Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης


 

Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης

 

 

Τα πρώτα χρόνια

Το 1981 ο ιδρυτής της εταιρείας, Αθανάσιος Σταμούλης, ξεκινάει την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας ένα βιβλιοπωλείο στον Πειραιά. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το 1983, ιδρύονται οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης με έδρα τον Πειραιά και κύριο στόχο την έκδοση και προώθηση επιστημονικών -πανεπιστημιακού κυρίως επιπέδου- βιβλίων. Οι πρώτες εκδόσεις έγιναν σε συνεργασία με καθηγητές της τότε Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και νυν Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνεχίστηκαν με καθηγητές από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), την Α.Β.Σ.Θ. (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), την Πάντειο, τo Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιώς, Πατρών και πολλών άλλων Aνωτέρων & Aνωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Μια νέα δραστηριότητα

Το 1995 μια νέα δραστηριότητα, αυτή της διακίνησης-πρακτόρευσης βιβλίων άλλων εκδοτών στις αντίστοιχες ειδικότητες, υλοποιείται, αξιοποιώντας το δίκτυο διανομής των Εκδόσεων Αθ. Σταμούλης. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει βιβλιοπωλεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με εξειδικευμένα τμήματα γύρω από την οικονομία και τη γεωργία.

Πρωτοπορία

Το 1999 οι Εκδόσεις υλοποιούν ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Η παρουσία των Εκδόσεων Αθ. Σταμούλης στο Διαδίκτυο κρίθηκε απαραίτητη αφού διαπιστώθηκε σημαντικότατη έλλειψη πληροφόρησης πάνω στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία. Με τον τρόπο αυτό η ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία έγινε προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, καθώς δόθηκαν πολλαπλές δυνατότητες έρευνας με πρόσβαση ακόμη και στα περιεχόμενα των βιβλίων.

Νέες σειρές βιβλίων

Το 2000 οι Εκδόσεις Σταμούλη θέλοντας να ικανοποίησουν τις πνευματικές αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου κάνουν «στροφή» στο θεολογικό βιβλίο ιδρύοντας τις Εκδόσεις «Άθως» και «Φανάριον». Οι Εκδόσεις «Άθως Παιδικά» θα ακολουθήσουν ένα χρόνο αργότερα. Νέα, εγγυημένα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν βασισμένα στην Ορθόδοξη και Ελληνική Παράδοση. Με την πάροδο των χρόνων πολλές νέες θεματικές κατηγορίες προστίθενται στα ενδιαφέροντα του εκδοτικού οίκου.

Το μεγάλο άλμα

Το 2001, η επιχείρηση γίνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε.

Οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης σήμερα

Σήμερα οι Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. απασχολούν 45 εργαζομένους. Έχουν σε κυκλοφορία περίπου 900 τίτλους με βασικές θεματικές ενότητες την οικονομία (χρηματοοικονομικά, μικρο-μακροοικονομία, διεθνή οικονομικά, οικονομετρία, Ευρωπαϊκή Ένωση), τη διοίκηση (λογιστική, φοροτεχνικά, μάρκετινγκ, πωλήσεις, οργάνωση), τις γεωτεχνικές επιστήμες (κηποτεχνία, δενδροκομία, εδαφολογία, ζωολογία, ιχθυολογία, τρόφιμα και ποτά), τη θεολογία (εκδόσεις Άθως, Άθως παιδικά, Άθως εφηβικά και εκδόσεις Φανάριον), τη ναυτιλία, τον τουρισμό, το περιβάλλον και τις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, στατιστική, φυσική, χημεία, ιατρική κ.λπ.). Παράλληλα, τα βιβλία των Εκδόσεων Σταμούλη διδάσκονται σε όλα τα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καθώς και σε πολλά ΙΕΚ - ΚΕΚ δημόσια και ιδιωτικά. Πολλά από αυτά έγιναν best seller έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες αναγνώστες, φοιτητές και μη.

Επιπλέον το δίκτυο διανομής έχει διευρυνθεί κατά πολύ, καθώς διακινούμε πλέον περισσότερα από 7.000 βιβλία από 400 συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους. Πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό -στις αγορές των Η.Π.Α, Ρωσίας, Ολλανδίας, Αυστραλίας, Βελγίου, Δανίας, Ηνωμένου Βασιλείου κ.α.- εξάγοντας βιβλία, CD και DVD. Η ποιότητα των εκδόσεών μας και η άρτια γνώση του αντικειμένου μας οδήγησε μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού (όπως η Dorling Kindersley, η Random House, η Redline κ.ά.) στο να μας δώσουν τα δικαιώματα μετάφρασης παγκόσμια αναγνωρισμένων τίτλων.

Από το 1981, οπότε πρωτολειτούργησε η εταιρεία ως ατομική επιχείρηση, πολλά έχουν αλλάξει στη δομή και τη λειτουργία της. Μόνο ένα πράγμα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο. Η αφοσίωσή μας στο να δημιουργούμε ποιοτικά βιβλία που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες αναζητήσεις κάθε ανθρώπου.

Λίστα με τα βιβλία των Εκδόσεων Σταμούλη.

 

 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP