Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Φυσιολογία > Τομάτα Υπαίθρια


Τομάτα Υπαίθρια

Τομάτα Υπαίθρια

ΑΓΓΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
€22,00  €19,80 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 2
Χρονολογία έκδοσης:  2006
ISBN: 9608870658
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 264
Κατηγορία είδους: CD/DVD
Εκδότης: ΑΓΓΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κωδικός βιβλίου: 27340
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιεχόμενα>>  
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Γενικά
Ιστορική εξέλιξη της τομάτας - Βοτανικοί χαρακτήρες - Καλλιέργεια της τομάτας 1980 -1993. Στρέμματα - παραγωγή και μέση τιμή στον παραγωγό 21

Εδαφοκληματολογικές συνθήκες
Θερμοκρασία - Μέσες μηνιαίες τιμές θερμοκρασίας, μετεωρολογικών σταθ­μών Ελλάδας - «Έδαφος - Τι πρέπει να αποφεύγουμε 29

Απαιτήσεις της τομάτας
Νερό - Λίπανση - Λιπαντικά στοιχεία: Φωσφόρος, Άζωτο, Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο - Ιχνοστοιχεία - τροφοπενίες: Σίδηρος, Μαγγάνιο, Βόριο, Μολυβδαίνιο, Ψευδάργυρος, Χαλκός - Οργανικά λιπάσματα 33

Παραγωγή φυτών
Γενικά Χαρακτηριστικά ποικιλιών - Πειραματικά αποτελέσματα 8 καλλι­εργειών, ποικιλιών τομάτας επιτραπέζιων και βιομηχανικών - Πειραματικά αποτελέσματα 12 ποικιλιών βιομηχανικής τομάτας - Εγχώριες ποικιλίες -Εκλογή ποικιλίας - Εκλογή σπόρου - Απολύμανση σπόρου - Σπορά - Θερμοσπορείο - Εγκατάσταση θερμοσπορείου - Προετοιμασία υποστρώματος - Εφαρμογή - Κάλυψη θερμοσπορείου - Φροντίδες του σπορείου - Μεταφύ­τευση στο σπορείο σε σακκουλάκια ή γλαστράκια - Ψυχρό σπορείο 45

Υπαίθρια καλλιέργεια
Μεταφύτευση στο χωράφι - Εκλογή χωραφιού - Προετοιμασία του χωρα­φιού - Φύτευση γραμμική, απλή διπλή - Απ' ευθείας σπορά στο χωράφι -Σπορά - Διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες - Υποστηλωμένη καλλιέρ­γεια 65

Ασθένειες και εχθροί της τομάτας
Γενικά 83

Ανωμαλίες και αλλοιώσεις ριζικού συστήματος
Φουζάριο - Ριζοκτόνιο - Νηματώδεις - Πυρηνοχαίτης - Κολλετότριο κοκ­κώδες - Ασφυξία ριζικού συστήματα - αλάτωση - Μύκητες που προσβάλλουν λαιμό και στελέχη - Φυτόφθορα - Σκλεροτίνια - Βοτρύτης - Ντιντιμέλλα - Βερτιτσίλιο - Πύθιο 84

Βακτήρια
Ψευδομονάς - Ξανθομονάς - Βακτηριακός καρκίνος - Μαύρη εντεριώνη -Ερβίνια - Αγκροβακτήριο 98

Ιώσεις
Μωσαϊκό του καπνού (ΤΜΥ) - Ιός της πατάτας (ΡΥΧ) - Μωσαϊκό του αγγουριού (CMY) - Ιός Χ της πατάτας (PVX) - Ιός του τριφυλλιού (AMY) - Ιός κίτρινων φύλλων με καρούλιασμα (TYLCIX) - Μυκόπλασμα STOLBUR. 103

Μύκητες που προσβάλλουν το φύλλωμα
Περονόσπορος - Αλτερνάρια - Κλαδοσπόριο - Ωίδιο - Στεμφυλίωση 108

Μύκητες υπεύθυνοι νια τη σήψη των καρπών Φυτικά παράσιτα
Οροβάνχη - Κουσκούτα 116

Έντομα που προσβάλλουν τα φυτά
α. Στο υπόγειο τμήμα των φυτών - Σιδηροσκώληκες - Πρασάγγουρας - Καραφατμέ
β. Στο εναέριο τμήμα των φυτών - Διάφορα ζωύφια, θρίπες - πράσινο σκου­λήκι - Βρωμούσες - Ακάρεα: Τετράνυχος, άκουλους - Υπονομευτές - Αλευρώδης 118
Φυσιολογικές ανωμαλίες
Βούλα της βάσης - Ηλιόκαμα - Ανωμαλίες στο σχήμα και μορφή των καρ­πών - Σκάσιμο των καρπών 124

Μέτρα γενικά για την πρόληψη των ασθενειών 131

Φυτοφάρμακα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας για τις ασθένειες της
τομάτας 132

Ζιζανιοκτονία 141


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Επιτραπέζια τομάτα στην Ελλάδα και άλλες χώρες
Στην παραγωγή - Στο εμπόριο - Εξαγωγή επιτραπέζιας τομάτας - Προοπτι­κές για εξαγωγή επιτραπέζιας τομάτας στη χώρα μας - Στον παραγωγικό τομέα - Στον εμπορικό τομέα - Διατάξεις Ε.Ε. κανόνων ποιότητας εξαγωγής 145

Η τομάτα σαν τρόφιμο
Γενικά - Χημική σύσταση της τομάτας - Συστατικά χρωστικής της τομάτας - Σύσταση της τομάτας - Σύσταση σπόρου - Καλλιέργεια βιομηχανικής το­μάτας 1980 - 1993 154

Μεταποίηση της τομάτας
Κονσερβοποίηση - Προϊόντα μεταποίησης - Αποτελέσματα πειραματικής καλλιέργειας 28 βιομηχανικών ποικιλιών 159

Βιομηχανική τομάτα
Προετοιμασία παραγωγής της τομάτας - Πρόγραμμα παραγωγής βιομηχα­νικής τομάτας - Σταδιακή φύτευση βιομηχανικής τομάτας και αποτελέσμα­τα παραγωγής 160

Τεχνική καλλιέργειας της τομάτας στην Ελλάδα
Ζιζανιοκτονία - Λίπανση - Φυτοπροστασία - Αρδεύσεις - Μηχανοποιημένη
καλλιέργεια 164

Προτεινόμενα μέτρα για τη βελτίωση της πρωτογενούς παραγωγής 169

Απορρόφηση τομάτας για βιομηχανική μεταποίηση. Παραχθέντα προϊόντα για το 1994 και πρόβλεψη 1995 170

Οικονομική ρύθμιση της τιμής της τομάτας από την Commision 174

Τοματοπολτός
Γενικά - Αγορανομικός κώδικας προϊόντων μεταποίησης της τομάτας -
το­ματοπολτός 185

Στάδια βιομηχανικής επεξεργασίας της τομάτας
Συγκομιδή - μεταφορά - Παραλαβή - ποιοτικός έλεγχος - Βιομηχανική απόδοση της τομάτας 188

Γραμμή επεξεργασίας της τομάτας για τοματοπολτό
Γραμμή χυμοτοποίησης - Τμήμα συμπύκνωσης - Τμήμα γεμίσματος των κου­τιών και συσκευασία - Τροφοδότηση - πλύσιμο - διαλογή - Πολτοποίηση - προθέρμανση - Ψυχρή εναποθήκευση σπασμένης τομάτας. Προθέρμανση - Παραγωγή χυμού διήθηση - Συμπύκνωση - Εξέλιξη συμπυκνωτών χυμού τομάτας -Συμπυκνωτές συνεχούς ροής - Αντίστροφος όσμωσης (Reverse osmosis) - Διαγράμματα γραμμών παραγωγής τοματοπολτού με Reverse Osmosis - Τεχνικά χαρακτηριστικά συμπυκνωτών διπλής -τριπλής και τετρα­πλής συμπύκνωσης - Υπολογισμός καταναλώσεων ατμού, μαζούτ, νερού -Παστερίωση τοματοπολτού - Παστεριωτές - Γέμισμα κουτιών - Συμπληρωματική παστερίωση - ψύξη - Αποθήκευση - συσκευασία - Ασηπτική συσκευ­ασία. Ροή ασηπτικής πλήρωσης τοματοπολτού - Βιομηχανίες τοματοπολτού στη χώρα μας - Βιομηχανική ροή παραγωγής προϊόντων τομάτας (εικόνες). 192

Χυμός τομάτας
Συστατικά του χυμού της τομάτας 230

Στάδια βιομηχανικής παραγωγής χυμού
Πολτοποίηση της τομάτας - Προθέρμανση - Διήθηση - Απαέρωση - Ομο -γενοποίηση - Γέμισμα κουτιών - κλείσιμο - αποστείρωση - εναποθήκευση -Συμπυκνωμένος χυμός - κοκταίηλ - Χρήση 231

Κέτσαπ 236

Αποφλοιωμένη τομάτα
Ποικιλίες - Συγκομιδή - Τρόπος αποφλοίωσης - Διαλογή κατά μέγεθος -πλύσιμο - Αποφλοίωση με το χέρι - Αποφλοίωση με άλλα μέσα: Μηχανική - ψύξη - Χημική - Χημική με ατμό - θερμοφυσική - Πλήρης γραμμή απο­φλοίωσης τομάτας - Επικρατέστερη μέθοδος - Διαλογή - γέμισμα κουτιών - απαέρωση - κλείσιμο - αποστείρωση - εγκιβωτισμός - εναποθήκευση -Ποιότητα αποφλοιωμένης τομάτας - Ελληνική παραγωγή αποφλοιωμένης τομάτας 1966 -1984 -1993 - Κομματιασμένη αποφλοιωμένη τομάτα (ΚΟΝ - ΚΑΣΕ) 237

Σκόνη τομάτας 244

Νιφάδες αφυδατωμένης τομάτας 245

Αλλοιώσεις - αίτια - πρόληψη κονσερβοποιημένης τομάτας
Υποαποστείρωση - Αλλοιώσεις χρώματος 247

Εμπορική ποιοτική εκτίμηση τοματοπολτού
Αμερικανικές προδιαγραφές ποιότητας αποφλοιωμένης τομάτας. Γαλλική τεχνική σημείωση που αφορά την ποιότητα της τομάτας που προσκομίζεται για μεταποίηση 248

Βιβλιογραφία 257

Ευρετήριο Φωτογραφιών 259

Ευρετήριο Σχημάτων 261

Ευρετήριο Συγκροτημάτων Μηχανημάτων Μεταποίησης Βιομηχα­νικής Τομάτας 261

Ευρετήριο Πινάκων 262
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Τομάτα Υπαίθρια - ΑΓΓΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
€22,00 €19,80
 
 
 
^BACK TO TOP