Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Νέα > Ειδικά Θέματα Χρηματοδοτικής Διοικήσεως


Ειδικά Θέματα Χρηματοδοτικής Διοικήσεως

Ημερομηνία: 27/11/2012
 
Ειδικά Θέματα Χρηματοδοτικής Διοικήσεως


Συγγραφέας: Ιωάννης Αποστολόπουλος 
Χρον. Έκδοσης: 2012 (Γ΄ έκδοση)
Σχήμα: 20x25 
ISBN: 9789603519027 Σελίδες: 1028 Τιμή: 99 €
Κωδ. Βιβλίου: 2441

 

Επενδυτικές αποφάσεις: πώς λαμβάνονται και ποιες είναι οι κατάλληλες πηγές χρηματοδότησης (εσωτερικές - εξωτερικές), που μπορεί μια επιχείρηση να ενεργοποιήσει κατά την εξέλιξη της οικονομικής της ζωής; Απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα θα βρείτε στην 3η βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση του κλασικού πλέον εγχειριδίου «Ειδικά Θέματα Χρηματοδοτικής Διοικήσεως» του Ιωάννη Αποστολόπουλου, όπου περιγράφονται λεπτομερώς μεταξύ άλλων:

• η λήψη επενδυτικών αποφάσεων χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων (project evaluation)
• η τιμολόγηση - αποτίμηση μετοχών και μέθοδοι αποτίμησης της αξίας μιας επιχείρησης (divident discount model)
• η μερισματική πολιτική (divident policy)
• τα βασικά κίνητρα που ωθούν στις εξαγορές και συγχωνεύσεις / ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών και τρόποι που αυτές υλοποιούνται. Αμυντικές τακτικές εταιρειών σε επιθετικές εξαγορές (mergers, acquisitions and privatizations)
• ο οικονομικός προγραμματισμός και η κεφαλαιακή διάρθρωση της επιχείρησης (financial planning)
• η λήψη βραχυπρόθεσμων επενδυτικών αποφάσεων σε καθεστώς κινδύνου
• η διαμόρφωση κατάλληλης πολιτικής στη διαχείριση του κεφαλαίου κινήσεως μιας επιχείρησης για τη διασφάλιση της αδιάπτωτης ανάπτυξης (sustainable growth)
• η διαχείριση κινδύνων μιας επιχείρησης (risk management)
• η ανάλυση των ατραπών κερδοφορίας μιας επιχείρησης (profit tree)
• η επενδυτική στρατηγική για τη δημιουργία και την αποδοτική διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου από εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (investments portfolio management)
• η πιστοδοτική λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οι ειδικοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί όπως:
– η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring - forfaiting)
– η χρηματοδοτική και η λειτουργική μίσθωση (finance and operating lease)
– οι εταιρείες αμοιβαίας εγγύησης (mutual guarantee funds), ΤΕΜΠΜΕ
• η επενδυτική στρατηγική των εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) και πώς να τις προσελκύσετε στην επιχείρησή σας
• οι πηγές χρηματοδότησης της καινοτομίας στην Ελλάδα, κριτήρια αξιολόγησης
• η χρηματοδότηση της ανάπτυξης μιας επιχείρησης μέσω δικτύου (franchising)
• οι απαιτούμενες ενέργειες & προϋποθέσεις για την είσοδο εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εισηγμένων εταιρειών. Εταιρικές πράξεις
• η απόδοση και ο κίνδυνος σύμφωνα με τη σύγχρονη θεωρία της ανάλυσης χαρτοφυλακίου (capital asset pricing model - CAPM)
Επιχειρηματίες - επενδυτές, οικονομικοί σύμβουλοι, managers, αλλά και ακαδημαϊκοί ή ερευνητές θα βρουν εξαιρετικά εύχρηστη τη δομή του βιβλίου. Περισσότερες από 100 εφαρμογές που επιλύονται, πίνακες και ειδικά παραρτήματα με θεσμικές ή τεχνικές πληροφορίες, καθώς και πολλές μελέτες περιπτώσεων συνδυάζονται με σκοπό να διευκολύνουν την ορθή λήψη χρηματοδοτικών αποφάσεων, αλλά και τη διδασκαλία της.


Ο συγγραφέας είναι Διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως Α.Ε. (ETBAbank) η οποία ανήκει σήμερα στον Όμιλο Πειραιώς. Παράλληλα είναι εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει το μάθημα: Ειδικά Θέματα Χρηματοδοτικής Διοικήσεως.

Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο «ΠΑΝΤΕΙΟ» Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Μεγάλη Βρετανία, απ’ όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα.
Υπήρξε εμπνευστής και υλοποίησε την κατασκευή της πρώτης Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ) στην Ελλάδα. Διετέλεσε και διατελεί μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων επιχειρήσεων στον κλάδο της βαριάς βιομηχανίας όπως χαλυβουργία, αυτοκινητοβιομηχανία, μεταλλεία και ειδικότερα στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, στον οποίο άλλωστε έχει απασχοληθεί και στο παρελθόν, ως trouble shooter. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σχεδόν μια δεκαετία στον χώρο των ιδιωτικοποιήσεων, συγχωνεύσεων-εξαγορών επιχειρήσεων και στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου εταιριών της ΕΤΒΑ που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και τρίτων θεσμικών επενδυτών.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο των μελετών και των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της τράπεζας περιλαμβανομένης και της διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων. Έχει εκπονήσει πολλά επιχειρηματικά σχέδια και μελέτες αναδιάρθρωσης χρεών και επαναπροσδιορισμού στόχων και διαδικασιών σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα οκτώ βιβλία και πολλά άρθρα σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης, περιφερειακής ανάπτυξης και θαλάσσιων μεταφορών.

 

 

 

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP