Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+
Αρχική > ’ρθρα > Γεωτεχνικές Επιστήμες> Ειδικά θέματα
41 έως 54 αποτελέσματα από τα 54
προβολή:
 
41 Σπιρουλίνα: το... θαυματουργό φύκι
07/03/2011
Σπιρουλίνα: το... θαυματουργό φύκι

Η διατροφική αξία της σπιρουλίνας

Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί ισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο, ένα από τα πιο πλούσια που έχει δώσει η φύση. Έχει υψηλή πεπτικότητα (95%) σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων, που είναι μόνο 10 - 15%.

Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές τις ουσίες με τη βοήθεια του ηλια...

περισσότερα...
42 Οι μέλισσες πιο γρήγορες από τους υπολογιστές!
04/03/2011
Οι μέλισσες πιο γρήγορες από τους υπολογιστές!

Μία ακόμη ικανότητα ενστικτώδους νοημοσύνης στο ζωικό βασίλειο έρχεται να καταδείξει βρετανική επιστημονική έρευνα, φέρνοντας στο φως την εκπληκτική δυνατότητα των μελισσών να δίνουν τη λύση σε πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, κάνοντας υπολογισμούς πιο γρήγορα και από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway), υπό τον δρ. Νάιτζελ Ρέιν της Σχολής Βιολογικών Επιστημών, δημοσίευσαν τ...

περισσότερα...
43 O φελλός δεν είναι μόνο για... πώματα, κάνει και για πατώματα!
09/12/2010
O φελλός δεν είναι μόνο για... πώματα, κάνει και για πατώματα!

Παρότι δε συνηθίζεται και πολύ στη χώρα μας, σας ενημερώνουμε ότι η χρήση του φελλού ως υλικού δαπέδων είναι αρκετά διαδεδομένη στην Eυρώπη και λόγω της αποτελεσματικής μόνωσης που προσφέρει, αλλά κυρίως λόγω των απόλυτα οικολογικών προδιαγραφών του.

Παράγεται από τα φελλόδεντρα, έχει άριστες ηχομονωτικές ιδιότητες και κατά συνέπεια αποτελεί ιδανική επιλογή για δωμάτια όπως η κρεβατοκάμαρα. Eίναι μαλακό υλικό, χωρίς ιδιαίτερες απαιτή...
περισσότερα...
44 Φροντίστε τα ανθισμένα φυτά του σπιτιού τα Χριστούγεννα. (Από τον Μιχάλη Πολίτη)
09/12/2010
Φροντίστε τα ανθισμένα φυτά του σπιτιού τα Χριστούγεννα. (Από τον Μιχάλη Πολίτη)

 

Την περίοδο των Χριστουγέννων συνηθίζεται η ανταλλαγή δώρων. Μέσα σε όλα τα άλλα προσφέρουμε ή δεχόμαστε χριστουγεννιάτικα ανθισμένα φυτά σε γλάστρα.
 
Εκτός από τις ποϊνσέττιες, πολλά άλλα φυτά όπως η αζαλέα, το κυκλάμινο, η υπομονή, η καλαγχόη ή η μπιγκόνια συμπληρώνουν την διακόσμηση του σπιτιού μας δίνοντας χρωματιστό τόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα.
 
Αυτά τα χριστουγ...
περισσότερα...
45 Kρεμαστοί λαχανόκηποι
07/10/2010
Kρεμαστοί λαχανόκηποι

 

Φυσικά οι περισσότεροι γνωρίζετε τις «πράσινες» ταράτσες και τους «πράσινους» τοίχους. Mετρήσεις που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύουν τη χρησιμότητα αυτών των εφαρμογών και σε τοπικό και σε επίπεδο μεγάλης αστικής κλίμακας.
 
Tαράτσες με γκαζόν και λουλούδια, δέντρα μέσα σε μεγάλους κάδους, βεράντες «πνιγμένες» στο πράσινο αλλά και τοίχοι γεμάτοι λουλούδι...
περισσότερα...
46 Μεσόγειος : Η πιο απειλούμενη θάλασσα του κόσμου
07/10/2010
Μεσόγειος : Η πιο απειλούμενη θάλασσα του κόσμου

 

Η εξαντλητική αλιεία, η επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος και η αύξηση των ειδών που διεισδύουν στο οικοσύστημα της Μεσογείου, προερχόμενα από άλλα οικοσυστήματα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, είναι οι κύριοι λόγοι, που κατέστησαν τη Μεσόγειο, την πλέον απειλούμενη θάλασσα στον κόσμο.

Η Μεσόγειος, μία από τις πλέον μελετημένες θάλασσες στον κόσμο, “φιλοξενεί” σήμερα 17.000 είδη, ενώ υπάρχουν κι άλλα μη ...

περισσότερα...
47 Φθινοπωρινή μέθοδος από το Α ως το Ω
07/10/2010
Φθινοπωρινή μέθοδος από το Α ως το Ω

 

 
 
Ποιος είπε ότι το φθινόπωρο ο κήπος αρχίζει να «µουδιάζει»;
 
Ο Σεπτέµβριος εγκαινιάζει έναν ακόµη καλλιεργητικό κύκλο και σας δίνει την ευκαιρία να προγραµµατίσετε τις εργασίες όλου του χρόνου. Αρκεί να κινηθείτε µεθοδικά.

...
περισσότερα...
48 Το εγχειρίδιο του καλού κηπουρού - Οδηγίες για να φυτέψεις
19/10/2010
Το εγχειρίδιο του καλού κηπουρού - Οδηγίες για να φυτέψεις

 

Πως θα φυτέψω;

1. Η διαδικασία της φύτευσης είναι απλή αρκεί να γίνεται με προσοχή:

2. Αφού αποφασιστεί το σημείο φυτεύσεως σκάβουμε ένα λάκκο ανάλογης διαμέτρου με αυτή της μπάλας του φυτού που θα φυτέψουμε.

3. Αν το χώμα δεν είναι καλής ποιότητας προσθέτουμε στο πάτο του λάκκου λίπασμα ή καλύτερης ποιότητας χώμα.

4. Αφαιρούμε τη μπάλα του φυτού από τη γλάστρα και την...
περισσότερα...
49 Τι λαχανικά να φυτέψετε τον Οκτώβριο
19/10/2010
Τι λαχανικά να φυτέψετε τον Οκτώβριο

 

Ο Οκτώβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας της σποράς οπότε ας δούμε τι μπορείτε να φυτέψετε στο κήπο αλλά και στις γλάστρες σας.
 
Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της σποράς κι αυτό η ελληνική παράδοση το μνημονεύει με ένα σωρό γνωμικά βγαλμένα από την λαϊκή σοφία. Η γη μαλακώνει από τις βροχές του Σεπτέμβρη για να υποδεχτεί στην αγκαλιά της τους σπόρους του φθινοπώρου.
 
Παραδοσιακά άλλωστε, μέσ...
περισσότερα...
50 Χρυσάνθεμα στους τόνους του φθινοπώρου
19/10/2010
Χρυσάνθεμα στους τόνους του φθινοπώρου

 

Και εκεί που βλέπου΅ε να σβήνουν όλα τα λουλούδια που χρω΅άτισαν το ΅παλκόνι ΅ας το καλοκαίρι, τα χρυσάνθε΅α ξεδιπλώνονται δειλά δειλά και ΅ας υπενθυ΅ίζουν ότι κάθε εποχή, στη φύση, έχει τις ο΅ορφιές της.

Γνήσια «παιδιά» της οικογένειας Compositae, τα χρυσάνθε΅α χρωστούν την καλλωπιστική τους αξία στα εντυπωσιακά τους λουλούδια. Στα πέταλά τους αποτυπώνονται δεκάδες χρω΅ατικοί συνδυ...
περισσότερα...
51 Καλλιεργήστε φρέσκα μυρωδικά στο μπαλκόνι σας
17/11/2010
Καλλιεργήστε φρέσκα μυρωδικά στο μπαλκόνι σας

Ο άνηθος χρειάζεται βαθιά γλάστρα. Ο μαϊντανός θέλει συχνό πότισμα. Το κάρδαμο σε 40 μέρες από τη σπορά θα το απολαύσετε στη σαλάτα σας.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο μικρό μπαλκόνι σας, στον «κήπο» όπου μπορείτε να φτιάξετε για να έχετε φρέσκα αρωματικά και βότανα για το φαγητό σας. Τι πιο ευχάριστο και γευστικό από την παρουσία των φρέσκων μυρωδικών σε ένα φαγητό;

Ξέρω, θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά θα μου πείτε ότι δεν διαθέτετε κ...

περισσότερα...
52 Αφιέρωμα: Πράσινες στέγες
07/10/2009
Αφιέρωμα: Πράσινες στέγες

H ιδέα φύτευσης πρασίνου και δέντρων ώστε να λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα και ως πνεύμονες πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε κάποιες πόλεις μάλιστα, οι πράσινες στέγες επιβάλλονται και από τη νομοθεσία. Όμως τι ακριβώς ονομάζουμε πράσινη στέγη; Πράσινη στέγη ονομάζουμε οποιαδήποτε φύτευση γίνεται εκεί που δεν υπάρχει χώμα, δηλαδή σε ταράτσες, μπαλκόνια, ακόμα και σε υπόγεια ή γκαράζ. Η ...

περισσότερα...
53 Κομπόστ: Τι είναι και πώς φτιάχνεται
07/10/2009
Κομπόστ: Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Τι είναι;

Το κομπόστ είναι μερικώς αποσυντεθειμένη οργανική ύλη. Προέρχεται από τα φυτικά υπολείμματα του κήπου και της κουζίνας μας τα οποία η ίδια η φύση μετατρέπει σε ένα πλούσιο φυτόχωμα που χρησιμεύει για λίπασμα και βελτιωτικό του εδάφους. Είναι αγνό, καθαρό και φυσικό.

Γιατί είναι ωφέλιμη;

• Τα φυτικά κατάλοιπα των κήπων και της κουζίνας συνιστούν το 30% του όγκου των σκουπιδιών που στέλνουμε ...

περισσότερα...
54 Το μάζεμα της ελιάς
13/10/2009
Το μάζεμα της ελιάς

Η συγκομιδή των περισσότερων ποικιλιών ελαιοποιήσιμης ελιάς ξεκινάει από τα τέλη Οκτωβρίου και φθάνει έως και τον Ιανουάριο - ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες ποικιλίες που συγκομίζονται και αργότερα. Η ελιά της Κέρκυρας, για παράδειγμα, συγκομίζεται έως το Μάρτιο ή και τον Απρίλιο.

Η ελαιοσυγκομιδή γίνεται κυρίως:

α) Με ραβδισμό. Με μηχανικά ελαιοραβδιστικά κυρίως περιστρεφόμενα, π...

περισσότερα...
<<
<
1
...
2
3
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP