ως πρώτη ύλη 39
Βιοσύνθεση του γάλακτος και παράγοντες που την επηρεάζουν .... 40
Φυσικές ιδιότητες του γάλακτος 46
Χημική σύσταση του γάλακτος γ. . 49
Μικροβιολογική σύσταση του γάλακτος 54
Γάλα από ζώα που πάσχουν από μαστίτιδα και άλλες αρρώστιες .60
2.2Επεξεργασίες του γάλακτος 62
Παστερίωση 62
Ομογενοποίηση 64
Τυποποίηση 65
2.3Απόδοση του γάλακτος σε τυρί 66
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗ 73
Κατηγοριοποίηση των τυριών 76
3.1.1 Βασικά χαρακτηριστικά των κατηγοριών 77
Η παρασκευή του τυριού 85
3.2.1 Προετοιμασία του γάλακτος 85
Προσθήκη καλλιέργεια5 85
Πήξη του γάλακτος 91
Διαίρεση τυροπήγματος 94
Αναθέρμανση τυροπήγματος 96
Στράγγισμα και εξαγωγή τυρομάζας 97
Πίεση ίων τυριών 99
Αλάτισμα 99
3.3Η ωρίμανση ιου τυριού 101
0 ρόλος της επικρατούσας μικροχλωρίδας 103
Δευτερεύουσα καλλιέργεια 104
Σχηματισμός κρούστας 105
Συνθήκες ωρίμανσης 106
Ειδικός ωρίμανσης -affineur 106
Συσκευασία και συντήρηση 107
Τυριά από νωπό γάλα 108
Ελαττώματα τυριών 109
Ελαττώματα σε πολύ σκληρά και σκληρά τυριά (κατηγορίες 1 & 2) 109
Ημίσκληρα τυριά (κατηγορία 3) 111
Μαλακά τυριά (κατηγορία 4) 111
Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη μυκήτων (κατηγορία 5) 111
Μπλε τυριά (κατηγορία 6) 113
Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη βακτηρίων (κατηγορία 7) .... 113
Λευκά τυριά άλμης (κατηγορία 8) 113
Τυριά με οπές (κατηγορία 9) 114
Τυριά με αναπλαθόμενη μάζα (κατηγορία 10) 114
Τυριά που πήζουν με οξύ (κατηγορία 11) 115
Τυριά τυρογάλακτος (κατηγορία 12) 115
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ 123
Μέθοδοι για την οργανοληπτική εξέταση 125
Αισθήσεις που εμπλέκονται 128
Περιγραφή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών 129
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΤΥΡ0Κ0ΜΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 135
Υλικά για την τυροκόμηση στο σπίτι 140
Εξοπλισμός 143
Διατήρηση των τυριών 146
θερμοκρασία συντήρησης 147
Υγρασία συντήρησης 147
5.4Κανόνες υγιεινής στον χώρο τυροκόμησης 148
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ 153
Κατηγορία 1: Πολύ σκληρά τυριά 155
Κατηγορία 2: Σκληρά τυριά 179
Κατηγορία 3: Ημίσκληρα τυριά 265
Κατηγορία 4: Μαλακά τυριά 299
Κατηγορία 5: Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη μυκήτων 329
Κατηγορία 6: Μπλε τυριά 343
Κατηγορία 7: Τυριά με επιφανειακή ανάπτυξη βακτηρίων 367
Κατηγορία 8: Λευκά τυριά άλμης .... 387
Κατηγορία 9: Τυριά με οπές ή τυριά με προπιονική ζύμωση 417
Κατηγορία 10: Τυριά με αναπλαθόμενη μάζα 431
Κατηγορία 11: Τυριά που πήζουν με οξύ 449
Κατηγορία 12: Τυριά τυρογάλακτος 457
Κατηγορία 13: Ανακατεργασμένα τυριά 475
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 477
ΛΕΞΙΛΟΠΟ 484
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΥΡΙΩΝ 495
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας
Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!
Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
το βιβλίο γίνει διαθέσιμο
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε
εδώ
Είδατε πρόσφατα
1
Τυρί Τεχνολογια Γαλακτος-Τυροκομία Παρουσίαση Τυριών
-
ΜΠΙΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
,
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΗΣ
€42,60
€38,34
Copyright
|
Βοήθεια
|
Όροι χρήσης
|
Προστασία δεδομένων
|
Ασφάλεια συναλλαγών
|
Χάρτης ιστοχώρου
|
Σύνδεσμοι
Powered by
eShopkey
^
BACK TO TOP