Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών


Νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών

Ημερομηνία: 14/03/2011
 

Μηχανογραφικό... μακράς διαρκείας με online κατάθεση από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.
Στόχος είναι να εξοικονομήσει κονδύλια αλλά και να ικανοποιήσει τους υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε (στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης) υπέρ του ισχύοντος συστήματος, δηλαδή της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων μέσα στον Ιούλιο, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο.

Βέβαια, κατά τη δημόσια διαβούλευση, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος είχε προτείνει η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου να γίνεται την άνοιξη, πριν από τις Πανελλήνιες Eξετάσεις του Μαΐου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το αμέσως προσεχές διάστημα θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι του νέου online συστήματος, ενώ θα γίνουν και δοκιμές, από την επιτυχία των οποίων θα κριθεί εάν θα εφαρμοστεί από φέτος.
Ειδικότερα, το νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών δελτίων θα δοκιμαστεί μέσα στον Απρίλιο. Μέσω του συστήματος ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να φτιάχνει το μηχανογραφικό του δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς επιστημονικών πεδίων, χωρίς όμως να το καταθέτει. Η οριστική κατάθεση του δελτίου θα γίνεται μέσα σε πέντε, το πολύ, ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η οποία συνήθως γίνεται μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά, δηλαδή, με το νέο σύστημα η κατάθεση των μηχανογραφικών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Ετσι, κάποιος υποψήφιος που έχει το δικαίωμα να δηλώσει τρία ή τέσσερα επιστημονικά πεδία (π. χ. ένας υποψήφιος Θετικής Κατεύθυνσης ή Τεχνολογικής που επέλεξε να εξετασθεί στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για να διεκδικήσει μία θέση σε οικονομικά τμήματα) μετά την ανακοίνωση των βαθμών θα μπορεί να καταλήξει στα δύο επιστημονικά πεδία που πρέπει να δηλώσει, εφ' όσον έχει δει τα μόριά του σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Νωρίτερα οι βάσεις
Η online διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακοινωθούν πιο γρήγορα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Με το ισχύον σύστημα οι βάσεις ανακοινώνονται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Επίσης, θα γίνει εξοικονόμηση κονδυλίων, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθούν επιπλέον χρήματα σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται τον Ιούλιο για τη συγκέντρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η πρόταση, οι απόφοιτοι του 2009 και του 2010, που θέλουν φέτος να διεκδικήσουν χωρίς εξετάσεις το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ, να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Μάιο ή τον Ιούνιο και αυτό να παγιωθεί. Κι αυτό διότι κρίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους, επιβαρύνοντας τον φόρτο των ημερών που προκύπτει από τα μηχανογραφικά των υποψηφίων, που μετείχαν στις Πανελλήνιες Eξετάσεις.

Μικρά «μυστικά» για την ορθή επιλογή σχολής
Γρίφος για γερούς λύτες αποδεικνύεται για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Eξετάσεων κάθε χρονιάς και τους γονείς τους η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου. Κάθε χρονιά, άλλωστε, γίνονται αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών, αλλά και στα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι πριν καταθέσουν το μηχανογραφικό τους.
Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν στην «Κ» τα στελέχη της εταιρείας ORIENTUM - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας κ. Νίκος Παυλάκος και Σπύρος Μιχαλούλης (εκδίδουν ετησίως και τον Οδηγό «Πάμε... Πανεπιστήμιο»), ορισμένα φετινά «μυστικά» για τη σωστή επιλογή σχολής είναι τα ακόλουθα:

  • Οι απόφοιτοι του Tμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) μπαίνουν στον κλάδο ΠΕ 09 Οικονομολόγων και εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
  • Οι απόφοιτοι του Tμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (ΤΕΙ Καβάλας) μπορούν να υπογράφουν Εργα Γεωτρήσεων (κατηγορίας ΤΕΙ).
  • To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) εγγράφει τους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης στην κατηγορία των Μηχανολόγων Μηχανικών.
  • Οι απόφοιτοι του Tμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Αιγαίου, εφ’ όσον επιλέξουν την κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Μηχανική, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
  • Οι απόφοιτοι του Tμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ.
  • Οι απόφοιτοι Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας φέρουν τον τίτλο του Κοινωνιολόγου. Αν όμως μετεγγραφούν στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας, που αντιστοιχίζεται, κατοχυρώνουν τον επαγγελματικό τίτλο του Φιλολόγου.


Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12/3/2011   

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP