 Οι Εκδόσεις Άθως σε συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη Καρπενησίου παρουσιάζουν το βιβλίο του π. Βασιλείου Χριστοδούλου «Συναπάντημα στη δύση», το οποίο αποτελεί ματιά διεισδυτική και διερευνητική στη ζωή ενός απλοϊκού και ταπεινού ιερέα σε ένα ορεινό χωριό της Ι.Μ. Καρπενησίου, του π.Κωνσταντίνου Σκόνδρα, ο οποίος διακόνησε στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Κ.Ποταμιάς για πάνω από μισό αιώνα.
Μέσα απ’ τα στιγμιότυπα ζωής πού καταγράφονται δεν επιχειρείται η συγγραφή βιογραφίας αλλά το μοίρασμα της έκπληξης του συγγραφέα, για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο Χριστός να διέρχεται τις ζωές μας, αφήνοντας τα χνάρια Του σε βηματισμούς ιερατικούς.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:00 πμ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Καρπενησίου, ακριβώς κάτω από τον Μητροπολιτικό Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.
Θα προηγηθεί Όρθρος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού π.Κωνσταντίνου Σκόνδρα, στα οποία θα παραστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.Νικόλαος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και κατά την παρουσίαση του βιβλίου.
«Ο Θεός μας επισκέφτηκε και συνεχίζει να το κάνει, χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε. Περπατά μέσα στη ζωή μας, χρησιμοποιώντας άπειρα διαφορετικούς τρόπους. Επιλέγει απόμερα χωριατόσπιτα και ανθρώπους απλούς, για να χτίσει τις νέες Βηθλεέμ Του. Και για εμάς ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσει από μπροστά μας, μέσα στη ζωή μας, η παρουσία του Χριστού υποστασιοποιημένη σε αγαπώσα βρότεια ύπαρξη και να μην την αντιληφθούμε. Να αποτιμήσουμε αυτή την παρουσία απλά σαν καλός άνθρωπος, έντιμος οικογενειάρχης, ευσυνείδητος κληρικός και τίποτα παραπέρα». (από τις σελίδες του βιβλίου)
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη νέα, πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα μας
|