O Αντώνης Ζήσου είναι µαθηµατικός του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και τοπογράφος µηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Επίσης, παρακολούθησε το τµήµα Προγραµµατιστών του ΕΛΚΕΠΑ. Έλαβε Master of Science στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Cranfield Institute of Technology στο γνωστικό πεδίο Computer Applications in Management Systems. Έκτοτε, ασχολείται συστηµατικά µε την Πληροφορική και ειδικότερα µε τα Συστήµατα Γεωγραφικών Πληροφοριών, τα Ψηφιακά Φωτογραµµετρικά Συστήµατα και τα Συστήµατα Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας.
Το έτος 2000 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωµα (PhD) από το Τµήµα Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στη θεµατική περιοχή των Συστηµάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ). Παράλληλα, εργάστηκε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) ως τµηµατάρχης, υποδιευθυντής και διευθυντής σε έργα επίβλεψης και οργάνωσης γραµµών παραγωγής ψηφιακών χαρτών και τοπογραφικών διαγραµµάτων.
Έλαβε µέρος στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Γεωγραφικών Υπηρεσιών Euro@geographics στην Αυστρία (1994), την Ελλάδα (1995, οργανωτής του συνεδρίου), την Κροατία (1996), την Κύπρο (1997), τη Νορβηγία (1998), την Ιταλία (1999) και τη Σουηδία (2000), ως τεχνικός σύµβουλος στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα γεωγραφικά ονόµατα (1992), καθώς και στα συνέδρια ελλήνων χρηστών του πακέτου ArcGIS.
Δίδαξε σε σεµινάρια ΣΓΠ και πληροφορικής στο Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδος, στο ΤΕΙ Αθηνών ως επίκουρος καθηγητής και στη Σχολή Τοπογραφίας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.
Είναι συγγραφέας δύο ακόµη βιβλίων: «Εισαγωγή στα Λειτουργικά Συστήµατα και Λειτουργικά Συστήµατα», 2000, Εκδόσεις Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ως συντονιστής συγγραφικής οµάδας και συγγραφέας) και «Λειτουργικό Σύστηµα UNIX», 1994, Εκδόσεις ΙΩΝ. |