Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Κριτική για το βιβλίο Σεφ...στο παρά πέντε! Από την Νικολέττα Γιαλελάκη και το diatrofi.gr


Κριτική για το βιβλίο Σεφ...στο παρά πέντε! Από την Νικολέττα Γιαλελάκη και το diatrofi.gr

Ημερομηνία: 01/01/2022
 
Κριτική για το βιβλίο Σεφ...στο παρά πέντε! Από την Νικολέττα Γιαλελάκη και το diatrofi.gr3,2,1…τρέχει η κάμερα, τρέχει ο ήχος…τρέχει ο χρόνος… Άπειρες εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση. Μαγειρικά κανάλια στο διαδίκτυο, βίντεο, φωτογραφίες για αμέτρητες συνταγές στα κοινωνικά δίκτυα… Τόσοι πολλοί, τόσο πολύ, ασχολούνται πια με τη μαγειρική; Μου μυρίζει μαγειρεματο-μανία. Τρέχει ο χρόνος, τρέχουν οι άνθρωποι, τρέχουν τα σάλια τους…Πεινάμε!!! Fast food, junk food, ό,τι να ΄ναι, από όποιον να ΄ναι, όπως να ΄ναι, όποτε να ΄ναι food… Χάος Ναι, ο χρόνος τρέχει και τρέχουμε κι εμείς. Για να φτάσουμε όμως εκεί που θέλουμε, χρειαζόμαστε καύσιμα, χρειάζόμαστε να φάμε. Και αυτό που θα φάμε απαιτεί προετοιμασία. Αυτή με την σειρά της προϋποθέτει -ξανά- λίγο ή πολύ από τον χρόνο μας. Να φροντίσουμε και να εντυπωσιάσουμε Συνήθως αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την προετοιμασία των γευμάτων μας, όταν προσκαλούμε τους αγαπημένους μας για μια ξεχωριστή περίσταση ή όταν γιορτάζουμε. Θέλουμε να τους φροντίσουμε και ίσως να τους εντυπωσιάσουμε. Απολαμβάνουμε μαζί τους, το καλύτερο που διαλέξαμε να τους προσφέρουμε. Από την άλλη, συχνά όταν είμαστε μέσα στον γρήγορο ρυθμό της καθημερινότητας, κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις, βιαστικές επιλογές και υιοθετούμε απρόσεκτες διατροφικές συμπεριφορές. Ένα ακόμα δώρο του Ευάγγελου Ζουμπανέα Το βιβλίο Σεφ στο Παρά Πέντε έρχεται για να νοικοκυρέψει το χάος. Nα ισορροπήσει τις αντιφάσεις, να δώσει λύσεις στο πρόβλημα “τι θα φάω τώρα;”. Ξεκάθαρα, δεν είναι γραμμένο στο πόδι ή στο παρά πέντε. Είναι σαν ένας ψύχραιμος, έμπιστος καθοδηγητής στο εργαστήριο της διατροφής μας, στην κουζίνα μας. Αποδομεί το παραπάνω πρόβλημα και γίνεται συνεργάτης και υποστηρικτής στο να απαντήσουμε εμείς στα ερωτήματα “τι χρειάζομαι, τι θέλω, τι μπορώ να φάω τώρα και αργότερα;”. Είναι σαν μια πηγή έμπνευσης που μας επιτρέπει να ανασύρουμε αυτό που μας ταιριάζει κάθε φορά. Η αρχική αίσθηση, όταν πρωτοξεφύλλισα το βιβλίο, ήταν σαν να άνοιγα έναν οδηγό μιας πινακοθήκης. Ένα λεύκωμα έκθεσης εικαστικών έργων, ενός καλλιτέχνη που ζωγραφίζει ρεαλιστικά νεκρή φύση. Απαραίτητα για την ζωή Ζωντανή, ολοζώντανη φύση, συμπληρώνω αμέσως, αν σκεφτείς πόσο απαραίτητα για τη ζωή είναι τα συστατικά που βρίσκονται μέσα σε κάθε μια από τις συνταγές και πόσες άλλωστε από αυτές περιλαμβάνουν ωμές, φρέσκες τροφές! Οι εξαιρετικές φωτογραφίες, έρχονται και δένουν με τον άμεσο και απλό, κατανοητό λόγο που περιγράφει αναλυτικά τα βήματα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι συνδιασμοί στα χρώματα και στις γεύσεις χτίζουν το πιάτο που φιλοξενεί το επόμενο γεύμα. Πόσο πολύτιμες είναι και εκείνες οι πληροφορίες για όλες αυτές τις θρεπτικές ουσίες που, όταν τρώμε δεν βλέπουμε, αλλά το σώμα μας αφομοιώνει και γίνονται κομμάτι της ύπαρξής μας! Η απόλαυση ξεκινάει από την προετοιμασία Η απόλαυση και η θρέψη λοιπόν δεν είναι μόνο στη γεύση της τροφής και στην κατανάλωσή της. Ξεκινάει από την προετοιμασία. Ναι, αυτό μπορεί να γίνει, ακόμα και όταν τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Άλλες φορές, καλή προετοιμασία είναι να κάνουμε τις πιο σοφές επιλογές, από όσα μας προσφέρουν οι κουζίνες των άλλων-επαγγελματιών και μη. Ο χρόνος γίνεται σύμμαχος και παύει να είναι εχθρός. Αδιαμφισβήτητα η καλή παρέα συντελεί στη νοστιμιά του γεύματος. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που καθόμαστε μόνοι στο τραπέζι, εντός και εκτός του σπιτιού μας. Ήταν ευχάριστη έκπληξη, μέσα στη συλλογή με τις συνταγές, να υπάρχουν και κάποιες για μικρές ποσότητες φαγητού ή ακόμα και για μια μερίδα. Πόσο σπουδαίο είναι να φροντίζεις και για το γεύμα που προσφέρεις και μοιράζεσαι με τον παντοτινό σύντροφό σου, τον εαυτό σου! Από καιρό έχω μάθει να μην αφήνω την καθημερινή μου διατροφή στο παρά πέντε και φροντίζω να έχω διαθέσιμα τα υλικά που χρειάζομαι. Σχεδιάζω τα γεύματά μου, αξιοποιώ τις γνώσεις και τη φαντασία μου και εξασφαλίζω τον απαραίτητο χρόνο για την προετοιμασία τους και την κατανάλωσή τους. Το Σεφ στο Παρά Πέντε δεν είναι στα ράφια της βιβλιοθήκης μαζί με τα άλλα μου βιβλία. Ούτε στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβάτι, με εκείνα που με συνοδεύουν προς τον ύπνο. Είναι στον πάγκο της κουζίνας. Εκεί που βρίσκονται τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία. Εκεί που βρίσκονται οι διαλεχτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιώ για να πειραματιστώ και να δημιουργήσω κάθε φορά το πιάτο της ζωής μου. Για τη ζωή μου, και για όσους προσκαλώ και φιλοξενώ στο τραπέζι της ζωής μου. Κοπιάστε να φάμε!
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP