Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Μανιτάρια > Τα Μανιτάρια


Τα Μανιτάρια

Τα Μανιτάρια

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€12,17  €10,95 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 1
Χρονολογία έκδοσης:  1995
ISBN: 9603510300
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 192
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ AE
Κωδικός βιβλίου: 1335
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιγραφή
Όλα όσα χρειάζεστε να γνωρίζετε για την επαγγελματική ή ερασιτεχνική καλλιέργεια μανιταριών στη χώρα, τις ασθένειες, τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και τη μαγειρική χρήση τους… στο πιάτο.
 
Περιεχόμενα>>  
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 11


ΚΕΦ. 1ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ 13
Γενικά 13
Το καλλιεργημένο μανιτάρι 19
Το άγριο μανιτάρι 22
Θρεπτική αξία των μανιταριών 28
Η κατάσταση στη χώρα μας 29

ΚΕΦ. 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 31
Ι. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Τόπος εγκατάστασης 31
Χώρος και χαρακτηριστικά κατασκευής 31
II. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 45
Καλλιεργητικά συστήματα 45
Σπόρος του μανιταριού 45
Κομποστοποίηση (1η φάση) 47
Παστερίωση (2η φάση) 55
Μαζική παστερίωση 62
Σπορά-επώαση 64
Μαζική επώαση 65
Επιχωμάτωση 65
Κύρια καλλιέργεια 71

Κοπή - ταξινόμηση - πακετάρισμα και συντήρηση μανιτα­ριών 74
Αγορά και προώθηση μανιταριών 77
III. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΦΑΡΜΑΚΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ 78
Περιγραφή 78
Πρόγραμμα ψεκασμών 86
IV. ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ PLEUROTUS 92
Μορφολογικοί κ. α. χαρακτήρες 92
Περιβάλλον 94
Καλλιέργεια 96
V. ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ 101

ΚΕΦ. 3ο. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 107
Ι. ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ (AGARICUS)
Γενικά 107
Μίγματα, προετοιμασία, καλλιέργεια 112
Άλλος τρόπος ερασιτεχνικής καλλιέργειας 123
II. ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ (PLEUROTUS) 129
III. ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΑΛΛΙΕΡ/ΝΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ 138
α. Το μανιτάρι VOLVARIELA VOLCACEA 138
6. Το μανιτάρι STROPHARIA RUGOSO-ANULATA 140
γ. Το μανιτάρι AURICULARIA SPP 142
δ. Το μανιτάρι LENTINUS EDODES (SHI TAKE) 143

ΚΕΦ. 4ο. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 145
Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 145
II. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 148

ΚΕΦ. 5ο. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ 151
Γενικά 151
Το άγριο μανιτάρι 151
Το καλλιεργημένο μανιτάρι 165
Το μανιτάρι για ερασιτέχνες 171


ΚΕΦ. 6ο. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ 173
Γενικά 173
Συνταγές μαγειρικής 176
Πιάτα με μανιτάρια 176
Σάλτσες με μανιτάρια 181
Μανιτάρια με ψάρια ή θαλασσινά 183
Μανιτάρια με κρέας 185


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 187
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Τα Μανιτάρια - ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€12,17 €10,95
 
 
 
^BACK TO TOP