Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Δωρεάν εκπαίδευση από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο Διαδίκτυο


Δωρεάν εκπαίδευση από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο Διαδίκτυο

Ημερομηνία: 27/09/2010
 
Δωρεάν εκπαίδευση από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο Διαδίκτυο

 

 
Όλο και περισσότερα πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, το MIT και το Γέιλ, «ανεβάζουν» διαλέξεις στο YouTube, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο δωρεάν.
 
Κολλέγια και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν μαθήματα με διαλέξεις σε βίντεο από τους πιο διακεκριμένους καθηγητές στο Διαδίκτυο.
 
Μεταξύ χιλιάδων εκπαιδευτικών βίντεο στο YouTube βρίσκονται διαλέξεις του φυσικού Γουόλτερ Λέβιν από το MIT, τις οποίες έχουν επισκεφτεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Πολλά δημοφιλή πανεπιστήμια ανεβάζουν βίντεο με διαλέξεις στο YouTube, όπως το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, το Κολούμπια, το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Γέιλ κ.α. Μάλιστα, αν ενδιαφέρεστε για την οδοντιατρική, το τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης 426 βίντεο.
 
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το Νοέμβριο του 2008 από τον μη κυβερνητικό οργανισμό Sloan Consortium, περισσότεροι από 3,9 εκατ. φοιτητές στις ΗΠΑ είδαν τουλάχιστον μία διάλεξη online το 2007. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 12% συγκριτικά με το περασμένο έτος, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Sloan, που στόχος του είναι να συνδέσει το Διαδίκτυο με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
«Η οικονομική ύφεση, η ανεργία και η αυξανόμενη τιμή των αγαθών τροφοδοτεί τη θέση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση», αναφέρεται στην έρευνα.
 
Ωστόσο, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια δεν είναι τα μόνα που προσφέρουν δωρεάν γνώσεις στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα το Scitable.com είναι μία ιστοσελίδα που αφορά στην εκμάθηση φυσικών επιστημών. «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με το Scitable είναι να φέρουμε την εκπαίδευση στον 21 ο αιώνα και να επωφεληθούμε από όλα τα εργαλεία και την τεχνολογία του σήμερα», δήλωσε ο Βίκραμ Σαβκάρ, διευθυντής του περιοδικού Nature Education, των βρετανικών εκδόσεων Nature Publishing Group.
 
«Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να προσφέρουμε με το Scitable υψηλής ποιότητας γνώση και να δώσουμε στους φοιτητές ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να επικοινωνούν με ειδικούς του κλάδου», επεσήμανε ο κ. Σαβκάρ.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιστοσελίδα Scitable, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο, έχει χρήστες σε περισσότερες από 85 χώρες. Προς το παρόν, το Scitable είναι αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στον τομέα της γενετικής, όμως, σκοπεύει να εμπλουτιστεί με θέματα για την κυτταρική και μοριακή βιολογία, τα φάρμακα, τη βιοτεχνολογία και τη νευροεπιστήμη.
 
«Κυρίως θα εστιάσουμε στη Χημεία και τη Φυσική, ενώ θα αναπτυχθούν και ενότητες για τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και την Οικολογία», ανέφερε ο κ. Σαβκάρ.
 
Το περιοδικό Nature ελπίζει πως το Scitable θα στηριχθεί οικονομικά από διαφημίσεις, χορηγίες και προσφορές, υπηρεσιών εύρεσης εργασίας και άλλων. «Υπολογίζουμε ότι σε τέσσερα με πέντε χρόνια θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε, τέλος. ο Βίκραμ Σαβκάρ.
 
 
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP
 

 

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP