Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Πρωτοχρονιάτικη κοτόπιτα


Πρωτοχρονιάτικη κοτόπιτα

Ημερομηνία: 28/12/2010
 
Πρωτοχρονιάτικη κοτόπιτα

 

(Βασιλόπιτα που φτιάχνουν Μικρασιάτες της Μακεδονίας)
 
ΥΛΙΚΑ
1 κότα 1-1 1/2 κιλά
3/4 της κούπας βούτυρο
600 γρ. κρεμμύδια
4 αυγά
1 1/2 κούπα τυρί τριμμένο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι
8 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλάκια αλάτι
2 κούπες νερό
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε την κότα, ξεκοκαλίστε την και κόψτε την κομματάκια. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε μικρά φετάκια. Βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Όταν ροδίσουν, προσθέστε και τα κομμάτια της κότας, ρίξτε αλάτι, πιπέρι. Όταν θα απορροφηθεί το υγρό, ανοίξτε τη ζύμη σε 12 φύλλα.
Χτυπήστε τα αυγά κι ανακατέψτε τα με το μίγμα της κότας και των κρεμμυδιών. Προσθέστε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Αλείψτε τα φύλλα και στρώστε τα 6 στη βάση του ταψιού. Αδειάστε το μίγμα και στρώστε το ισόπαχα. Κρύψτε το τυχερό νόμισμα. Καλύψτε το με τα υπόλοιπα 6 βουτυρωμένα φύλλα. Ψήστε την κοτόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40-50 λεπτά.

Πηγή: Αγίων Εδέσματα 120 Παραδοσιακές Συνταγές από το Ορθόδοξο Εορτολόγιο

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP