Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική Γεωτεχνικές Επιστήμες Τρόφιμα & Ποτά > *Επεξεργασία Τροφίμων Τόμος 1ος


*Επεξεργασία Τροφίμων Τόμος 1ος

*Επεξεργασία Τροφίμων Τόμος 1ος

ΛΑΖΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€50,88  €45,79 (-10,00%)
Πόντοι που κερδίζετε: 5
Χρονολογία έκδοσης:  2010
ISBN: 9789603902005
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 675
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Εκδότης: ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε & ΣΙΑ ΕΕ ΕΚΔ.INTERBOOKS
Κωδικός βιβλίου: 38375
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιγραφή
Η επεξεργασία τροφίμων ως επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα καλύπτει μια ευρεία περιοχή από τη στιγμή της παραγωγής της πρώτης ύλης μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος. Περιλαμβάνει την εφαρμογή επιστημονικών αρχών με σκοπό την επιβράδυνση των φυσικών διεργασιών αποσυνθέσεως των τροφίμων, οι οποίες προκαλούνται από μικροοργανισμούς, ένζυμα ή περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η θερμότητα, η υγρασία και το ηλιακό φως - και δι' αυτού να οδηγηθούμε στη συντήρηση των τροφίμων. Βεβαίως, ένα μεγάλο μέρος της γνώσης αυτής έχει αποκτηθεί κατά το παρελθόν και τίθεται σε εφαρμογή με βάση την εμπειρία και τις πληροφορίες που παραδίδονται μέσω των γενεών. Όμως, κατά τα τελευταία ιδίως χρόνια, η έρευνα και ανάπτυξη έχουν οδηγήσει τόσο στη βελτίωση των παραδοσιακών μεθόδων επεξεργασίας, όσο και στην ανάπτυξη νέων αναδυομένων μεθόδων. Ο πρώτος τόμος της "Επεξεργασία Τροφίμων" καλύπτει κατά βάσιν επεξεργασίες οι οποίες καταλήγουν στη συντήρηση των τροφίμων και περιλαμβάνει αντικείμενα όπως την εισαγωγή στην επεξεργασία των τροφίμων, τη θερμική επεξεργασία, τις χαμηλές θερμοκρασίες, και τη χρήση ακτινοβολιών στην επεξεργασία των τροφίμων. Οι επεξεργασίες αυτές αναλύονται από την άποψη των βασικών τους αρχών, μαζί με την παρουσίαση των οποίων έχει συμπεριληφθεί και η περιγραφή του τυπικού εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά τις διάφορες διεργασίες. Τούτο θα βοηθήσει τον αναγνώστη στην καλύτερη κατανόηση των αρχών, αλλά και της εφαρμογής της κάθε επεξεργασίας. Βασικό συστατικό μέρος αποτελούν τα διάφορα προβλήματα, τα οποία επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να εμπλακεί στον υπολογισμό και την καλύτερη κατανόηση των παρουσιαζόμενων αρχών και απόψεων. Εξάλλου, η επίλυση προβλημάτων είναι απαραίτητο προσόν του Τεχνολόγου Τροφίμων ή άλλου ειδικού ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή τροφίμων. Ακόμη, έχει περιληφθεί ένας σημαντικός αριθμός πινάκων και διαγραμμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο κατά τη μελέτη και υπολογισμούς, όσο και κατά την άσκηση του επαγγέλματος στον τομέα των τροφίμων.
 
Περιεχόμενα>>  
Περιεχόμενα
Πρόλογος 7
ΜΕΡΟΣ 1
Εισαγωγή 13
Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στην Επεξεργασία Τροφίμων 17
ΜΕΡΟΣ 2
θερμική Επεξεργασία των Τροφίμων 45
Κεφάλαιο 2: Θερμοβακτηριολογία 50
Κεφάλαιο 3: Μετάδοση Θερμότητας 86
Κεφάλαιο 4: Υπολογισμός Θερμικής Επεξεργασίας 106
Κεφάλαιο 5: Θερμική Υποβάθμιση των Τροφίμων 140
Κεφάλαιο 6: Εφαρμογή της Θερμικής Επεξεργασίας 162
Κεφάλαιο 7: Αλλοίωση των Κονσερβοποιημένων Τροφίμων 234
ΜΕΡΟΣ 3
Συντήρηση με Χαμηλές Θερμοκρασίες 249
Κεφάλαιο 8: Αρχές Συντηρήσεως με Χαμηλές Θερμοκρασίες 251
Κεφάλαιο 9: Η Ψύξη των Τροφίμων 287
Κεφάλαιο 10: Ελεγχόμενες και Τροποποιημένες Ατμόσφαιρες 333
Κεφάλαιο 11: Η Κατάψυξη των Τροφίμων 364
Κεφάλαιο 12: Μεταφορά και Διάθεση των υπό Χαμηλή Θερμοκρασία Συντηρούμενων Τροφίμων 453
ΜΕΡΟΣ 4
Επεξεργασία με Χρήση Ακτινοβολίας 507
Κεφάλαιο 13: Η Ακτινοβόληση των Τροφίμων 509
Κεφάλαιο 14: Επεξεργασία των Τροφίμων με Ραδιοσυχνότητα 574
Κεφάλαιο 15: Επεξεργασία των Τροφίμων με Μικροκύματα 582
Κεφάλαιο 16: Επεξεργασία των Τροφίμων με Υπέρυθρη Ακτινοβολία 621
Παράρτημα 641
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
Εmail Αlert
Εάν θέλετε να σας ενημερώσουμε όταν το βιβλίο γίνει διαθέσιμο ή όταν κάποιος συγγραφέας εκδόσει κάποιο νέο βιβλίο, συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με,
με email όταν:
 
ο συγγραφέας εκδώσει καινούριο βιβλίο
   
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία, πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Για να κάνετε εγγραφή, πατήστε εδώ
Είδατε πρόσφατα
1*Επεξεργασία Τροφίμων Τόμος 1ος - ΛΑΖΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€50,88 €45,79
 
 
 
^BACK TO TOP