Stamoulis Publications Home Page

Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο
εκδόσεις βιβλίων


Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εκδόσεων Σταμούλη Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο e-shop και να κάνετε τις αγορές σας Είσοδος Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που έχετε αποθηκεύσει Πατήστε εδώ για να τροποποιήσετε στοιχεία του λογαριασμού σας. Επικοινωνία
Αρχική Εγγραφή Είσοδος Λίστα Λογαριασμός Επικοινωνία
Αναζήτηση Σύνθετη Αναζήτηση
το καλάθι περιέχει
0 προϊόντα
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.
επιλογή γλώσσας Ελληνικά English
Εγγραφή στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση
Κατηγορίες
 
eBooks
 
 
Οικονομία & Διοίκηση
 
 
Γεωτεχνικές Επιστήμες
 
 
Εφηβικά
 
 
Θεολογία
 
 
Παιδικά
 
 
Θετικές Επιστήμες
 
 
Περιβάλλον - Ενέργεια
 
 
Ιατρική
 
 
Πληροφορική - Τεχνολογία
 
 
Δίκαιο
 
 
Εκπαίδευση - Κατάρτιση
 
 
Κοινωνικές Επιστήμες
 
 
Λεξικά
 
 
Διάφορα
 
 
Ιστορία - Λαογραφία
 
 
Μαγειρική
 
 
Πολιτική
 
 
Λογοτεχνία
 
 
Ανθοδετική
 
 
Πανεπιστημιακά
 
Οι εκδόσεις μας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RapidSSL
Google+

Αρχική > Άρθρα > Γενικά > Άρθρα του μήνα > Ανοιξιάτικες συνταγές


Ανοιξιάτικες συνταγές

Ημερομηνία: 09/05/2013
 
Ανοιξιάτικες συνταγές

 

Ανοιξιάτικα ζυμαρικά με άγρια σπαράγγια
 
Συστατικά
 
1 ματσάκι σπαράγγια άγρια
4 καρότα
1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια
αρακά
ζυμαρικά της αρεσκείας σας
ελαιόλαδο
4 κ. σούπας ξηρό λευκό κρασί
δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα
 
Οδηγίες
 
  1. Αφαιρείτε και πετάτε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια. Κρατάτε τις κορυφές από τα σπαράγγια. Κόβετε τα καρότα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τα καρότα, τον αρακά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέστε τα σπαράγγια 3 λεπτά πρίν το τέλος.
  3. Εν το μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
  4. Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
  5. Σουρώστε τα ζυμαρικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
 
 
 
Ανοιξιάτικες μπριζόλες
 
Συστατικά
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα
μερικά φύλλα φρέσκου φασκόμηλου και ένα κλαδάκι με λουλούδια
δυο κουταλιές βούτυρο
3-4 κουταλιές λάδι
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
 
Οδηγίες
 
  1. Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, το βούτυρο, τις μπριζόλες μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου.
  2. Τα σωτάρετε και έπειτα ρίχνετε το χυμό του λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κλαδάκι του φασκόμηλου και αρκετό ζεστό νερό.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
  5. Σερβίρετε ζεστό, με πατατούλες που αν θέλετε τις έχετε βάλει και αυτές απο την αρχή μαζί με το κρέας. Ή τις προσθέτετε στο τέλος μαζί με το νεράκι.
  6. Επίσης, με ρύζι ή απλά πατάτες τηγανητές.
 
 
 
Pavlova
 
Συστατικά
 
Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
 
Για την γέμιση:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
 
Για την sauce:
400 γρ. φράουλες (προτιμήστε βιολογικές, έχουν περισσότερη γεύση και καθόλου ορμόνες)
40 γρ. Ζάχαρη
 
 
 
Οδηγίες
 
 
  1. Για να φτιάξω τις μαρέγκες, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά σαν βροχή και ανακατεύω απαλά.
  2. Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου.
  3. Αφαιρώ από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί "φωλιά".
  4. Ψήνω για 60-90 λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.
  6. Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
  7. Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζω με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνω με την sauce.

 

Για περισσότερες συνταγές, δείτε τα βιβλία μαγειρικής, πατώντας εδώ.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας

 Περιεχόμενα καλαθιού
Δεν έχετε αρκετούς πόντους για να αγοράσετε αυτό το προϊόν!

 Περιεχόμενα καλαθιού
^BACK TO TOP