Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Στιφάδο με τόννο


Στιφάδο με τόννο

Ημερομηνία: 07/12/2010
 
Στιφάδο με τόννο

 

Υλικά
2 κουτιά τόννου των 160 γραμ.
1 κιλό κρεμμύδια ξηρά μικρά (για στιφάδο)
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές (ή ανάλογος συμπυκνωμένος χυμός)
8-10 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
6-8 σπυριά μπαχάρι
πιπέρι μαύρο ή κοκκινοπίπερο καυτερό (προαιρετικώς)
100-150 γραμ. περίπου ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας ξίδι (προαιρετικώς)
λίγο δεντρολίβανο ξηρό (προαιρετικώς)
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα σε λάδι που μετά δεν το χρησιμοποιούμε (στο φαγητό βάζουμε άλλο λάδι).Όταν ροδίσουν τα τοποθετούμε σε χύτρα ή ταβά (Νο 24 περίπου), ρίχνουμε και την τομάτα αραιωμένη σε ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν τα κρεμμύδια μισοβράσουν ρίχνουμε και τον τόννο σε χοντρά κομμάτια καθώς και το ξίδι. Προσέχουμε να μη παραβράσουν τα κρεμμύδια και λειώσουν.Όταν σωθούν τα υγρά κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.
 
Σημειώσεις:
α) γίνεται και με τα κρεμμύδια ατηγάνιστα (ελαφρύτερο μεν, ανοστώτερον δε),
β) αντί για τόννο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόγια κεμπάπ (σε κομμάτια) αφού γίνει η ανάλογη προετοιμασία που συνήθως γράφεται στην συσκευασία.

 

Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο «Οψοποιών Μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική»

Για να δείτε περισσότερα βιβλία μαγειρικής πατήστε εδώ.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP