Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Κριτικές > Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ από το περιοδικό "Κ" της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ από το περιοδικό "Κ" της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ημερομηνία: 07/01/2013
 
Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Κωχ από το περιοδικό

Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω!
Μ' ένα καινούργιο βιβλίο - CD η ερμηνεύτρια επιβεβαιώνει την αγάπη της για τη γλώσσα μας και τα παιδιά.

«Ένα κομμάτι του εαυτού μου, μέσα από τη χαρά των παιδιών, ξαναζεί τα παιδικά μου χρόνια.»


«Αυτό το τραγούδι το έγραψα χθες, γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε τραγούδι για κλόουν», λέει η Μαρίζα Κωχ. «Και κόκκινο και κίτρινο και πράσινο καπέλο / και δυο παπούτσια κόκκινα πολύ γυαλιστερά / μες στο φαρδύ κουστούμι του τρυπώνω άμα θέλω / και δεν με παίρνουν είδηση τα άλλα τα παιδιά». Γράφτηκε για τους μαθητές της στο εργαστήριο βιωματικής μουσικής, έναν μικρό ζεστό χώρο στη σκιά της Ακρόπολης. Το ραντεβού τους είναι εβδομαδιαίο: κάθε Σάββατο πρωί.

Αντίστοιχα «παιχνιδοτράγουδα», όπως τα αποκαλεί η ίδια, υπάρχουν στο βιβλίο της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σταμούλης με τίτλο «Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω» και συνοδεύεται από CD. «Μέσα στα χρόνια προέκυψε το υλικό γι' αυτό το βιβλίο -το οποίο είναι αποτέλεσμα και της φαντασίας των παιδιών με τα οποία ερχόμουν σε επαφή, όχι μόνο της δικής μου. Κάτι σαν "τυφλοσούρτης" της γραμματικής, αλλά σε μορφή παιχνιδιού. Δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μάθημα. Χωρίς παιχνίδι δεν υπάρχει μάθηση».

Το CD της έκδοσης περιέχει όλα τα τραγούδια, έτσι το «πακέτο» είναι ολοκληρωμένο. «Απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκινώντας από τις ηλικίες του νηπιαγωγείου. Μπορεί, βέβαια, να είναι χρήσιμο και σε οποιονδήποτε θέλει να έρθει σε επαφή με την ελληνική γλώσσα. Θα ακολουθήσει και δεύτερο βιβλίο, στην ίδια λογική».

Ο τελευταίος δίσκος της ήταν το «Πάνω στη θάλασσα εγώ τραγουδάω» (2009), βασισμένος σε ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη, και προκύπτει το προφανές ερώτημα: πώς συνδυάζεται ο Σαραντάρης με τα παιδικά τραγούδια; «Υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου, όπου ξαναζώ τα παιδικά μου χρόνια μέσα από τη χαρά των παιδιών». Άλλωστε, η επαφή της με τα παιδιά δεν είναι καινούργια... «Από το 1977 έχω αρχίσει. Έκανα τρείς μεγάλους παιδικούς δίσκους με όλα τα παιχνιδοτράγουδα. Μετά, με τα ταξίδια, ξεστράτισα και επέστρεψα σ' αυτή την ενασχόληση τη δεκαετία του '90».

Και γι' αυτόν το λόγο, επειδή η Μαρίζα Κωχ είναι πολυσύνθετος άνθρωπος, η κουβέντα μας, καθώς ολοκληρωνόταν, ξέφυγε πάλι! Θυμήθηκε το ταξίδι της στην Κίνα πριν από τριάντα χρόνια και πώς άλλαξε το πρόγραμμα της την τελευταία στιγμή, για να αγγίξει το δύσκολο κοινό της, αλλά και την προσπάθεια της να διαφυλάξει την ελληνική παραδοσιακή μουσική, συμμετέχοντας στην επιτροπή για τα Μουσικά Σχολεία - ξεκαθαρίζοντάς μου κάθε τόσο ότι «αυτά τα λέμε έτσι, δεν θα σου χρειαστούν». Μου χρειάστηκαν. Ίσως όχι άμεσα γι' αυτό το κείμενο, αλλά για να εκτιμήσω το πάθος της για τη μουσική, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

Εκδόσεις Σταμούλης, τιμή: 14,50 € / Το Εργαστήριο Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ βρίσκεται στην οδό Προπυλαίων 31, στην Ακρόπολη. Τηλ.: 210-92.27.687

ΤΟΥ ΑΘΩ ΔΗΜΟΥΛΑ

 

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP