Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Χάστε βάρος με τη δύναμη του μυαλού


Χάστε βάρος με τη δύναμη του μυαλού

Ημερομηνία: 20/01/2011
 
Χάστε βάρος με τη δύναμη του μυαλού

Μια ιδιαίτερη μέθοδο αδυνατίσματος προτείνουν ερευνητές, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν με τη δύναμη του νου τους. Αρκεί πριν κάτσουν στο τραπέζι να... φανταστούν ότι έφαγαν!

Εάν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά και προσπαθείτε μάταια εδώ και καιρό, τότε επιστρατεύστε τη φαντασία σας: Φανταστείτε ότι τρώτε και τα κιλά θα αρχίσουν σταδιακά να εξαφανίζονται!

Κι όμως δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά ερευνητές του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science". Οι ερευνητές ζήτησαν από 300 εθελοντές να φανταστούν ότι τρώνε ζαχαρωτά ή κομμάτια τυριού. Στη συνέχεια οι επιστήμονες συνέκριναν πόσο φαγητό στην πραγματικότητα έφαγαν οι εθελοντές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει αυτή τη νοητική άσκηση. Αποδείχτηκε ότι όσοι είχαν φανταστεί ότι τρώνε, έφαγαν μετά μέχρι και 50% λιγότερο φαγητό (δηλαδή το μισό) από ό,τι όσοι δεν είχαν πριν φανταστεί ότι τρώνε.

Η δύναμη του νου
Ο νους μπορεί να πετύχει εκεί που η θέληση αποτυγχάνει. Αρκεί να φαντάζεστε συνεχώς ότι τρώτε λαχταριστά φαγητά με πολλές θερμίδες, για παράδειγμα μια σοκολάτα ή ένα παγωτό, για να μειώσετε την όρεξή σας και έτσι σταδιακά να χάσετε κιλά. Αυτό ανακάλυψε η νέα πρωτότυπη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που θα μπορούσε να ονομαστεί και "δίαιτα της φαντασίας" και η οποία έρχεται να ανατρέψει την καθιερωμένη αντίληψη ότι όσο περισσότερο σκέφτεται κανείς το φαγητό, τόσο περισσότερο τρώει.

Οι συμμετέχοντες όσο περισσότερο φαντάζονταν ότι έτρωγαν, τόσο καλύτερα αποτελέσματα είχαν. Όσοι έκαναν την νοητική αυτή άσκηση σε τακτική βάση, είχαν λιγότερη όρεξη και έτρωγαν λιγότερο σε σχέση με όσους έκαναν την ίδια άσκηση λίγες φορές. Με άλλα λόγια, η "εκπαίδευση" του νου φέρνει αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσει τη δίαιτα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ανάλογα αποτελέσματα με τη βοήθεια της φαντασίας μπορεί να υπάρξουν, εκτός από το φαγητό, και σε άλλα πράγματα, όπως στα τσιγάρα και τα ναρκωτικά.

Η επιτυχία της νοητικής δίαιτας βασίζεται σε ένα κυρίως "τρικ": Στο να φαντάζεται κανείς όσο γίνεται πιο ζωντανά ότι τρώει, από την αρχή έως το τέλος, το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό και να μην αρκείται απλώς σε μια γρήγορη σκέψη που εύκολα σβήνει από το νου. Όπως είπε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας καθηγήτρια Κάρεϊ Μόργουετζ, αποτελεί "θεμελιωδώς λανθασμένη στρατηγική" να προσπαθεί κάποιος να κάνει δίαιτα καταπιέζοντας τις σκέψεις του για το φαγητό. Αντίθετα, πρέπει να δίνει διεξόδους σε αυτές τις επιθυμίες, αλλά στη σκέψη του και με όσο γίνεται πιο ρεαλιστικό τρόπο, πράγμα που λειτουργεί ως υποκατάστατο της τροφής με...σάρκα και οστά.

Πηγή: http://news247.gr

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP