Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Συγγραφέας > Ζαμπετάκης Γιάννης


Ζαμπετάκης Γιάννης

Ημερομηνία: 07/01/2013
 
Ζαμπετάκης Γιάννης

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης σπούδασε Χημεία (πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χημεία Τροφίμων (PhD) στο University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (όπου παράλληλα σπούδασε και Διδακτική της Χημείας Τροφίμων (Μ.Εd.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα [από το 2008 ως Επίκουρος Καθηγητής].

Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με τη βιοσύνθεση βιολογικά ενεργών μορίων τόσο σε φυτά όσο και σε ζώα. Τον απασχολεί το ερώτημα «πώς μπορούμε να «πείσουμε» τα κύτταρα (φυτικά ή ζωικά αντίστοιχα) να βιοσυνθέτουν αρωματικές ενώσεις ή ενώσεις που αναστέλλουν την αθηρογένεση;».
Παράλληλα, ασχολείται με τα τρόφιμα: εκπαιδεύοντας, επιθεωρώντας (ως Επικεφαλής Επιθεωρητής -Lead Auditor- σε συστήματα HACCP και ISO9001) και αρθρογραφώντας (σε εφημερίδες και στo περιοδικό «Τρόφιμα και Ποτά»).

Διδάσκει διαδικτυακά μέσω του ΚΕΚ του ΕΚΠΑ τέσσερα προγράμματα 1. Ασφάλεια (HACCP) και Ποιότητα των Τροφίμων (πρότυπα ISO22000:2005 και ISO9001:2008), 2. Χημεία Τροφίμων και η Τεχνολογία της Διατροφής, 3. Διαχείριση Περιβαλλοντικών και Διατροφικών Κρίσεων και 4. Αξιολόγηση Διατροφικής Επικινδυνότητας και Νομοθεσία Τροφίμων.

Έχει γράψει, με συνεργάτες του, 5 βιβλία για τα τρόφιμα και το περιβάλλον και μαζί με συνεργάτες του στο "ΙΤΑΠ" και στην "Γαία" έχουν βαλθεί να σταματήσουν την ρύπανση στον Ασωπό και στη Μεσσαπία, στο νερό και στη διατροφική αλυσίδα.

izabet@chem.uoa.gr
www.zabetakis.net
http://environmentfood.blogspot.com/

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP