Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Θετικές Επιστήμες Βιολογία > Μικροβιολογία & Μικροβιακή Τεχνολογία


Μικροβιολογία & Μικροβιακή Τεχνολογία

Μικροβιολογία & Μικροβιακή Τεχνολογία

ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
€80,00  €72,00 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 7
Χρονολογία έκδοσης: 10 2017
ISBN: 9786185304126
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 727
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: UNIBOOKS IKE
Κωδικός βιβλίου: 39509
Ηλικία: 18+
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
  1/5
 
Περιεχόμενα>>  
Πρόλογος Α΄ Έκδοσης 25
Πρόλογος Β΄ Έκδοσης 27


Μέρος Α΄
Γενική Μικροβιολογία

κεφάλαιο 1
Εισαγωγή 31

1.1
Προκαρυωτικοί και Ευκαρυωτικοί Μικροοργανισμοί και Ιοί 32
1.2 Η Εξέλιξη της Επιστήμης της Μικροβιολογίας 38
Βιβλιογραφία 62



κεφάλαιο 2
Οργάνωση και Δομή του Μικροβιακού Κυττάρου 63

2.1 Το Προκαρυωτικό Κύτταρο 64
2.1.1 Κυτταροπλασματική μεμβράνη 65
Δομή και χημική σύσταση 65
Λειτουργικός ρόλος της κυτταροπλασματικής
μεμβράνης 67
Μεταφορά χημικών ουσιών 68
Μηχανισμοί παθητικής μεταφοράς 65
Παθητική διάχυση 69
Διευκολυνόμενη διάχυση 69
Ώσμωση 70
Μηχανισμοί ενεργού μεταφοράς 70
Ενεργός μεταφορά με κατανάλωση
ηλεκτροχημικής ενέργειας 71
Ενεργός μεταφορά μέσω του συστήματος
φωσφορο-ενολο-πυροσταφυλικού: φωσφορο-
τρανσφεράσης (PEP:PTS) 71
Ενεργός μεταφορά στα αρνητικά κατά Gram
βακτήρια μέσω των δεσμευτικών πρωτεϊνών 73
2.1.2 Κυτταρικό τοίχωμα 74
Το κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων 74
Η χρώση Gram 75
Βακτήρια θετικά κατά Gram 78
Βακτήρια αρνητικά κατά Gram 83
Η δράση της λυσοζύμης και της πενικιλίνης
στο κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων 84
Το κυτταρικό τοίχωμα των αρχαίων 86
2.1.3 Έλυτρο, ιξώδες στρώμα και στρώμα S 87
2.1.4 Αποθεματικά υλικά 89
2.1.5 Μαστίγιο 91
Χημειοτακτισμός 94
Μαγνητοτακτισμός 97
Φωτοτακτισμός 98
2.1.6 Σμήριγγες 99
2.1.7 Προσθήκες 100
2.1.8 Ενδοσπόριο 100
2.1.9 Χρωματόσωμα και πλασμίδια 107
2.1.10 Ριβοσώματα 109
2.2 Το Ευκαρυωτικό Κύτταρο 110
2.2.1 Κυτταροπλασματική μεμβράνη 110
Αντλία Na+–K+ 111
Κυττάρωση 112
2.2.2 Κυτταρικό τοίχωμα 113
2.2.3 Μιτοχόνδρια και χλωροπλάστες 114
2.2.4 Ενδοπλασματικό δίκτυο και όργανο Golgi 116
2.2.5 Χυμοτόπια και αποθεματικά υλικά 117
2.2.6 Λυσοσώματα 119
2.2.7 Κυτταροσκελετός 120
2.2.8 Μαστίγιο και βλεφαρίδες 122
2.2.9 Σπόρια 123
2.2.10 Πυρήνας 125
2.2.11 Ριβοσώματα 127
Βιβλιογραφία 128



κεφάλαιο 3
Μοριακή Μικροβιολογία 131

Δομή του DNA 131
Το RNA 135
3.1 Μοριακή Βιολογία Βακτηρίων και Αρχαίων 137
3.1.1 Διπλασιασμός του DNA 137
Ένζυμα που εμπλέκονται στη διαδικασία διπλασιασμού 137
Ελικάση 137
Πολυμεράσες DNA και λιγάσες DNA 138
Τοποϊσομεράσες 140
Ενζυμική τροποποίηση του DNA μετά το
διπλασιασμό 141
Διπλασιασμός και κυτταρική διαίρεση 142
3.1.2 Το RNA των προκαρυωτικών μικροοργανισμών 144
3.1.3 Γονιδιακή έκφραση 146
Μεταγραφή 147
Μετάφραση 150
Τροποποίηση των πρωτεϊνών μετά τη μετάφραση 154
3.1.4 Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης 155
Η ρύθμιση του οπερονίου της λακτόζης 157
Η ρύθμιση του οπερονίου της αραβινόζης 160
Η ρύθμιση του οπερονίου της τρυπτοφάνης 160
Ρυθμιστικά συστήματα δύο συστατικών 162
3.1.5 Μεταφορά DNA στα βακτηριακά κύτταρα 163
Μετάθεση 164
Μεταμόρφωση 164
Μεταγωγή 165
Σύζευξη 166
3.2 Μοριακή Bιολογία Eυκαρυωτικών Mικροοργανισμών 169
3.2.1 Διπλασιασμός του DNA 169
Ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία
διπλασιασμού 170
Ενζυμική τροποποίηση του DNA μετά το
διπλασιασμό 171
Διπλασιασμός και κυτταρική διαίρεση 171
3.2.2 Το RNA των ευκαρυωτικών κυττάρων 173
3.2.3 Γονιδιακή έκφραση 174
Τροποποίηση των πρωτεϊνών μετά τη μετάφραση 177
3.2.4 Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης 178
Βιβλιογραφία 179



κεφάλαιο 4
Μικροβιακός Μεταβολισμός 181

4.1 Καταβολικές Διεργασίες 184
4.1.1 Καταβολισμός της γλυκόζης 184
Καταβολική οδός Embden-Meyerhof-Parnas (EMP) 184
Καταβολική οδός των φωσφοροπεντοζών 186
Καταβολική οδός Entner-Doudoroff 188
Καταβολική οδός της φωσφοροκετολάσης 189
Ο κύκλος των τρικαρβοξυλικών οξέων 191
4.1.2 Καταβολισμός άλλων σακχάρων 194
Λακτόζη και γαλακτόζη 194
Μαλτόζη 196
Μαννιτόλη 196
Φουκόζη και Ραμνόζη 197
Πηκτίνη 199
Κυτταρίνη 200
Άμυλο και συναφείς πολυσακχαρίτες 202
4.1.3 Καταβολισμός αρωματικών συστατικών 204
4.1.4 Καταβολισμός υποστρωμάτων C2 205
4.1.5
Καταβολισμός λιπαρών οξέων και υδρογονανθράκων 206
4.1.6 Καταβολισμός μεθανίου και μεθανόλης 208
4.2 Παραγωγή Ενέργειας στο Μικροβιακό Κύτταρο 209
4.2.1 Παραγωγή ενέργειας στους αερόβιους
μικροοργανισμούς 212
4.2.2 Παραγωγή ενέργειας στους αναερόβιους
μικροοργανισμούς 213
Αλκοολική ζύμωση 214
Γαλακτική ζύμωση 216
Προπιονική ζύμωση 217
Μυρμηγκική ζύμωση 218
Ζύμωση βουτανοδιόλης 219
Βουτυρική ζύμωση 219
Οξική ζύμωση 221
Ζύμωση αμινοξέων 222
Μεθανογένεση 224
4.2.3 Χημειοαυτοτροφισμός 226
Η2-οξειδωτικά βακτήρια 226
Θειο-οξειδωτικά βακτήρια και αρχαία 227
Σιδηρο-οξειδωτικά βακτήρια και αρχαία 228
Νιτροποιητικά βακτήρια 228
4.2.4 Φωτοαυτοτροφισμός 229
Οξυγονική φωτοσύνθεση 230
Ανοξυγονική φωτοσύνθεση 232
4.3 Αναβολικές Διεργασίες (Βιοσύνθεση Μακρομορίων) 232
4.3.1 Δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα 233
Κύκλος Calvin 233
Αναγωγικός κύκλος TCA 234
Οδός υδροξυπροπιονικού οξέος 235
Οδός C4 235
4.3.2 Αφομοίωση άλλων υποστρωμάτων C1 236
4.3.3 Βιοσύνθεση υδατανθράκων 238
Γλυκονεογένεση 238
Βιοσύνθεση πολυσακχαριτών 239
4.3.4 Βιοσύνθεση λιπιδίων 243
Βιοσύνθεση λιπαρών οξέων 243
Βιοσύνθεση τριγλυκεριδίων και πολικών λιπιδίων 248
Βιοσύνθεση ισοπρενοειδών 254
4.3.5 Μεταβολισμός του αζώτου 258
Δέσμευση μοριακού αζώτου 258
Αμμωνιοποίηση 260
Αφομοίωση των ιόντων αμμωνίου 261
Νιτροποίηση και απονίτρωση 263
Βιοσύνθεση αμινοξέων 264
4.3.6 Βιοσύνθεση νουκλεοτιδίων 269
Βιβλιογραφία 273



κεφάλαιο 5
To Φαινόμενο της Μικροβιακής Αύξησης 279

Προσδιορισμός της ξηρής βιομάζας και συσχέτιση
με την οπτική πυκνότητα της καλλιέργειας 281
5.1 Σχεδιασμός Θρεπτικού Υλικού 287
5.2 Έλεγχος της Μικροβιακής Αύξησης 288
5.3 Μέθοδοι Καταστολής της Μικροβιακής Αύξησης 291
Μέθοδοι αποστείρωσης 292
Θέρμανση 292
Ακτινοβόληση 298
Χημική αποστείρωση 299
Διήθηση 299
Βιβλιογραφία 302



κεφάλαιο 6
Mικροοργανισμοί Χωρίς Κυτταρική Οργάνωση 305

6.1 Ιοί 305
6.1.1 Δομή των ιών 307
Καψίδιο 308
Νουκλεϊκά οξέα 310
Το έλυτρο 310
6.1.2 Πολλαπλασιασμός των ιών 311

Προσρόφηση, διείσδυση και απελευθέρωση
του νουκλεϊκού οξέος 311
Έκφραση και διπλασιασμός 312
Αναδόμηση και απελευθέρωση του ιοσωματίου 315
6.2 Ιοειδή και Πρωτεόνια 315
Βιβλιογραφία 318



κεφάλαιο 7
O Mικροβιακός Κόσμος 319

Ιεραρχική ταξινόμηση και ταξινομική μονάδα 319
Η ταξινόμηση των οργανισμών 320
7.1 Βακτήρια 330
7.1.1 Σπειροχαίτες 330
7.1.2 Αερόβια/μικροαερόφιλα, κινούμενα, ελικόμορφα ή
δονάκια, αρνητικά κατά Gram βακτήρια 331
Γένος Azospirillum και συγγενή γένη 331
Γένη Campylobacter και Helicobacter 334
Γένος Bdellovibrio και συγγενή γένη 335
7.1.3 Ακίνητα (ή σπάνια κινούμενα), αρνητικά κατά
Gram, καμπυλόμορφα βακτήρια 336
7.1.4 Αρνητικά κατά Gram αερόβια ραβδία και κόκκοι 336
Οικογένεια Pseudomonadaceae 337
Γένος Pseudomonas 337
Γένος Zoogloea 341
Οικογένεια Azotobacteraceae 341
Γένος Azotobacter 341
Οικογένεια Rhizobiaceae 342
Γένος Rhizobium 342
Γένος Agrobacterium 343
Οικογένειες Methylococcaceae και
Acetobacteraceae 345
Οικογένεια Legionellaceae 346
Γένος Legionella 346
Οικογένεια Neisseriaceae 348
Γένος Neisseria 348
Γένος Acinetobacter 348
Γένη της ομάδας που δεν κατατάσσονται
σε κάποια οικογένεια 349
7.1.5 Προαιρετικά αναερόβια, αρνητικά κατά Gram, ραβδία 350
Οικογένεια Enterobacteriaceae 350
Γένος Escherichia 351
Γένη Salmonella και Shigella 352
Άλλα γένη της οικογ. Enterobacteriaceae 352
Οικογένεια Vibrionaceae 353
Γένη Vibrio και Photobacterium 354
Οικογένεια Pasteurellaceae 355
Γένη της ομάδας που δεν κατατάσσονται
σε κάποια οικογένεια 356
7.1.6 Αναερόβια, αρνητικά κατά Gram, ευθύγραμμα
καμπυλόμορφα και ελικόμορφα ραβδία 356
7.1.7 Θειο-αναγωγικά βακτήρια 357
7.1.8 Αναερόβιοι, αρνητικοί κατά Gram κόκκοι 359
7.1.9 Ρικέτσιες και Χλαμύδια 359
7.1.10 Βακτήρια χωρίς κυτταρικό τοίχωμα (Μυκοπλάσματα) 362
7.1.11 Κόκκοι θετικοί κατά Gram 362
Οικογένεια Micrococcaceae 363
Γένος Micrococcus 363
Γένος Staphylococcus 364
Οικογένεια Streptococcaceae 365
Γένος Streptococcus 365
Γένος Leuconostoc 367
Γένος Pediococcus 368
7.1.12 Σποριογόνα, θετικά κατά Gram, ραβδία και κόκκοι 369
Γένος Bacillus 369
Γένος Clostridium 371
7.1.13 Κανονικά, ασποριογόνα, θετικά κατά Gram, ραβδία 373
Γένος Lactobacillus 374
Γένος Listeria 375
7.1.14 Ακανόνιστα, ασποριογόνα, θετικά κατά Gram, ραβδία 376
Γένος Corynebacterium 376
Γένος Arthrobacter 377
Γένος Actinomyces 377
Γένος Propionibacterium 378
7.1.15 Μυκοβακτήρια (Γένος Mycobacterium) 379
7.1.16 Ανοξυγονικά φωτοσυνθέτοντα βακτήρια 382
Πορφυρά βακτήρια 382
Πράσινα βακτήρια 384
7.1.17 Οξυγονικά φωτοσυνθέτοντα βακτήρια 386
Κυανοβακτήρια 386
Προχλωρόφυτα 393
7.1.18 Αερόβια χημειολιθότροφα βακτήρια 394
Νιτροποιητικά βακτήρια 395
Άχροα θειο-βακτήρια 395
Υδρογονο-βακτήρια 397
Σιδηροβακτήρια και μαγγανιοβακτήρια 398
Μαγνητοτακτικά βακτήρια 398
7.1.19 Βακτήρια με εκβλαστήσεις ή/και προσθήκες 399
7.1.20 Κολεοφόρα βακτήρια 401
7.1.21 Έρποντα βακτήρια 402
7.1.22 Ακτινομύκητες 404
Nocardioform 405
Ακτινομύκητες με πολυκύτταρα σποριάγγεια 407
Actinoplanetes 408
Streptomyces και συγγενή γένη 409
Maduromycetes 410
Thermomonospora και συγγενή γένη 411
Thermoactinomycetes 412
7.2 Αρχαία 412
7.2.1 Μεθανογόνα 412
7.2.2 Θειο-αναγωγικά (Γένος Archaeoglobus) 415
7.2.3 Υπεραλατόφιλα (Οικογ. Halobacteriaceae) 416
7.2.4 Αρχαία χωρίς κυτταρικό τοίχωμα
(Γένη Thermoplasma και Ferroplasma) 418
7.2.5 Υπερθερμόφιλα θειο-αρχαία 419
7.3 Μύκητες 422
Εισαγωγή 422
7.3.1 Chytridiomycota 429
Γένος Allomyces 431
Γένος Neocallimastix 432
7.3.2 Zygomycota 433
Zygomycetes 434
Γένος Rhizopus 439
Γένος Mucor 442
Μυκόρριζες 444
Γένος Entomophthora 447
Γένος Zoophagus 448
Trichomycetes 449
7.3.3 Ascomycota 450
Archiascomycetes 457
Γένος Taphrina 458
Γένος Schizosaccharomyces 459
Νηματοειδείς Ascomycetes 460
Υποομάδα Plectomycetes 461
Γένος Eremascus 461
Γένη Aspergillus και Penicillium 462
Υποομάδα Pyrenomycetes 465
Γένη Nectria και Claviceps 465
Γένη Diaporthe και Magnaporthe 468
Γένος Neurospora 469
Υποομάδα Discomycetes 470
Γένος Monilinia 471
Γένος Orbilia 472
Τάξη Lecanorales (λειχήνες) 473
Γένος Tuber 478
Γένος Morchella 479
Υποομάδα Loculoascomycetes 481
Γένος Mycosphaerella 481
Γένος Venturia 482
Άλλοι νηματοειδείς Ascomycetes 484
Τάξη Erysiphales 484
Τάξη Laboulbeniales 487
Τάξη Saccharomycetales (Ασκοσποριογόνες ζύμες) 490
Γένος Saccharomyces και συγγενή γένη 491
Γένος Dipodascus και συγγενή γένη 494
7.3.4 Basidiomycota 497
Hymenomycetes 501
Γένος Agaricus και συγγενή γένη 502
Γένος Calvatia και συγγενή γένη 508
Μύκητες λευκής και φαιάς σήψης 509
Urediniomycetes 512
Οι μύκητες των σκωριάσεων 513
Τάξη Sporidiales 516
Ustilaginomycetes 517
Οι άνθρακες 518
7.4 Μικροοργανισμοί που Eξετάζονται με τους Mύκητες 520
7.4.1 Oomycota 520
Γένος Saprolegnia 522
Γένη Pythium και Phytophthora 523
Γένος Plasmopara 527
7.4.2 Hyphochytriomycota 529
7.4.3 Labyrinthulomycota 530
7.4.4 Plasmodiophoromycota 530
7.4.5 Dictyosteliomycota και Acrasiomycota 531
7.4.6 Myxomycota 534
7.5 Ιοί 536
Ιοί ζώων 536
Adenoviruses 536
Reoviruses 538
Picornaviruses 539
Retroviruses 540
Ιοί φυτών 541
Ο ιός της μωσαΐκωσης του καπνού 541
Ιοί βακτηρίων 542
Φάγος Τ4 542
Φάγος λ 545
Βιβλιογραφία 548


Μέρος B΄
Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία και Βιοτεχνολογία



κεφάλαιο 8
Συστήματα Καλλιέργειας Μικροοργανισμών 557

8.1 Κλειστά Συστήματα Καλλιέργειας 558
Κυτταρική αύξηση και απόδοση 560
8.2 Συστήματα Συνεχούς Καλλιέργειας 565
8.2.1 Μονοβάθμιος χημειοστάτης 566
Αποκλίσεις από το μαθηματικό πρότυπο 569
Χημειοστάτης με περιοριστικό για την αύξηση
παράγοντα την πηγή άνθρακα 569
Χημειοστάτης με περιοριστικό για την αύξηση
παράγοντα την πηγή αζώτου 570
Χημειοστάτης με περιοριστικό για την αύξηση
παράγοντα την πηγή καλίου, μαγνησίου ή
φωσφόρου 574
Μη χημειοστατική καλλιέργεια 574
Αφρισμός 575
Καθίζηση της βιομάζας 576
8.2.2 Μονοβάθμιος χημειοστάτης με ανακύκλωση κυττάρων 577
8.2.3 Πολυβάθμιος χημειοστάτης 580
8.2.4 Βιοαντιδραστήρας ημι-συνεχούς λειτουργίας
(Fed-batch culture) 583
8.3 Καλλιέργεια Μικροοργανισμών σε Στερεά Υποστρώματα 585
Βιβλιογραφία 587



κεφάλαιο 9
Φαινόμενα Mεταφοράς και Σχεδιασμός
Βιοαντιδραστήρων 591

9.1 Σύστημα Αερισμού 592
Εκτίμηση των αναγκών σε οξυγόνο 592
Μεταφορά του οξυγόνου στην υγρή φάση 594
Προσδιορισμός του συντελεστή μεταφοράς μάζας 595
Μέθοδος οξείδωσης του θειώδους νατρίου 595
Δυναμική μέθοδος προσδιορισμού του KLα 596
9.2 Απορροφούμενη Ισχύς από το Σύστημα Ανάδευσης 602
Ανάδευση με εμφύσηση αέρα στον όγκο της
καλλιέργειας (Air-lift systems) 602
Μηχανικά αναδευόμενοι βιοαντιδραστήρες
(Stirred-tank reactors) 602
Μη αεριζόμενα συστήματα 603
Αεριζόμενα συστήματα 605
9.3 Παραγωγή Θερμότητας κατά τη Διάρκεια της Ζύμωσης 606
Υπολογισμός του Qf στην κατάσταση
δυναμικής ισορροπίας ως προς την ενθαλπία 606
Δυναμική μέθοδος προσδιορισμού του Qf 608
9.4 Σύγχρονοι Bιοαντιδραστήρες 608
Βιοαντιδραστήρες με μηχανική ανάδευση 611
Αεροαναδευόμενοι βιοαντιδραστήρες
(Air-lift reactors) 613
Εσωτερικής κυκλοφορίας 614
Εξωτερικής κυκλοφορίας 615
Ζύμωση στερεάς φάσης 617
Μεταφορά από εργαστηριακή σε βιομηχανική κλίμακα 618
Scale-up επί βάσεως KLα 618
Scale-up επί βάσεως P/V 618
Scale-down 619
Βιβλιογραφία 620



κεφάλαιο 10
Επιλογή Mικροοργανισμών και Γενετική Τροποποίηση 623

Μεταφορά από εργαστηριακή σε βιομηχανική κλίμακα 618
Επιλογή μικροοργανισμού 623
Γενετική τροποποίηση μικροοργανισμών 625
Βιβλιογραφία 629
κεφάλαιο 11
Βιομηχανικές Eφαρμογές 631

11.1 Παραγωγή Mικροβιακής Πρωτεΐνης 631
Τεχνολογία μικροβιακής πρωτεΐνης 633
Επιλογή μικροοργανισμού 634
Υποστρώματα 636
Υδρογονάνθρακες 636
Υγροί υδρογονάνθρακες 636
Αέριοι υδρογονάνθρακες 637
Ανανεώσιμες πηγές άνθρακα 638
Διοξείδιο του άνθρακα 638
Μελάσα 639
Τυρόγαλα 639
Υδρόλυμα πολυσακχαριτών 639
Λίπη και Έλαια 639
Η μικροβιακή πρωτεΐνη ως προϊόν επεξεργασίας
γεωργο-βιομηχανικών υποπροϊόντων 640
Διατροφή και εκτίμηση κινδύνου 641
Οικονομικά στοιχεία και προοπτικές 641
11.2 Παραγωγή Μικροβιακών Ελαίων και Πολυμερών 642
11.2.1 Μικροβιακά έλαια 642
Τεχνολογία μικροβιακών ελαίων 643
Επιλογή μικροοργανισμού 643
Υποστρώματα 646
Υδρογονάνθρακες 646
Ανανεώσιμες πηγές άνθρακα 646
Σάκχαρα (γλυκόζη) 646
Λίπη 649
Διατροφή και εκτίμηση κινδύνου 650
Οικονομικά στοιχεία και προοπτικές 650
11.2.2 Πολυσακχαρίτες 651
11.2.3 Βιοαποδομήσιμα πολυμερή 652
11.3 Παραγωγή Βιοκαυσίμων και Οργανικών Διαλυτών 653
11.3.1 Βιομηχανική αιθανόλη 654
Τεχνολογία παραγωγής βιομηχανικής αιθανόλης 654
Υποστρώματα 657
11.3.2 Μεθάνιο (βιοαέριο) 658
11.3.3 Άλλα βιοκαύσιμα 659
11.3.4 Οργανικοί διαλύτες 660
11.4 Παραγωγή Φαρμακευτικών Προϊόντων 661
11.4.1 Αντιβιοτικά 661
Πενικιλίνη G 662
Κεφαλοσπορίνη C 667
Στρεπτομυκίνη 667
11.4.2 Στεροειδή 668
11.4.3 Ανθρώπινες πρωτεΐνες 670
11.5 Παραγωγή Βιταμινών, Αμινοξέων και Οργανικών Οξέων 672
11.5.1 Βιταμίνες 672
Βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη) 672
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) 673
11.5.2 Αμινοξέα 674
Λυσίνη 674
Γλουταμινικό οξύ 675
11.5.3 Οργανικά οξέα 676
Κιτρικό οξύ 676
Γλυκονικό οξύ 678
Γαλακτικό οξύ 679
Ιτακονικό οξύ 680
Οξικό οξύ 680
11.6 Παραγωγή Ενζύμων 681
Πρωτεάσες 682
Αμυλάσες 683
Ισομεράση της γλυκόζης 683
11.7 Παραγωγή Τροφίμων 683
11.7.1 Προϊόντα ζύμωσης γάλακτος 684
Γιαούρτη 684
Τυρί 685
Βούτυρο 686
11.7.2 Προϊόντα ζύμωσης κρέατος 686
11.7.3 Προϊόντα αρτοποιίας 687
11.7.4 Αλκοολούχα ποτά 688
Οίνος 688
Μπύρα 691
11.7.5 Φυτικά προϊόντα ζύμωσης 692
Βιβλιογραφία 694



Ευρετήριο 701
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Μικροβιολογία & Μικροβιακή Τεχνολογία - ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
€80,00 €72,00
 
 
 
^BACK TO TOP