Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Οικονομία & Διοίκηση Management > Η Πράσινη Κρίση


Η Πράσινη Κρίση

Η Πράσινη Κρίση

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΑΝΤΣΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ, ΓΚΟΓΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΛΙΝΟΣ
€13,97  €12,57 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 1
Χρονολογία έκδοσης: 09 2010
ISBN: 9789603518419
Σχήμα: 14x21
Σελίδες: 168
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
Κωδικός βιβλίου: 2268
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι ένας πρακτικός οδηγός (εγχειρίδιο) διαχείρισης κρίσεων στο περιβάλλον και στη διατροφή. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ανατομία κάθε κρίσης, παραδείγματα κρίσεων (από τη βιομηχανία τροφίμων, την αγροτική παραγωγή και τη ρύπανση του περιβάλλοντος μέχρι τις πυρκαγιές του 2007 και 2009) και τρόπους ορθής διαχείρισης. Το βιβλίο είναι απαραίτητο για εργαζόμενους σε ελεγκτικούς φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, για συμβούλους επιχειρήσεων, για υπεύθυνους ασφάλειας και ποιότητας, για στελέχη επιχειρήσεων μαζικής εστίασης (chefs, Food and Beverage Managers), για διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, για στελέχη διαφημιστικών οργανισμών αλλά και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
 
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
  1/6
 
 
Περιεχόμενα>>  
Πρόλογος 15

Κεφάλαιο 1
Tι είναι κρίση;
1.1. Εισαγωγή 19
1.2. Δύο σενάρια 20
1.2.1. Σενάριο φρίκης 21
1.2.2. Σενάριο σιγουριάς 22
1.3. Κίνδυνοι 25
1.4. Checklist για την ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων 26
1.5. ΜΜΕ 27
1.6. Οι κρίσεις στην Ελλάδα 28

Κεφάλαιο 2
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στάδια
της κρίσης;
2.1. Τα στάδια μιας κρίσης 31
2.2. Tο στάδιο πριν από την κρίση 33
2.2.1. Οι οιωνοί μιας κρίσης 35
2.2.2. Μερικοί μη εμφανείς οιωνοί 39
2.3. Tο στάδιο της κρίσης 41
2.3.1. Όταν η κρίση γίνεται ευρέως γνωστή 42
2.3.2. Αποδυνάμωση της διοίκησης 42
2.3.3. Γκρίνια από εργαζόμενους 43
2.3.4. Το προϊόν της εταιρείας δέχεται επίθεση 43
2.3.5. Γκρίνια από πιστωτές 44
2.3.6. Εγκατάλειψη από μετόχους 44
2.3.7. Ζημιά στην εταιρική φήμη 44
2.3.8. Η διαχείριση της εταιρείας δυσκολεύει 45
2.4. Το στάδιο μετά την κρίση 46


Κεφάλαιο 3
Είναι δυνατόν να προβλεφθεί η κρίση;
3.1. Το στάδιο πριν από την κρίση 49
3.1.1. Το στάδιο διάβρωσης της άμυνας 50
3.2. Το στάδιο της έντονης κρίσης 53
3.3. Σημείο ανάφλεξης: διαχειριστική αποτυχία 58


Κεφάλαιο 4
Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επίλυση μιας κρίσης;
4.1. Το άλλοθι 61
4.2. Η παθολογία 63
4.3. Ο μανιώδης οργανισμός 65
4.4. Ο δραματικός οργανισμός 66
4.5. Ο καταθλιπτικός οργανισμός 68
4.6. Ο κατακερματισμένος οργανισμός 69
4.7. Ο φιλύποπτος οργανισμός 70
4.8. Ο δικός σας οργανισμός; 71


Κεφάλαιο 5
Ποια είναι τα μέσα εξόδου από την κρίση:
διαχείριση ζητημάτων (Issues Handling)
στη διαχείριση κρίσης (Crisis Management)
και επικοινωνιακός χειρισμός κρίσεων
5.1. Τι είναι ζήτημα 73
5.2. Πότε δημιουργείται το ζήτημα 74
5.3. Πώς αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα 74
5.4. Το εργαλείο του συμβούλου επικοινωνίας και
η σημασία της αναγνώρισης στην πρόληψη 75
5.4.1. Ποιος ανασύρει το ζήτημα/ποιος θέτει
στην καθημερινή ατζέντα το ζήτημα 75
5.4.2. Πώς αναγνωρίζουμε τα ζητήματα σε έναν
οργανισμό-εταιρεία (Issues audit);
Ενέργειες υποδομής 76
5.5. Διαχείριση των ζητημάτων στην καθημερινότητα/
Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσης 79
5.6. Μπορεί ένα ζήτημα να εξελιχθεί σε κρίση;
Πότε και γιατί; Μέσα στην κρίση 82
5.6.1. Επικοινωνούμε την κρίση; Πότε και γιατί; 85
5.6.2. Γιατί πρέπει να επικοινωνούμε μια κρίση 86

Κεφάλαιο 6
Τι οφείλουμε να κρατήσουμε
από μια κρίση;
6.1. Τα εργαλεία διαχείρισης της κρίσης 87
6.2. Η εταιρεία που έθεσε ψηλά τον πήχη 89


Κεφάλαιο 7
Δασικές μεγαπυρκαγιές στην Ελλάδα
7.1. Περιβαλλοντική κρίση ή καταστροφή; 95
7.2. Τα στάδια της κρίσης 96
7.2.1. Πρώτο στάδιο: Εκδήλωση της πυρκαγιάς 96
7.2.2. Δεύτερο στάδιο: Κινητοποίηση μηχανισμού
καταστολής 98
7.2.3. Τρίτο στάδιο: Αποτίμηση της καταστροφής 99
7.3. Θα μπορούσαν οι κρίσεις του 2007 και του 2009
να αποφευχθούν; 100
7.4. Ποιοι παράγοντες επηρέασαν την επίλυση
της κρίσης; 102
7.5. Ποια είναι τα μέσα εξόδου από την κρίση; 103
7.6. Τι οφείλουμε να «κρατήσουμε» από αυτή την κρίση; 104


Κεφάλαιο 8
Αγωγός πετρελαίου στο Αιγαίο
8.1. Πιθανά σενάρια καταστροφής 106
8.2. Μπορεί η καταστροφή να αποφευχθεί; 107
8.3. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αντιμετώπιση
της καταστροφής; 113
Κεφάλαιο 9
Oρυκτέλαιο σε ηλιέλαιο (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος 2008)
9.1. Tι είναι η κρίση του ορυκτελαίου; 119
9.2. Τα στάδια της κρίσης 120
9.2.1. Το πρώτο στάδιο: συναγερμός 120
9.2.2. Το δεύτερο στάδιο: ενεργοποίηση 120
9.3. Ήταν δυνατόν η κρίση να προβλεφθεί; 122
9.4. Ποιοι παράγοντες επηρέασαν την επίλυση της κρίσης; 122
9.5. Ποια είναι τα μέσα εξόδου από την κρίση; 125
9.6. Τι οφείλουμε να «κρατήσουμε» από αυτή την κρίση; 125


Κεφάλαιο 10
Βαρέα μέταλλα σε νερό και τρόφιμα
(on going crisis από το καλοκαίρι
του 2007 μέχρι σήμερα…)
10.1. Tι είναι η κρίση της ύπαρξης των βαρέων μετάλλων
σε νερό και τρόφιμα; 129
10.2. Τα στάδια της κρίσης 132
10.2.1. Το πρώτο στάδιο: συναγερμός 132
10.2.2. Το δεύτερο στάδιο: ενεργοποίηση 132
10.2.3. Το τρίτο στάδιο: επιμόλυνση της διατροφικής
αλυσίδας 133
10.3. Ήταν δυνατόν η κρίση να προβλεφθεί; 134
10.4. Ποιοι παράγοντες επηρέασαν την επίλυση της κρίσης; 135
10.5. Ποια είναι τα μέσα εξόδου από την κρίση; 137
10.6. Τι οφείλουμε να «κρατήσουμε» από αυτή την κρίση; 138


Κεφάλαιο 11
Διαχείριση κρίσεων
στην αυτοκινητοβιομηχανία
11.1. Τι είδους προβλήματα εμφανίζονται σε καινούργια
αυτοκίνητα 141
11.2. Τα στάδια της κρίσης 144
11.2.1. Πρώτο στάδιο: η ταχύτητα επισήμανσης 144
11.2.2. Δεύτερο στάδιο: ενεργοποίηση των
διορθωτικών επεμβάσεων 146
11.2.3. Η αντιμετώπιση της κρίσης μέσω
των ανακλήσεων 147
11.3. Παράγοντες που επηρεάζουν την επίλυση κρίσεων 149
11.4. Τι μας μαθαίνουν παλαιότερες κρίσεις 151
11.5. Συμπεράσματα 153

Βιβλιογραφία 163
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΑΝΤΣΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ
ΓΚΟΓΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΛΙΝΟΣ
 
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Η Πράσινη Κρίση - ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΑΝΤΣΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ, ΓΚΟΓΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΛΙΝΟΣ
€13,97 €12,57
 
 
 
^BACK TO TOP