Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Πληροφορίες για νέους φοιτητές


Πληροφορίες για νέους φοιτητές

Ημερομηνία: 14/10/2009
 

 

Εγγραφές

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε είναι τα ακόλουθα:

 • Αίτηση για εγγραφή.
 • Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
 • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνετε ότι δεν είστε εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
 • Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
 • Εκτός των παραπάνω, και μόνον όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%), θα πρέπει να υποβάλουν αντίγραφο της βεβαίωσης (πρόσβασης).

Διαμονή

Οι φοιτητές που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε ιδρύματα που βρίσκονται μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, μετά φυσικά την εγγραφή τους, είναι η εύρεση κατοικίας. Και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε με τη διαμονή σε κάποιο διαμέρισμα είτε με τη διαμονή στη φοιτητική εστία.

Διαμονή σε διαμέρισμα

Η εύρεση της κατάλληλης κατοικίας, καθώς και τα υψηλά σε πολλές περιπτώσεις ενοίκια είναι οι κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε. Ενδεικτικά, το ενοίκιο ενός δωματίου 35 τ. μ. κοντά σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ φτάνει τα 380 ευρώ, ενώ τα δυάρια αγγίζουν τα 500 ευρώ! Κατ' αρχάς, μπορείτε να κοιτάξετε για σπίτια τα οποία βρίσκονται πιο μακριά από τη σχολή σας, αλλά έχουν καλή συγκοινωνία και προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σ' αυτή. Δεν χρειάζεται να «πιάσετε» το πρώτο σπίτι που θα δείτε. Δείτε αρκετά διαμερίσματα και στη συνέχεια καταλήξτε. Διαπραγματευτείτε το ποσό του μισθώματος, ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ενημερωθείτε από την αρχή για τις επιπλέον δαπάνες (π.χ. κοινόχρηστα). Αν το ενοίκιο σάς φαίνεται υπερβολικά υψηλό, κοιτάξτε αλλού. Να ελέγχετε την κατάσταση του διαμερίσματος προτού προχωρήσετε σε ενοικίαση, για τυχόν φθορές και ελλείψεις. Βρείτε συγκάτοικο! Με αυτόν τον τρόπο θα μοιραστείτε τα έξοδα, τα οποία θα είναι αναλογικά φθηνότερα σε σχέση με τα έξοδα ενός μικρού διαμερίσματος, πέρα από την εμπειρία της συγκατοίκησης. Μη βασίζεστε στα λόγια. Να υπογράφετε πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή πληρεξούσιο του. Να μην προκαταβάλετε ούτε ένα ευρώ σε δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών. Να απευθύνεστε σε κτηματομεσίτες για εύρεση κατοικίας, οι οποίοι εξοφλούνται μετά το πέρας του συμβολαίου μίσθωσης.

Διαμονή σε φοιτητική εστία. Δικαίωμα στέγασης στις φοιτητικές εστίες:

Προκειμένου να υποβάλλετε τις σχετικές αιτήσεις πρέπει να πληροίτε τις εξής προϋποθέσεις:

 • Να έχετε την ιδιότητα του φοιτητή σε σχολή της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
 • Να μην είστε πτυχιούχοι άλλης ανώτατης ή ανώτερης σχολής.
 • Να μην έχετε συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας σας.
 • Η οικογένεια σας να έχει μόνιμο τόπο διαμονής διαφορετικό από αυτόν που βρίσκεται ο τόπος σπουδών σας και φυσικά να μη διαθέτετε ιδιόκτητη κατοικία στην πόλη που βρίσκεται η εστία.
 • Να έχετε καταθέσει αίτηση εισδοχής σε μία μόνο φοιτητική εστία.

Χρήματα

Είναι αλήθεια πως η «γνώση» στις μέρες μας... στοιχίζει! Όπως αλήθεια είναι πως και η ζωή γενικότερα στοιχίζει... και φυσικά ότι δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας όλα όσα φανταζόμαστε για μια ονειρεμένη φοιτητική ζωή. Επιπλέον, η διαχείριση χρημάτων μέχρι τώρα ήταν κάτι όχι και τόσο απαραίτητο. Οι ανάγκες ως γνωστόν για να στήσετε το νέο σας σπίτι είναι πολλές... Δίδακτρα, κρεβάτι, ψυγείο, πλυντήριο και η λίστα μεγαλώνει... Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που δίνονται κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας και τις ευκαιρίες σας, είναι επίσης πολλές. Ωστόσο δεν τίθεται θέμα, αφού λύσεις υπάρχουν.

Πώς να χρηματοδοτήσω τις σπουδές μου;

Η λύση της υποτροφίας. Για την εξυπηρέτηση των πιο αξιόλογων φοιτητών-σπουδαστών, οι οποίοι έχουν σημειώσει άριστες επιδόσεις, δημόσιοι φορείς, διάφορα δημόσια, ιδιωτικά και κοινωφελή ιδρύματα, καθώς και πολλές κυβερνήσεις προσφέρουν οικονομικές ενισχύσεις και προγράμματα υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, για διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα και μετεκπαίδευση σε ελληνικά πανεπιστήμια. Αρκετά από αυτά τα προγράμματα προσφέρονται και για αλλοδαπούς φοιτητές. Χρήσιμο είναι να απευθυνθείτε στη σχολή σας, να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες υποτροφίες, καθώς και για τη δυνατότητα διεκδίκησης της.

Κληροδοτήματα Τα κληροδοτήματα είναι ιδιαίτερο είδος υποτροφιών. Εύποροι ιδιώτες διαθέτουν μέρος ή σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων για την ενίσχυση μαθητών και σπουδαστών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ωστόσο, η πλειονότητα των κληροδοτημάτων απονέμεται κυρίως σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Κάθε κληροδότημα προσδιορίζει τον τόπο σπουδών και ορίζει γενικές και ειδικές προϋποθέσεις για τη λήψη της υποτροφίας, η οποία χορηγείται είτε κατόπιν υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών είτε κατόπιν εξετάσεων σε συγκεκριμένα μαθήματα. Περισσότερες πληροφορίες για τα κληροδοτήματα υπάρχουν στο site της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (neagenia.gr). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Τομέα Υποτροφιών και Κληροδοτημάτων του ΥΠΕΠΘ, για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να προμηθευτούν τον πίνακα κληροδοτημάτων.

Η «συμμαχία» με τις τράπεζες. Πολλές τράπεζες δημιουργούν διάφορες σειρές προϊόντων για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και αυτές που αφορούν στις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Συγκεκριμένα προσφέρονται:

 • Ευέλικτοι λογαριασμοί καταθέσεων
 • Χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες
 • Δάνεια με προνομιακούς όρους
 • Δάνεια βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών.
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP