Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Μοσχάρι με μήλο


Μοσχάρι με μήλο

Ημερομηνία: 23/12/2013
 
Μοσχάρι με μήλο

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 2-3 ώρες

Υλικά

για 6 άτομα

2 κιλά μοσχάρι άπαχο

1 καρότο

1 σκελίδα σκόρδου

1½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

½ πιπεριά

1 μήλο

χυμός 1½ πορτοκαλιού

? φλιτζ. τσαγιού κονιάκ

1 κουτ. σούπας κόρν-φλάουρ

λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)

αλάτι-πιπέρι

 

 Εκτέλεση

 

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μία τρύπα κατά μήκος του κρέατος στη μέση και βάζουμε το καρότο, το σκόρδο κομμένο σε κομματάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Δένουμε το κρέας γύρω-γύρω με μία κλωστή σφιχτά και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρέας γυρίζοντάς το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε ροδέλες, το μήλο κομμένο στα 4 και το σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοψηθεί για 2-3 ώρες. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις φυλάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να σερβίρουμε.

Αφαιρούμε το μήλο και το περνάμε στο μπλέντερ. Διαλύουμε το κόρν-φλάουρ σε 1½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στον πολτό του μήλου μαζί με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε για λίγο να βράσει. Περιχύνουμε τις φέτες του κρέατος με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

 

Τη συνταγή αυτή καθώς και πολλές άλλες θα τις βρείτε στο βιβλίο:

''Ρωμιοσύνης Μαγειρεύματα - Ελληνική Παραδοσιακή Μαγειρική''

 

 

Για περισσότερα πατήστε εδώ

http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=402025&FromSearch=1&SearchStr=%F1%F9%EC%E9%EF%F3%F5%ED%E7%F2

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP