Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Κριτικές > Παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή στα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα» στο περιοδικό Marketing Week, T. 1374


Παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή στα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα» στο περιοδικό Marketing Week, T. 1374

Ημερομηνία: 20/02/2012
 
Παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή στα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα» στο περιοδικό Marketing Week, T. 1374

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εισαγωγή στα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα

Στην τρίτη έκδοσή του το βιβλίο «Εισαγωγή στα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα», πέραν της επέκτασης και επικαιροποίησης της παρουσίασης των παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα για τους λόγους της ιλιγγιώδους ανάπτυξης των μεγεθών τους και για τον ρόλο τους στις οικονομικές εξελίξεις, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διαχείριση της παγκόσμιας ρευστότητας και τη συμμετοχή τους στις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές κρίσεις.


 Εξετάζει τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα ως εργαλεία αντιστάθμισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλά και ως επενδυτικά προϊόντα υψηλής μόχλευσης και απόδοσης.
Επιπλέον, αναλύεται η συμμετοχή τους στη δημιουργία επενδυτικών προϊόντων εξασφάλισης του κεφαλαίου (capital guarantee products).


Μετά από μια αναφορά στις εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό χώρο και στη συμβολή των παραγώγων σ’ αυτές, παρουσιάζονται και αναλύονται, με τη χρήση πολλών παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, όλες τις κατηγορίες των παραγώγων, με στόχο την κατανόησή τους από ειδικούς αλλά και από μη ειδικούς.
Εξετάζονται τα δικαιώματα προαίρεσης (option contracts), τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (future contracts), οι ανταλλαγές (swaps), τα προθεσμιακά συμβόλαια (forward contracts), εξειδικευμένα παράγωγα (caps, floors, collars, FRAs, κ.ο.κ ), καθώς και τα πιστωτικά παράγωγα (credit derivatives), τα οποία βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε πιστωτικά παράγωγα, όπως οι ανταλλαγές αθέτησης (credit default swaps- CDS) ή τα collateralized debt obligations (CDOs) και σε έννοιες όπως πιστωτικό γεγονός (credit event) και ασφάλιστρο κινδύνου, που κυριαρχούν σήμερα στις αγορές και αποτελούν αντικείμενο έρευνας και ερμηνείας.
Παράλληλα, εξετάζονται θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία των παραγώγων, όπως οι προθεσμιακές τιμές συναλλάγματος, τα προθεσμιακά επιτόκια και οι ανοιχτές πωλήσεις (short selling).


Το βιβλίο αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για τους απασχολούμενους στον χρηματοοικονομικό χώρο (τράπεζες, χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες κ.ο.κ.) που επιθυμούν να αποκτήσουν άμεση, σφαιρική και λειτουργική γνώση των προϊόντων αυτών.


Απευθύνεται επίσης σε στελέχη επιχειρήσεων, σε ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και σε επενδυτές.

ΕΚΔΟΣΗ
Σταμούλης, 2011
ΣΕΛΙΔΕΣ
448
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
17x24
ΤΙΜΗ
€32
www.stamoulis.gr


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Παναγιώτης ΧΡ. Αγγελόπουλος είναι Οικονομολόγος με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό χώρο, σε όλους του τομείς των τραπεζικών και επενδυτικών εργασιών, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο CUNY της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών τραπεζών και επιχειρήσεων και έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το Χρηματιστήριο Αθηνών, εκπαιδευτικά κέντρα τραπεζών, καθώς και ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια.

Έχει επίσης συνεργαστεί σε θέματα τραπεζικών σπουδών με τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΟΥ
 

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP