Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Διάφορα Διάφορα > Ειδικότητα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης / Ερωτήσεις - Απαντήσεις


Ειδικότητα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης / Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Ειδικότητα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης / Ερωτήσεις - Απαντήσεις

ΚΩΤΣΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ
€10,00  €9,00 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 1
Χρονολογία έκδοσης: 07 2018
ISBN: 9789606180194
Σχήμα: 13x20,5
Σελίδες: 146
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ AE
Κωδικός βιβλίου: 2664
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Περιγραφή
Το επάγγελ΅α του κο΅΅ωτή προϋποθέτει θεωρητική και τεχνική κατάρτιση καθώς και επαγγελ΅ατική συνέπεια. Το βιβλίο αυτό αποτελεί συ΅πλήρω΅α των θεωρητικών γνώσεων και της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών της κο΅΅ωτικής, αλλά και ουσιαστικό βοήθη΅α για τις εξετάσεις τους προς απόκτηση τίτλων σπουδών. Το βιβλίο παρέχει όλες τις απαραίτητες, πρακτικές οδηγίες για το επάγγελ΅α του κο΅΅ωτή. Περιλα΅βάνει πληροφορίες για τη βαφή των ΅αλλιών (΅όνι΅ες, η΅ι΅όνι΅ες βαφές), το λούσι΅ο και τις τεχνικές χτενίσ΅ατος, την οργάνωση του κο΅΅ωτηρίου, και τα ΅έρη του σώ΅ατος που δέχονται τις περιποιήσεις του κο΅΅ωτή. Οι συγγραφείς παρέχουν επίσης στοιχεία σχετικά ΅ε την ιστορία της τέχνης κουρέων – κο΅΅ωτών, συ΅βουλές για τα απορρυπαντικά και τις κρέ΅ες ΅αλλιών, τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, καθώς και τις τεχνικές κοπής ΅αλλιών.
 
Look inside - Αποσπάσματα του βιβλίου

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση
  1/1
 
Περιεχόμενα>>  
ΟΜΑΔΑ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 23
Α1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ 23
1. Τι ονομάζουμε «απορρυπαντικά»; Σε ποια είδη
χωρίζονται; 23
2. Τι ονομάζουμε αφρό; 23
3. Τι ονομάζουμε αιώρημα; 23
4. Τι ονομάζουμε γαλάκτωμα; 24
5. Ποιες είναι ονομαστικά οι βασικές κατηγορίες
σαπουνιών; 24
6. Ποια είναι τα είδη σαπουνιών; 24
7. Τι ονομάζουμε κρέμα; 25
8. Τι ονομάζουμε λοσιόν; 25
Α2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 26
9. Πότε χρησιμοποιούμε οξυζενέ των 20 βαθμών; 26
10. Πότε χρησιμοποιούμε οξυζενέ των 30 βαθμών; 26
11. Πότε χρησιμοποιούμε οξυζενέ των 40 βαθμών; 26
12. Ποιος ήταν ο χειρουργός κουρέας; 26
13. Τι σημαίνει περμανάντ; 27
14. Ονομάστε δύο (2) τύπους χημικών διαλυμάτων που
χρησιμοποιούνται στην περμανάντ 27
15. Ποια είναι η κύρια δράση του διαλύματος της περμανάντ; 27
16. Τι είναι η μερική περμανάντ; 27
17. Από ποια συστατικά αποτελείται το προϊόν της
περμανάντ; 28
18. Ποιος είναι ο σκοπός του λουσίματος πριν την περμανάντ; 28
19. Τι περιλαμβάνει η πορεία κοπής μαλλιών; 28
20. Ποιος είναι ο σκοπός της αραίωσης μαλλιών; 28
21. Τι είναι το φιλάρισμα και πότε εφαρμόζεται; 28
25. Ποια είναι τα βασικά χρώματα και ποια τα συμπληρωματικά; 28
26. Ποια είναι τα ζεστά χρώματα και ποια τα ψυχρά; 29
27. Τι ονομάζουμε μόνιμη-οξειδωτική βαφή μαλλιών; 29
28. Τι γνωρίζετε για το τεστ ευαισθησίας και γιατί γίνεται; 29
29. Τι γνωρίζετε για τη «χλωριούχο πλύση» και ποια είναι τα
συστατικά αυτής; 30
30. Ποια είναι τα βασικά χρώματα και ποιοι αριθμοί συνθέτουν
τη διεθνή κλίμακα βαφών; 30
31. Τι ονομάζουμε φόντα ξανοίγματος; Καταγράψτε τα, σε σχέση
με τη διεθνή κλίμακα φυσικών χρωμάτων. 31
32. Τι ορίζουμε ως θειούχα και σιδηρούχα μαλλιά; 31
33. Πότε χρησιμοποιούμε οξυζενέ των 10 βαθμών; 31
34. Ποιες είναι οι ιδιότητες της ημιμόνιμης βαφής; 32
35. Τι γνωρίζετε για την τεχνική του balayage; 32
36. Τι ονομάζουμε κρος-κερ και πόσους τρόπους τυλίγματος
γνωρίζετε; 33
37. Τι ονομάζουμε κρεπάρισμα, πού και γιατί το χρησιμοποιούμε; 33
38. Τι ονομάζουμε νερόσκαλες και με πόσους τρόπους μπορούμε
να τις δημιουργήσουμε; 33
39. Αναφέρετε τα στάδια εκτέλεσης – βήματα της περμανάντ 34
40. Πρέπει να γίνεται κούρεμα των μαλλιών πριν την περμανάντ
και γιατί; 34
41. Τι γνωρίζετε για τη μέθοδο DIRECT (άμεση) και μέθοδο
INDIRECT (έμμεση); 35
42. Ονομάστε τα κύρια εργαλεία για την κοπή μαλλιών. 35
43. Τι ορίζουμε ασύμμετρη – συμμετρική – ντεγκραντέ και
φιλαριστή γραμμή κουρέματος; 36
Α3. ΓΕΝΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ 36
22. Γιατί ο κομμωτής πρέπει να μελετά την ανατομία των
τμημάτων του σώματος στα οποία προσφέρει υπηρεσίες; 36
23. Σε ποια μέρη του σώματος προσφέρονται οι υπηρεσίες
του κομμωτή; 36
Α4. ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 37
24. Σχεδιάστε μια συμμετρική και μια ασύμμετρη κόμμωση 37
44. Εξηγήστε ποιοι κανόνες διέπουν το ωραίο. 37
45. Εξηγήστε τι είναι άσχημο ή αταίριαστο. 38
46. Αναφέρετε τρεις (3) παράγοντες μιας αρμονικής σύνθεσης
των επίπλων ενός κομμωτηρίου. 38
47. Τι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη για τη σωστή επιλογή
των χρωμάτων; 39
48. Ποια είναι τα ζεύγη των συμπληρωματικών χρωμάτων;
Τι συμβαίνει όταν τοποθετείται ένα βασικό δίπλα σε ένα
συμπληρωματικό του; 39
49. Τι προκύπτει όταν ένα χρώμα είναι δίπλα στο συμπληρωματικό
του και τι όταν ένα ψυχρό τοποθετείται δίπλα σε ένα θερμό; 40
50. Τα τρία χαρακτηριστικά στοιχεία του χρώματος είναι η απόχρωση,
ο τόνος και η ένταση. Τι γνωρίζετε για καθένα από αυτά; 40
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 41


ΟΜΑΔΑ B: ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 43
Β1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ 43
1. Ποια είναι η σημασία του pΗ για τα μαλλιά; 43
2. Τι είναι και πού χρησιμοποιείται το οξυζενέ; 44
3. Ποιες είναι οι ιδιότητες του οξυζενέ; 44
4. Τι είναι η αμμωνία και πού χρησιμοποιείται; 44
5. Ποιες ιδιότητες έχει το νερό; Ποιος είναι ο χημικός του τύπος; 45
6. Με ποιες μεθόδους καθαρίζει το νερό; 45
7. Τι είναι το pΗ και τι εκφράζει το σύμβολό του; 45
8. Πώς μετριέται η τιμή του pΗ; 45
9. Ποια είναι η όξινη περιοχή στην κλίμακα του pΗ; Ποια είναι
η αλκαλική περιοχή; 46
10. Ποια είναι η τιμή pΗ για τα ακόλουθα: Νερό – μαλλιά /
δέρμα – σαμπουάν – ενισχυτικά – χυμός λεμονιού; 46
11. Δώστε τον ορισμό της φυσικής μεταβολής και δώστε ένα
παράδειγμα. 46
12. Δώστε τον ορισμό της χημικής μεταβολής και δώστε ένα
παράδειγμα. 46
13. Ποια είναι η δράση ενός στυπτικού διαλύματος; 47
14. Τι γνωρίζετε για τη χημεία των σαμπουάν; 47
15. Ποιες είναι οι χημικές δράσεις κατά την περμανάντ; 47
16. Τι γνωρίζετε για τη σύσταση των προϊόντων βαφής; 47
119. Ποιες φυσικές καταστάσεις της ύλης γνωρίζετε; 48
120. Πόσους διαλύτες μπορεί να έχει το κάθε διάλυμα; 48
121. Πώς ορίζεται ο διαλύτης σε ένα διάλυμα; 48
122. Ποια διαδικασία ορίζεται ως αραίωση και τι επιτυγχάνουμε
όταν την πραγματοποιούμε; 48
123. Με ποιους τρόπους μπορούμε να αυξήσουμε την
περιεκτικότητα ενός διαλύματος; Πώς ονομάζεται η διαδικασία
που πραγματοποιείται; 49
124. Τι είναι η διαλυτότητα και από ποιους παράγοντες εξαρτάται; 49
125. Τι είναι το μείγμα; Τι είναι το διάλυμα; 50
126. Με ποιον τρόπο θα εξουδετερώσω διάλυμα βάσης (π.χ. αμμωνίας)
που έπεσε στα ρούχα κάποιου; 50
127. Με ποιον τρόπο θα εξουδετερώσω διάλυμα οξέος που έπεσε
στα ρούχα κάποιου; 50
128. Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί μια βαφή μαλλιών; 50
129. Τι είναι τα διυγραντικά και ποια χρησιμοποιούνται ευρέως
στην τεχνολογία καλλυντικών; 51
130. Ποια είναι τα κύρια μειονεκτήματα και ποιο το σημαντικό
πλεονέκτημα των σαπουνιών σε σχέση με τα σαμπουάν; 51
131. Τι είναι οι τονιστές και τι τα στερεωτικά; 52
132. Σε ποια προϊόντα της κομμωτικής χρησιμοποιείται η λανολίνη; 52
133. Τι γνωρίζετε για το χαμομήλι ως φυσική βαφή; 52
134. Τι είναι το πληρωτικό χρώματος; 53
135. Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η αντίδραση
αποχρωματισμού των μαλλιών; 53
136. Ποια είναι τα κυριότερα προϊόντα αφαίρεσης χρώματος μαλλιών; 53
137. Τι γνωρίζετε για το βάλσαμο; 54
138. Τι είναι τα τεχνητά αιθέρια έλαια (εσάνς) και ποια τα κύρια
είδη αυτών; 54
Β2.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ 55
17. Τι είναι ο ηλεκτρισμός; 55
18. Τι είναι ο αγωγός; Ποια μέταλλα χρησιμεύουν σαν αγωγοί
σε ηλεκτρικά σύρματα; 55
19. Τι είναι η μόνωση ή ένας κακός αγωγός ρεύματος; Δώστε δύο
παραδείγματα. 55
20. Τι είναι το βραχυκύκλωμα; 55
21. Να αναφέρετε τις πιθανές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς
στο κομμωτήριο. 56
22. Ποια είναι η σημασία της σωστής ηλεκτρικής εγκατάστασης
στο κομμωτήριο; 56
23. Περιγράψτε τη λειτουργία ενός σεσουάρ. 56
24. Περιγράψτε τη λειτουργία του μηχανήματος ατμού – βαπέρ. 56
25. Περιγράψτε τη λειτουργία του αποστειρωτήρα εργαλείων. 57
26. Πώς προστατεύονται τα μάτια του πελάτη κατά την έκθεσή του
στον στεγνωτήρα με ακτινοβολία; 57
27. Τι είδους συντήρηση χρειάζεται ένα σεσουάρ και κάθε πότε
πρέπει να γίνεται; 57
28. Τι είδους συντήρηση χρειάζεται ένας στεγνωτήρας χειρός; 58
29. Τι είδους συντήρηση χρειάζεται ένα μηχάνημα ατμού; 58
139. Μια ηλεκτρική γραμμή έχει ασφάλεια 10 Α και τροφοδοτεί
ένα μηχάνημα ατμού 1500 W και έναν στεγνωτήρα 2000 W.
Αν η τάση της γραμμής είναι 230 V, πώς θα συμπεριφερθεί
η ασφάλεια και γιατί; 58
140. Ποια η χρησιμότητα του αντιηλεκτροπληξιακού διακόπτη,
των ασφαλειών και των μικροαυτομάτων σε έναν ηλεκτρικό
πίνακα; 59
142. Τι εννοούμε με τον όρο γείωση και ποια η σημασία της; 59
142. Γιατί μια γειωμένη συσκευή είναι πιο ασφαλής από μία
που δεν είναι; 60
143. Γιατί οι ρευματοδότες σούκο είναι πιο ασφαλείς από τους
αντίστοιχους απλούς; 60
144. Μια καμένη ασφάλεια στον πίνακα όταν αλλάζεται αμέσως
μπορεί να είναι: α) κρύα ή β) ζεστή. Τι συμπέρασμα βγάζετε στις
παραπάνω δύο περιπτώσεις για τη λειτουργία της γραμμής; 60
145. Όταν ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης πέφτει, ποιες
ενέργειες μπορείτε να κάνετε για να προσδιορίσετε την
προβληματική συσκευή; 61
Β3. ΥΓΙΕΙΝΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 62
30. Με ποιους τρόπους μεταδίδονται τα μικρόβια; Να αναφέρετε
παραδείγματα. 62
31. Ποιοι κανόνες υγιεινής πρέπει να διέπουν τους χώρους
εργασίας ενός κομμωτηρίου; 62
32. Πού πρέπει να φυλάσσονται οι πετσέτες μετά το πλυντήριο; 63
33. Ποια εργαλεία πρέπει να αλλάζονται για κάθε πελάτη; 63
34. Ποιους κανόνες ασφαλείας πρέπει να εφαρμόζει ο κομμωτής
κατά την εργασία του; 63
35. Σε περίπτωση τραυματισμού ενός πελάτη, τι πρέπει να κάνει
ο κομμωτής; 64
146. Ποιους κανόνες ατομικής υγιεινής πρέπει να τηρεί ο
επαγγελματίας κομμωτής ως προς την επιλογή
των ενδυμάτων του; 64
147. Ποια η χρησιμότητα της υγιεινής του κομμωτή; 64
148. Σε τι χρησιμεύουν οι ταινίες για τον αυχένα ή οι πετσέτες
μετά το πλυντήριο; 65
149. Τι είναι η απολύμανση και τι η αποστείρωση; 65
150. Πώς καθαρίζονται οι χτένες και οι βούρτσες και πώς
απολυμαίνονται ή αποστειρώνονται; 65
151. Να περιγράψετε τη διαδικασία απολύμανσης του εργασιακού
χώρου πριν και μετά την παροχή υπηρεσιών. 65
152. Ποια είναι τα επαγγελματικά νοσήματα που αφορούν
τους κομμωτές; 66
153. Πώς θα διαμορφώνατε τον χώρο εργασίας ενός κομμωτηρίου,
ώστε να προληφθούν οι μυοσκελετικές παθήσεις
των εργαζομένων; 66
154. Ποια είναι η ενδεδειγμένη στάση του σώματος του κομμωτή
κατά την εκτέλεση κοπής των μαλλιών; 67
155. Τι είναι τα μέσα ατομικής προστασίας; Ποια από αυτά θα
πρέπει να χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος σε ένα κομμωτήριο; 68
156. Με τι πρέπει να είναι εξοπλισμένο ένα φαρμακείο
στο κομμωτήριο; 68
157. Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας; 68
158. Ποιες κατηγορίες εγκαυμάτων γνωρίζετε ανάλογα με το
μέγεθος των αλλοιώσεών τους; 69
159. Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες στα χημικά και θερμικά
εγκαύματα; 69
Β4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 70
36. Τι προσέχουμε πριν την εφαρμογή της βαφής; 70
37. Ποια είναι τα μειονεκτήματα της βαφής μετά την ντεκολορασιόν; 70
38. Γιατί αλληλεπιδρά η χένα με την περμανάντ; 70
39. Να αναφέρετε τη συνταγή ενός σωστά φτιαγμένου
ντεκαπάζ σε σκόνη. 71
40. Ποιος είναι ο σκοπός του λουσίματος; 71
41. Ποια είναι η προετοιμασία της πελάτισσας για το λούσιμο; 71
42. Ποιες είναι οι συνέπειες του κακού λουσίματος; 71
43. Ποια πρέπει να είναι η θερμοκρασία του νερού κατά τη
διάρκεια του λουσίματος; 72
44. Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος μασάζ της κεφαλής
κατά το λούσιμο; 72
45. Πότε συνιστάται η χρήση μαλακτικού μετά το λούσιμο
και πότε αποφεύγεται; 72
46. Ποια η προέλευση της λέξης μπαρμπέρης και ποια του κομμωτή; 73
47. Γιατί τα μαλλιά πρέπει να τυλίγονται απαλά και χωρίς
τέντωμα γύρω από κάθε μπικουτί; 73
48. Σε ποια σημεία της κεφαλής πρέπει να εξεταστεί η μπούκλα
δοκιμής; 73
49. Πότε η κατεργασία της μπούκλας φτάνει στο ανώτερο
και κρίσιμο σημείο; 73
50. Ποιο είδος μαλλιών δεν σχηματίζει ισχυρούς κυματισμούς
και γιατί; 73
51. Γιατί πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ασφαλείας
κατά την περμανάντ; 74
52. Γιατί δεν πρέπει να γίνονται την ίδια ημέρα περμανάντ και βαφή; 74
53. Τι καθορίζει την ισχύ του διαλύματος περμανάντ που θα
χρησιμοποιηθεί; 74
54. Τι καθορίζει την επιλογή των μπικουτί της περμανάντ; 74
55. Ποιοι είναι οι δύο συντελεστές που προσδιορίζουν τον χρόνο
αντίδρασης των μαλλιών κατά την περμανάντ; 74
56. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αλκαλικής περμανάντ
και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί; 75
57. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της περμανάντ με ελεγχόμενη
οξύτητα και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί; 75
58. Τι γνωρίζετε για τα πορώδη μαλλιά και ποιος ο χρόνος
διεργασίας κατά την περμανάντ; 75
59. Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουμε την εμφάνιση αλλεργικών
αντιδράσεων κατά την εφαρμογή της περμανάντ; 75
60. Σε ποια κατάσταση πρέπει να βρίσκονται τα μαλλιά για να
έχετε ακριβέστερη κοπή με δάκτυλα και ψαλίδι; 76
61. Ποια είναι η κατάλληλη θέση ψαλιδιού και χτένας κατά την
κοπή μαλλιών; 76
62. Ποια προκαταρκτική εξέταση του προσώπου πρέπει να γίνει
πριν την κοπή μαλλιών; 76
63. Γιατί ο κομμωτής πρέπει να καταλαβαίνει τους τύπους
προσώπου; 76
64. Τι πρέπει να προσέξουμε πριν κάνουμε κοπή μαλλιών με
ξυράφι; 76
65. Πόσο μακριά από το δέρμα της κεφαλής πρέπει να
αραιώνονται μαλλιά: α) λεπτά, β) μέτρια, και γ) χοντρά; 77
66. Σε ποιες περιοχές δεν πρέπει να αραιώνονται τα μαλλιά; 77
67. Γιατί τα μαλλιά πρέπει να υγραίνονται κατά τη διάρκεια
της κοπής τους; 77
68. Ποια γραμμή εφαρμόζουμε, όταν ο λαιμός είναι κοντός
ή το αντίστροφο και τι αποφεύγουμε; 77
69. Ποια είναι η τεχνική κουρέματος σε περίπτωση ασυμμετρίας
του μετώπου (μικρό-μεγάλο); 78
70. Ποια είναι η τεχνική κάλυψη για κοντό κούρεμα σε περίπτωση
ασυμμετρίας των αυτιών σε σχέση με το σχήμα του προσώπου
ή το μέγεθος του κεφαλιού; 78
71. Ποια είναι η τεχνική γραμμή «ντεγκραντέ» και ποια η
διαφορά της από την «καρέ»; 78
72. Ποια είναι και πώς κόβεται η «καρέ» κλασική γραμμή; 78
73. Πώς υπολογίζουμε το επιθυμητό μάκρος, όταν κουρεύουμε
σγουρά μαλλιά; 79
74. Πώς ευθυγραμμίζουμε το κούρεμα όταν: α) οι φυτρώσεις
του αυχένα είναι αντίθετες, και β) όταν έχουν κενά ή
λιγοστά μαλλιά; 79
75. Ποια είναι η ενδεδειγμένη στάση του σώματος του κομμωτή
κατά την εκτέλεση κοπής των μαλλιών; 80
76. Πώς αποστειρώνονται τα εργαλεία κοπής των μαλλιών
σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς; 80
160. Γιατί οι βαφές έχουν για βάση τους τη χρωματομετρία; 81
161. Να αντιστοιχίσετε τα χρώματα στον κύκλο των χρωμάτων
με τις αποχρώσεις των βαφών. 81
162. Αναφέρετε δέκα (10) στοιχεία που αναγράφονται στην
κάρτα βαφής πελάτη. 81
163. Τι ονομάζουμε προσωρινές βαφές και πότε τις χρησιμοποιούμε;
Αναφέρετε τουλάχιστον πέντε (5) είδη. 82
164. Πότε χρησιμοποιούμε ημιμόνιμες βαφές; Ποια είναι η
διάρκειά τους; 82
165. Τι ονομάζουμε μορτανσάζ, ποια είναι τα συστατικά αυτής
της τεχνικής και γιατί γίνεται; 83
166. Αναφέρετε τα ζεύγη αλληλεξουδετέρωσης των αποχρώσεων;
Ποια χρώματα θεωρούνται ζεστά και ποια ψυχρά; 83
167. Πότε και με ποιον τρόπο περνάμε βαφή για πρώτη φορά
σε φυσικά μαλλιά; 83
168. Τι ονομάζουμε στάρωμα, ποια είναι τα συστατικά αυτής
της τεχνικής και γιατί γίνεται; 84
169. Tι εννοούμε με τον όρο αποχρωματισμός μαλλιών;
Αναφέρετε δύο (2) τύπους προϊόντων που χρησιμοποιούμε 84
170. Γιατί λαμβάνουμε μέτρα προστασίας του πελάτη και
του κομμωτή κατά την εργασία του αποχρωματισμού; 85
171. Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και σε ποιες όχι η
εφαρμογή της τεχνικής του ντεκαπάζ; 85
172. Πότε χρησιμοποιούνται οι κανόνες εφαρμογής των προϊόντων
ντεκολορασιόν; 85
173. Ποιες τεχνικές εργασίες δεν εφαρμόζουμε σε κατεστραμμένα
μαλλιά; 85
174. Αναφέρετε τον τύπο υπολογισμού του ποσοστού λευκών
μαλλιών. 86
175. Πόσους τόνους ξάνοιγμα μας δίνει η τεχνική της
ντεκολορασιόν και πόσους η τεχνική του ντεκαπάζ; 86
176. Με ποιους τρόπους μπορούμε να πραγματοποιήσουμε
τις τεχνικές «μες» και «ανταύγειες» στα μαλλιά; 86
177. Καταγράψτε τα βήματα της τεχνικής «μες με αλουμινόχαρτο» 86
178. Καταγράψτε τα βήματα της τεχνικής «ανταύγειες με κουκούλα» 87
179. Τι ονομάζουμε μπαλαγιάζ και τι αποτέλεσμα μας δίνει; 88
180. Πελάτισσα με φυσικό χρώμα Νο 5 και λευκά 50% επιθυμεί
χρώμα 7,34. Ποια βαφή και ποιον βαθμό οξυζενέ θα
χρησιμοποιήσουμε; Καταγράψτε τα βήματα υλοποίησης
του τελικού υλικού. 88
181. Πρόβλημα δημιουργίας οξυζενέ. Χρειάζομαι 20 βαθμών
οξυζενέ για να το χρησιμοποιήσω σε μια βαφή. Στην αποθήκη
του κομμωτηρίου υπάρχουν μόνο οξυζενέ των 10 – 30 – 40
βαθμών και νερό. Δώστε τους τρόπους με τους οποίους
θα δημιουργήσετε οξυζενέ 20 βαθμών. 89
182. Έχετε μια βαφή 60 ml με αναλογία μείξης 1:1 1/5. Να γράψετε
τον υπολογισμό της ανάμειξης. (Π.χ. αν χρησιμοποιήσετε
μισό σωληνάριο βαφής, πόσα ml βαφής και πόσα ml οξυζενέ
θα αποδώσουν το τελικό μείγμα;) 89
183. Καταγράψτε τα παρακάτω Νο βαφών αναλυτικά: 7,66 / 10,01 /
7,40 / 5,5 / 4,2 / 7,75 / 803. Τι σημαίνουν τα αρχικά ΣΙΝΧΑΚ; 90
184. Τι γνωρίζετε για το τεστ ελαστικότητας κατά την εργασία
του αποχρωματισμού; 90
185. Γιατί πριν τη βαφή μαλλιών, πιστεύετε ότι είναι χρήσιμο
να γνωρίζουμε το ιατρικό ιστορικό του πελάτη μας;
Αιτιολογήστε την άποψή σας 91
186. Τι προσέχουμε κατά τη διάρκεια της τεχνικής εφαρμογής
με αλουμινόχαρτο; 91
187. Καταγράψτε τον βαθμό επικινδυνότητας από τη χρήση της
βοηθητικής θερμοκρασίας με κλιμαζόν – θερμαινόμενο
μηχάνημα για βαφές. 92
188. Σε ποιες περιπτώσεις αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε
την τεχνική της βαφής μαλλιών; 92
189. Ένα προϊόν βαφής μπορεί να εφαρμοστεί σε φρύδια, γένια,
μουστάκι; Τεκμηριώστε την άποψή σας. 92
190. Τι ονομάζουμε σταμπιλιζέ οξυζενέ; Γιατί έχει τόσο μεγάλη
σημασία στην κομμωτική; 93
191. Γιατί είναι σημαντική η ανάγνωση των οδηγιών χρήσεως
του κατασκευαστή σε κάθε προϊόν; 93
192. Γιατί είναι σημαντική η χρήση πλαστικών γαντιών στις βαφές; 93
193. Αναλύστε τον ρόλο της αμμωνίας στις βαφές και δικαιολογήστε
τη δράση που ακολουθούν τα λέπια της τρίχας σε κάθε στάδιο 93
194. Αναλύστε την κατάσταση των μαλλιών: απορροφητικά –
πορώδη – υαλώδη – αδιάβροχα μαλλιά, σε σχέση με τον
χρόνο αναμονής και δοσολογίας μείγματος βαφής. 94
195. Πώς χρωματίζεται η τρίχα; 94
196. Σε ποιες τεχνικές εργασίες και υπηρεσίες κομμωτηρίου
εφαρμόζουμε λούσιμο και πότε; 95
197. Ποια είναι η πορεία για ένα σωστό λούσιμο; 95
198. Πόσα είδη λουσίματος γνωρίζετε; 96
199. Πόσα είδη τυλίγματος με ρόλεϊ γνωρίζετε; Καταγράψτε
διαφορές μεταξύ αυτών, αν υπάρχουν. 96
200. Καταγράψτε την τεχνική του τυλίγματος «ανακατωτή –
χτιστή» με ρόλεϊ βήμα βήμα. 97
201. Ποιες φάσεις περιλαμβάνει η τεχνική του τυλίγματος με ρόλεϊ; 97
202. Ποια είναι τα βήματα της τεχνικής του ισιώματος μαλλιών
με σεσουάρ χειρός; 98
203. Ποια είναι τα βήματα της τεχνικής του μπουκλαρίσματος
μαλλιών με το σεσουάρ χειρός; 98
204. Με ποιους τρόπους μπορούμε να σταθεροποιήσουμε
τα μαλλιά σε χτένισμα-κότσο; 99
205. Καταγράψτε τα βήματα που ακολουθούμε για να
δημιουργήσουμε ένα βραδινό χτένισμα «μπανάνα». 100
206. Ποιες οι χρήσεις του ηλεκτρικού ψαλιδιού και ποιες
της κεραμικής πλάκας; 100
207. Ποια είναι τα εργαλεία με τα οποία μπορούμε να χτενίσουμε
σγουρά μαλλιά; Τεκμηριώστε την άποψή σας 101
208. Πώς καθαρίζονται-απολυμαίνονται οι χτένες και πώς
οι βούρτσες μαλλιών; 101
209. Με ποια κριτήρια διαλέγω τα ρόλεϊ για κάθε τύλιγμα; 101
210. Πώς περιποιούμαστε μια περούκα (λούσιμο – χτένισμα); 102
211. Τι γνωρίζετε για το σωστό μέτρημα του κεφαλιού ώστε να
τοποθετηθεί μία περούκα; Πώς ξεχωρίζουμε τα φυσικά μαλλιά
σε μια περούκα; 103
212. Πόσους τρόπους προσθετικής μαλλιών γνωρίζετε; 104
213. Πότε χρησιμοποιούνται προϊόντα styling;
Αναφέρετε πέντε (5) προϊόντα και τον ρόλο τους 105
214. Για ποιους λόγους μετά το λούσιμο πρέπει να ξεπλυθούν
τα μαλλιά σωστά από τα υπολείμματα του σαμπουάν; 105
215. Περιγράψτε τα στάδια εκτέλεσης ενός ξυρίσματος προσώπου. 106
216. Αναλύστε γιατί είναι σημαντική η επιλογή του μεγέθους
και του τύπου ενός ψαλιδιού μαλλιών. 107
217. Κάντε μια σύντομη αναφορά-αναδρομή για την
ιστορία του επαγγέλματος του κουρέα-κομμωτή
α) Αρχαία Ρώμη, β) Αρχαία Ελλάδα και, γ) Αίγυπτος. 107
218. Γιατί οι άνδρες διατηρούσαν τα γένια τους τα παλιά χρόνια
και πότε άλλαξε αυτό; Αναφέρετε μία περίπτωση. 108
219. Γιατί πρέπει να γίνεται πάντα τεστ ευαισθησίας πριν την
περμανάντ; 109
220. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας της περμανάντ; 109
221. Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη στο στάδιο πριν κάνουμε
μια περμανάντ και γιατί; 109
222. Τι πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μην πέσει ένα διάλυμα
περμανάντ στα μάτια; 110
223. Ποιας ισχύος περμανάντ συνιστάται συνήθως για
βαμμένα μαλλιά; 110
224. Γιατί πρέπει να προστατέψουμε τα μαλλιά που δεν θα
υποστούν περμανάντ κατά τη διάρκεια εκτέλεσης
μερικής περμανάντ; 110
225. Αριθμήστε τα προϊόντα της περμανάντ και τον χρόνο
αναμονής και αναφέρετε σε ποια περίπτωση χρησιμοποιούμε
το καθένα. 111
226. Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του φιξαρίσματος;
(Αναλυτική περιγραφή.). 111
227. Ποιο είναι το κύριο συστατικό της λοσιόν εξουδετέρωσης
και ποια η δράση του; 112
229. Τι γνωρίζετε για την τεχνική της ισιωτικής-αποσγούρωσης
μαλλιών; 112
230. Ποια η χρήση της τοποθέτησης χαρτιού τελειώματος
στην άκρη της τούφας κατά το τύλιγμα των μαλλιών
σε μπικουτί; 113
231. Ποιες γωνίες κοπής μαλλιών και διαχωριστικές γραμμές-
πορεία της χτένας γνωρίζετε; 113
232. Ποια τα σχέδια κοπής του αυχένα σε ένα ανδρικό κούρεμα; 113
233. Ποιες προφυλάξεις θα πρέπει να παίρνουμε κατά τη
διαδικασία ενός κουρέματος; 113
234. Τι προσέχουμε σε έναν πελάτη με μεγάλο σωματότυπο; 114
235. Ποια κουρέματα ενδείκνυνται σε: α) τριγωνικό, β) οβάλ, και
γ) τετράγωνο σχήμα προσώπου; 114
236. Αναφέρετε τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η
αποστείρωση των εργαλείων (κουρέματος – ξυρίσματος). 115
237. Αναφέρετε την προετοιμασία ξυρίσματος και τα εργαλεία
που απαιτούνται 115
238. Γιατί είναι σημαντική η σωστή προσέγγιση ενός παιδιού κατά
τη διαδικασία του κουρέματος; Τι πρέπει να προσέχουμε; 115
Β5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 117
77. Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για τη λήψη άδειας
λειτουργίας κομμωτηρίου; 117
78. Ποιες λεπτομέρειες στην προσωπική εμφάνιση του κομμωτή
προσδίδουν επαγγελματισμό; 118
79. Ποιους κανόνες προσωπικής υγιεινής πρέπει να τηρεί ο
επαγγελματίας κομμωτής; 118
80. Πώς η προσωπικότητα του κομμωτή επηρεάζει την επικοινωνία
του με τον πελάτη και γενικότερα τις ανθρώπινες σχέσεις; 118
81. Πώς εκφράζεται η επαγγελματική σας στάση; 119
82. Τι είναι το επαγγελματικό ήθος; 119
83. Να αναφέρετε τις μορφές ωραρίου του κομμωτηρίου. 119
84. Ονομάστε τουλάχιστον πέντε (5) χρήσεις για ένα τηλέφωνο
στο κομμωτήριο. 119
85. Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε
όταν χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο; 120
239. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης κομμωτηρίου
με τη μορφή της ατομικής επιχείρησης; 120
240. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης κομμωτηρίου
με εταιρική μορφή; 120
241. Να αναλύσετε τα βασικά στοιχεία που περιέχει μια σύμβαση
εργασίας ενός εργαζομένου σε κομμωτήριο 121
Β6. ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 123
86. Τι είναι η επιδερμίδα; 123
87. Να αναφέρετε ονομαστικά τις στιβάδες του δέρματος
από την εξωτερική προς την εσωτερική. 123
88. Αναλύστε την κεράτινη στιβάδα και την κοκκιώδη (κοκκώδη). 123
89. Τι γνωρίζετε αναλυτικά για το χόριον; 123
90. Τι γνωρίζετε για τον δερμοεπιδερμικό σύνδεσμο (βασική
μεμβράνη); Ποια είναι η λειτουργία του; 124
91. Τι γνωρίζετε για τον υποδόριο ιστό; 124
92. Τι είναι τα μελανοκύτταρα και σε τι χρησιμεύουν; 124
93. Τι είναι αδένας; Να αναφέρετε δύο (2) τύπους αδένων που
βρίσκονται στο δέρμα. 125
94. Περιγράψτε τη δομή των ιδρωτοποιών αδένων. 125
95. Περιγράψτε τη δομή των σμηγματογόνων αδένων 125
96. Τι είναι η ρίζα της τρίχας; 126
97. Τι είναι ο θύλακας της τρίχας; 126
98. Τι είναι ο βολβός της τρίχας; 126
99. Τι είναι τα λέπια της τρίχας; 126
100. Σε ποιες ανωμαλίες του δέρματος της κεφαλής παρατηρούνται
λέπια; 126
101. Τι γνωρίζετε για την πιτυρίαση; 126
102. Τι γνωρίζετε για τη φθειρίαση; 127
Β7. ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ 128
103. Ποιες είναι οι λειτουργίες των ανθρώπινων κυττάρων; 128
104. Να ορίσετε την έννοια της ανατομίας. 128
105. Να ορίσετε την έννοια της φυσιολογίας. 128
106. Να ορίσετε την έννοια της ιστολογίας. 129
107. Ποιες είναι οι κύριες λειτουργίες των οστών; 129
108. Περιγράψτε την καρδιακή λειτουργία. 129
Β8.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ –
MARKETING 130
109. Τι γνωρίζετε για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing); 130
110. Αν είστε υπεύθυνος για την επιλογή προσωπικού ενός
κομμωτηρίου, με ποιον τρόπο και βάσει ποιων κριτηρίων
θα αξιολογούσατε τους υποψηφίους; 130
111. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης για μια επιχείρηση
κομμωτηρίου; 131
112. Ποια είναι η καλύτερη θέση για ένα κομμωτήριο; 131
113. Ονομάστε δέκα (10) βασικά καθήκοντα που εκτελούνται
από τον ιδιοκτήτη ή τον διευθυντή κομμωτηρίου. 131
242. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει
η αίθουσα υποδοχής/αναμονής ενός κομμωτηρίου; 132
243. Τι στοιχεία περιλαμβάνει η οργάνωση αρχείου πελατών; 132
244. Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι πελατών; 133
245. Τι γνωρίζετε για τη σημασία του φωτισμού και του αερισμού
σε ένα κομμωτήριο; 133
Β9. ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 134
114. Σχεδιάστε τρία (3) σχήματα φρυδιών. 134
115. Σχεδιάστε τέσσερα (4) σχήματα γενειάδων. 134
116. Αναζητήστε για τα σχήματα 1-5 τις εκάστοτε πιο κολακευτικές
κομμώσεις. 135
117. Μια πελάτισσα έχει πολύ μεγάλα αυτιά. Ποιες κομμώσεις δεν
θα της ταιριάζουν; Τεκμηριώστε την άποψή σας. 136
118. Περιγράψτε τις κομμώσεις με βάση τα χαρακτηριστικά του
τύπου προσώπου. 136
246. Ποιους τύπους προσώπου και χαρακτηριστικών κολακεύουν
τα μακριά μαλλιά; 136
247. Σε ποιο γεωμετρικό σχήμα ανήκουν τα κεφάλια Α, Β και Γ;
Ποια κόμη ταιριάζει περισσότερο στο καθένα; 137
248. Σχεδιάστε ένα πρόσωπο (π.χ. με έντονο τετράγωνο σαγόνι)
και κάντε δύο (2) σχεδιαστικές προτάσεις, τις οποίες θα
παρουσιάσετε κατά πρόσωπο και πλαγίως. 137
249. Με ποιον τρόπο συμβάλλουν τα πρωτεύοντα, δευτερεύοντα
και συμπληρωματικά χρώματα στη γενική αισθητική
εντύπωση; Αναφέρετε δύο (2) παραδείγματα. 138
250. Σας δίδεται ο τύπος του προσώπου, του σώματος και το
επάγγελμα. Τι προτείνετε για το χρώμα και το σχήμα της κόμης; 138
251. Σας δίδεται ο τύπος του προσώπου, του σώματος και
οι προτιμήσεις του ατόμου σε ό,τι αφορά την ενδυμασία.
Τι προτείνετε για το χρώμα και το σχήμα της κόμης; 139
252. Τι προκύπτει: α) από την ανάμειξη ενός ζεύγους
συμπληρωματικών χρωμάτων, β) όταν τοποθετούνται το ένα
δίπλα στο άλλο, γ) σε απόσταση μεταξύ τους, και δ) όταν είναι
σε απόσταση αλλά παρεμβάλλουν ενδιάμεσα χρώματα
ανάμεσά τους. 139
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 140

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 145
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
ΚΩΤΣΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ
 
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1Ειδικότητα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης / Ερωτήσεις - Απαντήσεις - ΚΩΤΣΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ
€10,00 €9,00
 
 
 
^BACK TO TOP