Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > ’ρθρα > Κριτικές > Παρουσίαση του βιβλίου ο Χριστός Αναμεσά μας στο περιοδικό Παρέμβαση Εκκλησιαστική


Παρουσίαση του βιβλίου ο Χριστός Αναμεσά μας στο περιοδικό Παρέμβαση Εκκλησιαστική

Ημερομηνία: 01/09/2015
 
Παρουσίαση του βιβλίου ο Χριστός Αναμεσά μας στο περιοδικό Παρέμβαση Εκκλησιαστική

Πολλές φορές, κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, καθώς αγωνίζεται, γιά τήν πνευματική καλλιέργεια της ψυχής του, βρίσκεται αντιμέτωπος μέ πολλά ερωτήματα. Αρκετά από αυτά τά ερωτήματα, εύλογα στις πλείστες των περιπτώσεων, ενίοτε βέβαια και βαθυστόχαστα σε ειδικές περιπτώσεις, έχουν να κάνουν πάντοτε με την ανάγκη του ανθρώπου να αναζητήσει εξηγήσεις για το καθετί. Αυτή η ανάγκη παρατηρείται νά εκδηλώνεται από την παιδική ηλικία. Καθώς τά παιδιά ωριμάζουν σιγά - σιγά επιδαψιλεύουν το καθετί, ώστε να ερευνήσουν τον κόσμο που είναι γύρω τους, είτε αυτό είναι ένα παιχνίδι, είτε ένα λουλούδι, είτε ένας μεγαλύτερος χώρος, τό σχολικό τους περιβάλλον, η οικογένεια κ.λπ.
Ετούτη όμως η ανάγκη για ερμηνεία και απάντηση σε διάφορα θέματα δεν μπορεί να στηρίζεται στη σοφία των σοφών τούτου του κόσμου, όπως μας λέει ο τρανός Απ. Παύλος. Ο Χριστός είναι το Παν. Η αγάπη μας για τον Χριστό και η μετοχή στο σώμα του Χριστού μας δια του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, είναι η απόλυτη οντολογική προτεραιότητα που πρέπει να θέτει ο καθένας απ' εμάς, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο της αγαπητικής συνύπαρξής μας με τους εν Χριστώ αδελφούς μας.
Αυτή την ανάγκη προσπαθούν να καλύψουν οι εκδόσεις «’θως» μέσα από την πολυετή καί φιλόπονη εκδοτική τους δραστηριότητα στο θρησκευτικό βιβλίο. Η αξιοζήλευτη ευαισθησία των εκδόσεων «’θως», σε συνεργασία με τους εκλεκτούς συγγραφείς Γιώργο και Χριστίνα Δανιά, προχώρησε στην έκδοση ενός πολύ σπουδαίου και ενδιαφέροντος βιβλίου που εξετάζει με πολύ παραστατικό και ευσύνοπτο λόγο το μυστήριο της Θείας Λει¬τουργίας.
Η γλαφυρότητα και η απλότητα στην επεξήγηση των διαφόρων στιγμών της Θείας Λειτουργίας, σε συνάρτηση με την εκλεκτική επιλογή μικρών και διδακτικών αγιοπατερικών διηγήσεων, προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει, αφενός πράγματα που τυχόν να μην γνώριζε προηγουμένως, και αφετέρου να βιώσει με μεγαλύτερο δέος το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.
Η συνειδητή συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία από την παιδική ηλικία θέτει τα θεμέλια για την πνευματική υγεία και προκοπή του ανθρώπου. Δίνει, επομένως, όλα τα πνευματικά εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του.

Τί είναι η Θεία Λειτουργία;
Τί στερούμαστε, όταν δεν εκκλησιαζόμαστε;
Τί συμβαίνει την ώρα της προσκομιδής;
Γιατί στη Μικρή Είσοδο το Ευαγγέλιο είναι κλειστό;
Τί συμβολίζει η Μεγάλη Είσοδος;
Ποιος είναι ο Τρισάγιος "Υμνος;
Ποιες είναι οι πόρτες που αναφέρονται στην εκφώνηση: «Τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»;
Ποιά είναι η στιγμή εκείνη κατά την οποία ο άρτος και ο οίνος μεταβάλλονται σε σώμα και αίμα Χριστού;
Ποιά είναι η θαυματουργική δύναμη της Θείας Κοινωνίας;
Τί είναι το αντίδωρο;
 

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα δίδονται με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από το καινούργιο αυτό βιβλίο. Επιθυμία μας είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μία μικρή συνδρομή και βοήθεια σε κάθε νέο που επιθυμεί νά βάλει ως κέντρο της ζωής του τη Θεία Λειτουργία. Μάλιστα το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των κατηχητών, των γονέων και των δασκάλων που επιθυμούν να μορφώσουν στις ψυχές των παιδιών την ουράνια τροφή, αλλά και να οικοδομήσουν μέσα στις ψυχές τους τα βασικά εφόδια για μίαν υγιή και σταθερή πνευματική ζωή.
Εμπλουτισμένο με διηγήσεις, σχέδια και μία καλαίσθητη αφίσα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, τους εφήβους, αλλά και τους ενήλικες αναγνώστες που θα βρουν στις σελίδες του αναλύσεις και επισημάνσεις που θα τους βοηθήσουν να βιώσουν τη Θεία Λειτουργία περισσότερο ουσιαστικά.
 

Πηγή: Παρέμβαση Εκκλησιαστική, περιοδικό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP