Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Φακές γιαχνί με αρωματικά καρότα και φασκόμηλο


Φακές γιαχνί με αρωματικά καρότα και φασκόμηλο

Ημερομηνία: 17/11/2010
 
Φακές γιαχνί με αρωματικά καρότα και φασκόμηλο

Προετοιμασία: 45΄, Μαγείρεμα: 30΄ - 35΄ 

Υλικά (για 4 άτομα):

180 γρ. φακές χοντρές, καθαρισμένες και ξεπλυμένες
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φετούλες
4 - 5 σπόροι κόλιανδρου, ελαφρά κοπανισμένοι
4 - 5 φύλλα ξερό φασκόμηλο (θα το βρούμε στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ροφήματα, αλλά και σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)
4 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
250 ml ζωμός λαχανικών
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και προσθέτουμε μπόλικο κρύο νερό που να τις σκεπάζει κατά 3 - 4 δάχτυλα. Τις βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τις φακές, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το φασκόμηλο, για 2 - 3 λεπτά, ώσπου τα υλικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε το καρότο, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 - 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα καρότα να καραμελώσουν και το κρεμμύδι να ροδίσει καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρατάμε κατά μέρος το μισό μείγμα καρότου και αδειάζουμε το υπόλοιπο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες φακές, το ζωμό λαχανικών και τον πελτέ ντομάτας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, να απορροφηθούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το μείγμα καρότου που αφήσαμε κατά μέρος, ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Tι πίνουμε
Σπιτικό, χειμωνιάτικο φαγάκι, θέλει ένα κόκκινο κρασί να αστράφτει στα ποτήρια! Διαλέξτε ένα χαρμάνι με βάση το Αγιωργίτικο χωρίς υψηλό αλκοολικό βαθμό.
 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP