Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Μπουγάτσα Αρκαδίας


Μπουγάτσα Αρκαδίας

Ημερομηνία: 23/12/2013
 
Μπουγάτσα Αρκαδίας

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 60΄

Δημητσάνα

Πρόχειρο γλυκό που έφτειαχναν αποβραδίς για να το πάρουν μαζί τους στο χωράφι. Δεν έχει σχέση με την παραδοσιακή μπουγάτσα, που είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί.

Υλικά για 30 κομμάτια, ταψί Νο 33

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ελαιόλαδο

5 αβγά

400 γρ. ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ

1½ κουτ. γλυκού σόδα

1½ κουτ. γλυκού καννέλα 

1½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ζεστό και τρίβουμε με τα χέρια μας, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. 

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τη σόδα, την καννέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε. 

Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC-200οC για 1 ώρα.

 

 

Τη συνταγή αυτή καθώς και πολλές άλλες θα τις βρείτε στο βιβλίο:

''Ρωμιοσύνης Μαγειρεύματα - Ελληνική Παραδοσιακή Μαγειρική''

 

 

Για περισσότερα πατήστε εδώ

http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=402025&FromSearch=1&SearchStr=%F1%F9%EC%E9%EF%F3%F5%ED%E7%F2

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP