Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Κριτικές > Παρουσίαση του βιβλίου του πρωτ. Χριστοδούλου Μπίθα, «Το μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας. Αναζητώντας μια ορθόδοξη πορεία με πλοηγό το Ευαγγέλιο»


Παρουσίαση του βιβλίου του πρωτ. Χριστοδούλου Μπίθα, «Το μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας. Αναζητώντας μια ορθόδοξη πορεία με πλοηγό το Ευαγγέλιο»

Ημερομηνία: 24/01/2014
 
Παρουσίαση του βιβλίου του πρωτ. Χριστοδούλου Μπίθα,  «Το μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας. Αναζητώντας μια ορθόδοξη πορεία με πλοηγό το Ευαγγέλιο»
 
εκδ. Άθως, ΣΕΙΡΑ: Εν τη οδώ, Αθήνα 2013.
 
 
Ο λόγος του Ευαγγελίου είναι ένας ανεξάντλητος θησαυρός και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, χαράς και ελπίδας για τον κάθε άνθρωπο που ψάχνει ουσιαστικό νόημα στην ζωή του. Τα αιώνια πνευματικά νάματά του διατρέχουν τις σελίδες του βιβλίου του π. Χριστοδούλου Μπίθα «Το μυστήριο της χαράς και της ευχαριστίας», το οποίο αποτελεί καρπό πνευματικής αγωνίας και αγάπης. Με χαρισματική και χειμαρρώδη έκφραση και διεισδυτικό πνεύμα ο συγγραφέας εισέρχεται στον πυρήνα της ευαγγελικής διδασκαλίας και πετυχαίνει την κάθαρσή της από διαστρεβλώσεις, παρερμηνείες και συγχύσεις. Έχοντας βαθιά συνείδηση ότι η χριστιανική πίστη είναι μοναδική και ανυπέρβλητη, προσδιορίζει αρχικά την θέση της Εκκλησίας και των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο.
 
Εν συνεχεία μέσα από μια καρδιακή ανάλυση των ευαγγελικών χωρίων, που στοχεύει στο βάθος της ύπαρξής μας, καθιστά σαφές πώς αυτές οι θείες διδαχές μπορούν να εφαρμοστούν απόλυτα στην ζωή μας, αφού η ορθοδοξία είναι πρωτίστως ορθοπραξία. Μόνη προϋπόθεση να συνειδητοποιήσουμε την αμαρτία μας και την χαρά για μια νέα ζωή κοντά στον Χριστό και την ανάσταση του πνευματικά νεκρού σε ζωοποιόν και ελεύθερο μέλος του σώματος της Εκκλησίας.
 
Το έργο αναδεικνύει ένα ξεχασμένο ήθος, το οποίο είναι σταθερά προσηλωμένο προς τις αλήθειες του Χριστού και δύναται να οδηγήσει τον άνθρωπο στην μετάνοια και την σωτηρία. Οι σελίδες του γεμάτες αγάπη για τον άνθρωπο, ελπίδα για το σήμερα και αύριο, χαρά και ευχαριστία, θυμίζουν νοήματα που λησμονήθηκαν στο διάβα του χρόνου και δίνουν μια πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών. Το απάνθισμα των αποφθεγμάτων Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας μας καθώς και οι υπέροχες φωτογραφίες του ιδίου του συγγραφέα αποπνέουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ομορφιά.
 
Ο π. Χριστόδουλος καλεί, όσους κουράστηκαν να ακούν για έναν Θεό τιμωρό και εκείνους που πνίγηκαν από την έλλειψη νοήματος και θέλουν να συναντήσουν τον Χριστό της αγάπης, να ενσκήψουν στο πάντα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα του Κυρίου μας. Παράλληλα, απευθύνει σε όλους μας κάλεσμα υπέρβασης του εαυτού μας, ανοίγματος στον πλησίον και ειλικρινούς μετάνοιας και συγχώρησης. Μας παροτρύνει να αναζητήσουμε την δική μας αστοχία αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας και να καταλάβουμε ότι ζωή χωρίς Χριστό δεν είναι ζωή. «Και ζωή κοντά στον Χριστό σημαίνει να ζήσουμε κατά τον τρόπο που Εκείνος μας υποδεικνύει μέσα από το Ευαγγέλιό Του. Σημαίνει να κάνουμε ζωή μας το Ευαγγέλιο και χώρα μας την Εκκλησία», πως επισημαίνει χαρακτηριστικά.
 
Είναι ευτύχημα να απολαμβάνουμε έναν λόγο, με πλοηγό το Ευαγγέλιο, που είναι καρδιακός, δοξολογικός, δυναμικός, ελπιδοφόρος, μα κυρίως αναστάσιμος. Με την σιγουριά ότι το παρόν βιβλίο θα οικοδομήσει και θα οδηγήσει σε αληθινή αυτογνωσία και θεογνωσία, το προτείνουμε στην αγαθή διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου αναγνώστη που έχει διακαή μέσα του την πείνα και την δίψα για τις αλήθειες του Χριστού.
 
 
Σωτήριος Ν. Κόλλιας, Δρ. Θεολογίας
 
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP