 Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 2-3 ώρες
Υλικά
για 6 άτομα
2 κιλά μοσχάρι άπαχο
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδου
1½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
½ πιπεριά
1 μήλο
χυμός 1½ πορτοκαλιού
? φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
1 κουτ. σούπας κόρν-φλάουρ
λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μία τρύπα κατά μήκος του κρέατος στη μέση και βάζουμε το καρότο, το σκόρδο κομμένο σε κομματάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Δένουμε το κρέας γύρω-γύρω με μία κλωστή σφιχτά και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρέας γυρίζοντάς το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε ροδέλες, το μήλο κομμένο στα 4 και το σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοψηθεί για 2-3 ώρες. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις φυλάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να σερβίρουμε.
Αφαιρούμε το μήλο και το περνάμε στο μπλέντερ. Διαλύουμε το κόρν-φλάουρ σε 1½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στον πολτό του μήλου μαζί με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε για λίγο να βράσει. Περιχύνουμε τις φέτες του κρέατος με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Τη συνταγή αυτή καθώς και πολλές άλλες θα τις βρείτε στο βιβλίο:
''Ρωμιοσύνης Μαγειρεύματα - Ελληνική Παραδοσιακή Μαγειρική''
.jpg)
Για περισσότερα πατήστε εδώ
http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=402025&FromSearch=1&SearchStr=%F1%F9%EC%E9%EF%F3%F5%ED%E7%F2
|