Ο Γεώργιος Αγγελής σπούδασε Επιστήµη και Τεχνολογία Τροφίµων στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές (DEA en Sciences des Aliments, Nutrition, Fermentations) στο Universit des Sciences et Techniques du Languedoc - USTL, Montpellier II – France. Στο USTL έλαβε το διδακτορικό του δίπλωµα (Doctorat en Biochimie, Biologie cellulaire et Molculaire).
Έχει εργαστεί για περισσότερα από 25 έτη, στα πανεπιστήµια και ερευνητικά ινστιτούτα: Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών (Τµήµα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας και Τµήµα Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων), Ecole Nationale Suprieure d’Agronomie (Chaire de Microbiologie Industrielle et de Gntique des Microorganismes – Montpellier), Centre de Coopration Internationale en Recherche Agronomique pour le Dveloppement, Χαροκόπειος Σχολή, Universit Catholique de Louvain (Unit de Gnie Biologique), Πανεπιστηµίο Πατρών, Τµήµα Βιολογίας.
Έχει δηµοσιεύσει πολλές πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά µε κριτές και έχει συµµετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Από το 2005 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τµήµα Βιολογίας του Πανεπιστηµίου Πατρών. |